Dodaj do ulubionych

H2O na upalne dni?

07.07.14, 13:18
Dobry smile
Mam pytanie odnosnie wody dla niemowlaka.
Moja prawie 5 miesieczna cora jest tylko na piersi, chcialabym jej od czasu do czasu dawac wody (w zasadzie wtedy, kiedy nie moglabym od razie "w".
Myslalam najpierw o moim mleku, ale nie umiem sciagac pokarmu, juz kilka razy probowalam, mam nawet laktator reczny Avent i niestety nie idzie, jestem w tej materii antytalenciem, dlatego pomyslalam o tej wodzie.
Mala uzywa rowniez od czasu do czasu smoczka, takze mysle ze nie bedzie miala problemu z ssaniem.
A teraz do meritum:
- ile tej wody? jak duzo do butelki?
- czy musze taka wode niby przeznaczona dla dzieci najpierw "ugotowac" ostudzic i dopiero podac, czy od razu moge przelac z butelki?
Obserwuj wątek
    • kcmc82 Poprawka tekstu 07.07.14, 13:20
      Czesc sie skasowala, tutaj calosc:

kcmc82 napisał(a):

> Dobry smile
      > Mam pytanie odnosnie wody dla niemowlaka.
      > Moja prawie 5 miesieczna cora jest tylko na piersi, chcialabym jej od czasu do
      > czasu dawac wody (w zasadzie wtedy, kiedy bylaby na spacerze z Tata/Dziadkami a ja nie moglabym od razu jej nakarmic, takze bylaby to opcja w razie "w").

• kr_ka_11 Re: Poprawka tekstu 07.07.14, 13:26
        wodę Żywiec albo "mama i ja" możesz dawać taką nie przegotowaną bezpośrednio do butelki. a ilość? ile zechce, moja sporo pije jak jest tak gorąco. zamiast butelki pije z niekapka, kubek doidy mamy ale póki co więcej się rozlewa niż trafia we właściwe miejsce. Z niekapków TT się kompletnie nie sprawdził (w przeciwieństwie do butelek), używamy avent, ma płaską tą wypustkę i łatwiej jej nią operować.
        warto od razu przyzwyczajać do wody, bo koleżanka zaczęła od soków i jej dziecie nawet nie spojrzy na niesłodki napój.
      • laff.irynda Re: Poprawka tekstu 07.07.14, 13:52
        Butelkę zostaw do mleka, dziewczyna już na tyle duża że możesz spróbować kubeczka z dziubkiem. Nie doradzę którego, starsza córa używała z dziubkiem młodsza tylko lovi360 musisz popróbować. Wody tyle ile będzie chciała.
        Butelkę warto zostawić tylko do mleka, nie będziesz musiała odbutelkowac.
        • laff.irynda Re: Poprawka tekstu 07.07.14, 13:55
          A u nas woda tylko z filtra z lodówki, czyli po prostu kranowka. smile
    • olik81 Re: H2O na upalne dni? 07.07.14, 13:54
      od urodzenia przegotowana ,ostudzona kranówa albo przefiltrowana,nieprzegotowana kranówa
    • kcmc82 kubek? 07.07.14, 14:03
      kubek niekapek to nie za wczesnie? myslalam ze to dla "wiekszych" dzieci smile
      jesli nie, to rzeczywiscie dobry pomysl, jezeli mloda by go zaakceptowala, bo mysle ze z butelka nie byloby problemu.
      Czy to taki kubek? wpisalam w google i oto co mi wyskoczylo:
      polki.pl/we-dwoje/apteka/i/b/36/11556
      • kr_ka_11 Re: kubek? 07.07.14, 14:24
        Taki, tzn. Ja mam chyba mniejszy ale ten sam dziubek jest. 5 miesięcy to na pewno nie za mała.
        • kcmc82 Re: kubek? 07.07.14, 14:30
          Nie mysl ze wariuje, ale czy ona sie nie zakrztusi? Bo z butelki, czy z piersi to jednak inaczej leci smile
          • kr_ka_11 Re: kubek? 07.07.14, 15:06
            moja ani raz się nie zakrztusiła, na początku będzie musiała się nauczyć to pociągnąć, z tego nie leci jak z butelki ze smoczkiem. jak się nie nauczy wtedy daj z butelki ale wg nie powinno być problemu.
      • ola.poniedzialek Re: kubek? 08.07.14, 14:41
        z kubka niekapka aventowego spokojnie możesz już wodę podawać, poza tym jest taki treningowy z miękkim ustnikiem, więc po butelce będzie jak znalazł, a potem wystarczy tylko zmienić ustnik na twardy, zależy, z którego się dziecku lepiej będzie piło.
    • ilianna Re: H2O na upalne dni? 07.07.14, 18:48
      Moja od zawsze pije przefiltrowaną kranówę. Butelkową wodę tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe. Nie dawałam z butelki (moje dziecko nie umiało z butelki pić), kupek-niekapek z miękkim ustnikiem i doidy.
    • magdalenca78 Re: H2O na upalne dni? 08.07.14, 14:59
      Mój starszak używał bidonów Nuby, tego typu, polecam:
      https://www.toysplanet.pl/data/gfx/pictures/medium/2/6/462_1.jpg?109254

Kubek doidy też mieliśmy, ale jakoś nie załapał picia z niego. Kubek 360 z Lovi też jakoś nie pasował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka