Dodaj do ulubionych

Problem z niemowlakiem

31.01.14, 19:13
Cześć forumowiczki bardzo potrzebuje rady bo juz nie wiem co robic!
Zacznę od tego ze mój 4 miesięczny syn pare dni temu dostał Kataru i goraczkowala ale lekarz powiedział ze to jakiś wirus tylko nie groźny i zeby podawać mu lek przeciwgorączkowy przez trzy dni i bedzie ok i rzeczywiście jest tylko katar jeszcze jest ale to norma! Natomiast od jakichś dwóch dni mały nie zanadrzu chce jesc to znaczy jest karmiony piersia a na noc dostaje mm od jakichś dwóch tygodni! Zjada bardzo mało nie opróżnia piersi do końca i odwraca sie ale nie płacze wyglada jakby był najedOny i do tego robi kupy zielone i bardzo rzadkie dzis jedna zrobił sam zielony śluz ale nie widać po nim zeby brzuszek go bolał! Myślałam ze nie chce moze mojego mleka i dałam mu mm ale rownież zjadł mało tylko 50 ml ale nie płacze bawi sie a nawet mu sie ulalo! BardO sie martwie nie wiem czemu nie chce jesc??? Moze macie jakieś pomysły??? Z gory dziękuje za rady
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: Problem z niemowlakiem 31.01.14, 19:18
      Z jakiej przyczyny podajesz mu mm?
    • mamaantka13 Re: Problem z niemowlakiem 31.01.14, 20:16
      nie przejmuj się! wszystko wróci do normy jak tylko skończy się choroba. U nas też tak było. Karmię piersią i jak mały był chory - najpierw katar, potem zapalenie oskrzeli, antybiotyk, krople do nosa itp - to też mało jadł. Do tego ryczał przy piersi, odwracał głowę od cyca - bo często na siłę mu go podawałam, żeby dużo pił i się nie odwodnił. Apetytu nie miał przez kilka dni. Pediatra mówił, że to normalne - bo jak chory to i źle się czuje i apetytu nie ma. Teraz został tylko katar (już 3 tydzieńsad ) ale apetyt wrócił. Także cierpliwości.
      • mamatomika Re: Problem z niemowlakiem 31.01.14, 20:31
        My tez jak jestesmy chore to nie mamy apetytu, nosek zapchany to ani oddychac nie idzie. To normalne. Co do zielonych kupek to moj zawsze robil na zielono jak ja dzien lub dwa dni predzej jadlam szpinak.
        • mamaemihub Re: Problem z niemowlakiem 31.01.14, 20:59
          Bardzo dziękuje za rady!!! Podniosłości mnie na duchu dziękuje!!!
    • misia_zdzisia2 Re: Problem z niemowlakiem 31.01.14, 20:57
      A dajesz jeszcze ten lek przeciwgoraczkowy? Moja cora miala problemy zoladkowe za kazdym razem kiedy dostawala paracetamol lub nurofen w plynie. Wymienilam na czopki I problem minal.
      • mamaemihub Re: Problem z niemowlakiem 31.01.14, 22:16
        Tak podaje mu calpol 2 razy dziennie!
        Ale muszę powiedzieć ze ogólnie nie widać po nim żadnej choroby bo śmieje sie bawi raczkami itd! Mam nadzieje ze przejdzie mu to i zacznie normalnie jesc i kupy beda inne ale poczekamy zobaczymy winkwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka