13.11.13, 14:46

Czy Wasze dzieci ulewają? Do kiedy ulewały i jak sobie radzić z nadmiernym ulewaniem. Mój synek ma 2 tygodnie i dość mocno ulewa. Starszy syn ulewał do roku, ale z tego co wiem to ulewanie kończy się zazwyczaj ok. 4-6 miesiąca. Do kiedy ulewały Wasze dzieci? Jak sobie z tym radziłyście? Jak to zminimalizować?Czy Waszym dzieciom zawsze się odbija po zjedzeniu?
Obserwuj wątek
    • ochra Re: Ulewanie 13.11.13, 16:51
      Mój nie ulewał tylko chlustał. Nic z tym nie rozbiłam, bo dobrze przybierał na wadze. Oczywiście starałam się nie kłaść tuż po jedzeniu, a po jedzeniu spał z uniesioną głową. Przeszło ok szóstego miesiąca.
      • kaja5 Re: Ulewanie 13.11.13, 21:17
        ochra napisała:

> Mój nie ulewał tylko chlustał

Mój starszy syn tak chlustał, mam nadzieje że z młodszym mnie to ominie. Jak na razie tylko ulewa. Najstarsza córka ulewała b. mało i szybko wyrosła z tego.
    • kopiko-lol Re: Ulewanie 13.11.13, 17:12
      Ogolnie malo ulewala i szybko przestala , ok 4/5 msc. Radzilam sobie kladac wyzej glowke (koc pod materacyk). Najgorzej bylo jak po jedzeniu byla kupa, wtedy zazwyczaj ulala.
    • gram.w.zielone Re: Ulewanie 14.11.13, 03:35
      Moja ulewala i nie przeszlo - choc najgorzej bylo okolo 4 miesiaca - ulewala z 50 razy dziennie i nic nie pomagalo, teraz jest na lekach na refluks i przeszlo.
    • az-82 Re: Ulewanie 14.11.13, 07:05
      Moja ulewała, chlustała, nie tylko tuż po jedzeniu, ale przez cały dzień. Czasami zastanawiałam się, czy coś w żołądku zostało, jak wszystko było mokre, ciuchy mokre, prześcieradło mokre, pieluchy tetrowe, które jej podkładałam mokre.
      Nie pomagało kładzenie z główką wyżej ani noszenie w pionie i odbijanie. Trzeba było przeczekać.
      Zaczęło przechodzić jak miała 6 miesięcy, jak miała koło 9 to już praktycznie przestało się zdarzać. Teraz już ma ponad rok i tylko sporadycznie zdarzy się, że jej coś poleci, jak jest mocno najedzona i biegnie od razu po jedzeniu do zabawy.
    • nuage8 Re: Ulewanie 14.11.13, 13:24
      moja ulewała mnóstwo, teraz ma 8 miesięcy i już jej się nie zdarza, ale wynika to z tego że siedzi już sama, do momentu aż usiadła ulewała ciągle - ale nie przejmowałam się tym bo przybierała b. dobrze. Trochę pomagało odbijanie po posiłkach, ale też nie zawsze. Teraz pije już dość mało mleka i po stałym posiłku już jej się nie zdarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka