Dodaj do ulubionych

Objawy sennosci

07.06.14, 11:29
Dziewczyny, mam synka 2 miesiace. Przez caly dzien nie mam nawet jednej dlugiej drzemki, wszystko to ktociutkie drzemki po 30-45 minut. Wieczorem bywa marudny, wlasnie chyba przez to, ze nie spi tak jak powinien. Zastanawiam sie, czy nie klade go spac za bardzo przemeczonego i przez to nie przesypia dluzej...no sama nie wiem. Czy macie cos takiego,kiedy patrzycie na swoje marudzace dziecko, ze od razu myslicie- ohoho spiace, pora spac. No bo po ziewnieciach to chyba ciezko stwierdzic. Jesli macie dziecko w podobnym wieku, to napiszczie prosze ile spia wasze maluszki.
Obserwuj wątek
    • kattijka Re: Objawy sennosci 07.06.14, 12:18
      Mój synek dopiero teraz robi dłuższe drzemki. Pierwsza 1,5 - 2h a druga ok. godziny. Wcześniej drzemki trwały max 40min. smile
    • mat799 Re: Objawy sennosci 07.06.14, 17:00
      Moja corka tez ma spi po 40 minut w ciagu dnia, w nocy za to spi bardzo ladnie.
    • leminia Re: Objawy sennosci 07.06.14, 21:15
      Mój syn w tym wieku spał dokładnie tak samo, 3-4 drzemki po 30-40 min. Ja często robiłam tak, że zaraz po przebudzeniu usypiałam go ponownie, co prawda zazwyczaj wydłużało to sen o 15-20 minut ale zawsze coś. Do dzisiaj zdarza mu się spać 40 minut (ma 6,5 miesiąca) ale przynajmniej jedna dzienna drzemka jest dłuższa (ok. 2 h). Oznaki zmęczenia to u nas ziewanie i zaczerwienione oczka które pociera. Bądź cierpliwa, za jakiś czas Twój maluch będzie spał dłużej smile
    • grajfrutt Re: Objawy sennosci 07.06.14, 21:40
      Moje dzieci akurat z tych śpiących dużo, ale u synka nie widziałam żadnych objawów senności, jak się robił senny to po prostu zasypiał smile córka w zasadzie tak samo, ale ona jak chce spać to tak specyficznie zaczyna marudzić, nie płacze ale tak skrzeczy, i wtedy wiem że chce spać, i najlepiej jej nie przeszkadzać, tzn. nie tarmosić na rękach, nie gadać, albo ją karmie piersią jak chce, albo chwilę bujam w wózku, albo po prostu kładę w łóżeczku i zasypia sama. Z tym że moja córka jak miała 2 miesiące to spała prawie cały czas, najdłuższa drzemka trwała ok 5 godzin, teraz skróciła do 4 godzin (ma 4 miesiące). Poza tym pozostałe drzemki ma po ok 1h.
      • mmajcka Re: Objawy sennosci 08.06.14, 10:58
        Kurcze!
        Grajfrutt!!
        W ktorej Ty kolejce stalas po te dzieci!!! Zazdroszcze smile
    • jagawokularach Re: Objawy sennosci 08.06.14, 08:00
      Moj ma 3.5 I tez tak spi. Jesli po ktorejs drzemce buzi sie bardzo zly to karmie I czesto zasypia znowu. Wieczorem taz marudny ale wtedy oddaje tacie ; )
    • mmajcka Re: Objawy sennosci 08.06.14, 11:49
      Tez tak mialam. Tez sie dziwilam co tak krotko. I tez wieczory byly ciezkie bo dziecie przemeczone smile Dziewczyny pisza, ze z czasem sie to wydluzy. Niekoniecznie...
    • neffi79 Re: Objawy sennosci 08.06.14, 12:06
      takie drzemki były dla nie marzeniem, córka w tym wieku spała po 15-20 minut, przerwa, płacz, tulenie cycek i znowu.
      gdy czytywałam wówczas, że noworodek i takie małe niemowlę powinno spać całymi dniami z przerwa na jedzenie byłam zrozpaczonatongue_out
      • aboojawiem Re: Objawy sennosci 08.06.14, 13:25
        Już się zaczynałam martwić bo mój synek (10 tygodni) właśnie od kilku dni ma drzemki 10-15 minut jak dociągnie do 30 to już sukces.
        Tylko że u nas jest problem z zaśnięciem. Położony sam w spokoju nie zaśnie. W wózku darcie, na rękach też źle. Przez jakiś czas ratowała nas chusta ale teraz też jest be. Już nie mam pomysłu.
        Czasami dłużej schodzi usypianie niż sam sen. No cóż trzeba to przeczekać i mieć nadzieję że będzie lepiej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka