driadea 25.08.04, 14:26 Córka ma 10,5 miesiąca, chyba już może jeść kiwi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g_kasia Re: od kiedy KIWI? 26.08.04, 09:58 Wiesz, nie polecałabym podawać kiwi przynajmniej do 3-4 roku życia. Kiwi ma te przeklęte pesteczki, ktore moga bardzo podrażnić żołądek. Moja córka mając półtora roku zjadła kawałeczek kiwi - dosłownie "ćwierć gryza"... dostała takiej gorączki, wymiotów i biegunki, że o mały włos nie wylądowała w szpitalu.... możesz powiedzieć - alergia, ale nawet jeżeli, to bardzo dużo dzieci fatalnie reaguje na kiwi... Poczekaj, daj dziecku brzoskwinkę, jabłuszko, winogrona.. a z kiwi nie spiesz się... Pozdrowienia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: od kiedy KIWI? 26.08.04, 11:14 Moje dziecko nie lubi jabłuszek ani winogron, w ogóle nie lub owoców, soków tym bardziej Ale zajadała się truskawkami jak miała 7 mieięcy i nic jej nie bylo... Sama nie wiem No ale bardzo mi przykro z powodu tego, co stało Twemu maluszkowi POozdrawiam i dzięki, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
g_kasia Re: od kiedy KIWI? 26.08.04, 15:40 Aguś nie chciałam Cię straszyć, byćmoże Twoja córeczka będzie dobrze tolerować kiwi, ale każdy taki maluszek jakiego znałam miał problemy po kiwi albo z brzuszkiem albo skórą... Co do truskawek są to nasze krajowe owoce i nie są może tak obficie pryskane pestycydami czy innymi paskudztwami jak np kiwi, banany, marakuje i inne południowe owoce, no i truskawki nie mają tylu pesteczek... a może spróbuj malinek - jeszcze są w sprzedaży albo porzeczki - choć sa lekko kwaśne... Nie wiem, zrobisz co uważasz za sluszne - jeżeli tak Cię korci z tym kiwi, to może daj odrobinkę na spróbowanie i obserwuj dziecko, czy nic się nie dzieje... może nic nie będzie a niunia polubi owoce Pozdrowienia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: od kiedy KIWI? 26.08.04, 21:13 Kasiu, masz rację, nie mogę przecież eksperymentowa na swoim dziecku Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
e_mu Re: od kiedy KIWI? 26.08.04, 22:42 Aga,moja córeczka je kiwi od ok.miesiąca,nie ma żadnych problemów,ale ogólnie na nic jeszcze nie zareagowała negatywnie ,nie miala tez kolki ,i nie ma alergii. ps.napisze wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś