Dodaj do ulubionych

Smarowanie pupy

10.12.13, 21:05
Moje dziecko ma prawie 8 miesięcy od dawna smaruję mu pupę bepanthenem tylko na noc po kąpieli, jak długo w ogóle smarowalyscie swoim dzieciom? Syn nigdy nie miał odparzen, w ciągu dnia w ogóle mu nie smaruję. Chyba zrezygnuję z tego jak skończy mi się kolejna tubka.
Obserwuj wątek
    • alutka314 Re: Smarowanie pupy 10.12.13, 22:01
      Ja nigdy nie smarowałam pupy po kąpieli. Ale do końca 4 m smarowałam po każdej zmianie pieluszki.Też używałam bepanthen. Teraz jak córka ma zaczerwienioną pupkę to smaruję linomagiem
    • neffi79 Re: Smarowanie pupy 10.12.13, 22:20
      Profilaktycznie nie smarowałam niczym, ani w dzien ani na noc, niezaleznie od wieku. Dopiero jak się odparzyło czy było podrażnienie to bepanten.
    • d.d.00 Re: Smarowanie pupy 10.12.13, 22:26
      Profilaktycznie nigdy, tylko w razie potrzeby.
    • crazy_mama Re: Smarowanie pupy 11.12.13, 10:26
      j.w. profilaktycznie nie smaruję i nigdy nie smarowałam. Jedynie jak widzę zaczerwienienie (rzadko) to sięgam po bepanthen.
    • notalent Re: Smarowanie pupy 11.12.13, 10:50
      ja tez profilaktycznie nie smaruję. uwazam ze nie ma takiej potrzeby zeby smarowac profilaktycznie pupe. ale ja wymieniam pieluszkę nawet jak jest troszke siusiu. jak bede wychodzic na dluzej na spacery wiosną latem to bede smarować a teraz jak w domu siedze no non stop kontroluje czy siusiu poszlo.
      jak jest zaczerwienienie to bepanthen.
    • elihor81 Re: Smarowanie pupy 11.12.13, 12:34
      Kremy są zbędne wg mnie. Tylko mąka ziemniaczana.
    • mamla123 Re: Smarowanie pupy 11.12.13, 14:02
    • elihor81 Re: Smarowanie pupy 11.12.13, 23:32
      bo ja smaruję za każdym razem, a gdy tego nie zr
      > obię to mam wyrzuty - chyba ze mnie zbyt gorliwa mama smile

hehe ja nie widzę takiej potrzeby aby stosować coś do pupy. Nie wiem skąd ale od zawsze wiedziałam, że mąka ziemniaczana to zbawienie w wielu dolegliwościach. Nawet do szpitala wzięłam pojemniczek z mąką smile położna mnie opieprzyła, że nie mam maści jakieś tam, takiej popularnej w szarym opakowaniu...
    • syswia Re: Smarowanie pupy 12.12.13, 19:35
      pierwszego syna smarowalam przez kilka tygodni zwykla wazelina
      drugiego w ogole nie smaruje
      ale u obydwu stosuje\stosowalam pieluchy materialowe
      i w ogole jestem niechetna tzw. chemii domowej i kosmetykom zawierajacym sztuczna tablice Mendelejewa
    • malinoweciacho Re: Smarowanie pupy 14.12.13, 21:16
      Mam 8 miesieczna córke, przy kazdej zmianie pieluchy smaruje Sudocremem profilaktycznie - mala nigdy nie miala odparzonej pupy. Po kapieli na noc stosuje Bepanthen, jak widze jakies zaczerwienienie, to tez Bepanthen. Make ziemniaczana kupilam jeszcze przed porodem, zastosowalam raz czy dwa, ale nie przekonalam sie.
      • malgosiek2 Re: Smarowanie pupy 14.12.13, 22:59
        NIE polecam Sudocremu jako smarowanie profilaktyczne.
        Ma w składzie za dużo tlenku cynku, który wysusza skórę.
        Więc do codziennej pielęgnacji zdrowej skóry się raczej nie nadaje.
        Dla mnie jest lekko przereklamowany.
      • tankky Re: Smarowanie pupy 14.12.13, 23:51
        Sudocrem to najsilniejszy z kremów na odparzenia więc na pewno nie nadaje się do stosowania profilaktycznego. Jak już musisz czymś smarować to polecam Alantan. Sudocrem tylko kiedy coś się dzieje. A bepanthen jest słabszy od sudocremu więc stosowanie na co dzień sudocremu a w razie odparzeń bepanthenu jest bez sensu.
        • babybump Re: Smarowanie pupy 16.12.13, 23:15
          Nam na szkole rodzenia powiedzili, aby profilaktycznie niczym nie smarować. A w razie jakichkolwiek problemów to olej kokosowy organiczny extra virgin.
    • anjaka1983 Re: Smarowanie pupy 14.12.13, 23:26
      nigdy nie smarowałam profilaktycznie, jak coś się działo to linomag albo bepanthen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka