ofelia1982 17.01.14, 10:00 Moja córeczka płacze jak tylko jest odkładana - czy to do łóżeczka czy leżaczka bujaczka czy gdziekolwiek..Pożyczyłam więc od koleżanki chustę kółkową, ale mam wrażenie, że źle coś robię. Córeczka ma taką przyciśniętą do brody główkę i zewnętrzna krawędź jest luźno. poza tym ta część chusty miedzy mna a nią jest tak wysoko.. Prosze pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murwa.kac Re: Chusta kółkowa - POMOCY - zdjęcia 17.01.14, 10:05 naciagnij bardziej ten brzeg. reszta wydaje mi sie ok, acz po zdjeciach slabo widze. obejrzyj sobie Jak ułożyć noworodka w chuście kółkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Chusta kółkowa - POMOCY - zdjęcia 17.01.14, 10:14 Na moje oko jest źle dociągnięta. Popatrz i poczytaj TUTAJ . A koleżanka nie może zerknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Chusta kółkowa - POMOCY - zdjęcia 17.01.14, 10:19 Tak jeszcze spojrzałam, wydaje mi się, że maluch jest za nisko, jego głowa powinna być bliżej krawędzi. Dziecka nie układa się dokładnie wzdłuż chusty, ale lekko na ukos. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Chusta kółkowa - POMOCY - zdjęcia 17.01.14, 13:05 Ja nigdy nie umiałam włożyć dziecka do kółkowej. Dopiero jak siedziało i na biodro, ale nie było to zbyt wygodne. Za to i ja i dziecko od razu pokochaliśmy chustę wiązaną. Wbrew wszelkim pozorom jest dużo łatwiejsza w użytku niż kółkowa. Nawet jak uda Ci się ułożyć prawidłowo dziecko w kółkowej, to i tak niewiele możesz zrobić i masz ograniczone ruchy, podczas kiedy dziecko w chuście wiązanej jest przysznurowane do Ciebie - możesz się schylać, skakać itd. Tkana wiązana to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś