Dodaj do ulubionych

spanie i ssanie:-(

20.07.14, 21:37
Witam,mam problem z moim 3m synkiem. Od jakiegoś czasu mały zasypia tylko przy cycku. W trakcie jedzenia zasypia, a przy każdej próbie dołożenia go Budzi się i próbuje cmoktac piąstki. Czasami szarpie piers, chyba denerwuje się ze coś mu leci, a jak podmnieniam na smoczka bo po chwili go wypływa i widać ze chce piers i tak w koło.. W ciągu dnia śpi tylko w wózku na dworze oczywiście cały czas ssac smoczka. Nawet nie próbuje usypiam go w domu. Z piersia mógłby spać cały dzień,bez niej budzi się i widać ze jest niewypałsad Od kilku dni to samo dzieje przy wieczornym zasypianie, chociaż wcześniej napadł się i od razu odlotywal.może ktoś wie co zrobić w takiej sytuacji. Nie wiem, może warto odstawić smoczek. Proszę o jakąś rade

Obserwuj wątek
    • nowamama2014 Re: spanie i ssanie:-( 20.07.14, 21:38
      Przepraszam za błędy,ale pisałam post z komórki i słownik sam zmienia wyrazy.
    • giba116 Re: spanie i ssanie:-( 20.07.14, 22:17
      A probowalas uspic na duzym lozku, wyjac piers i wymknac sie z wyrka jak dobrze zasnie?
      • rulsanka Re: spanie i ssanie:-( 20.07.14, 22:19
        Dodatkowo można przewrócić na brzuszek, będzie spokojniej spać.
        • panidoli Re: spanie i ssanie:-( 20.07.14, 22:30
          Na brzuszek ? Dziecko 3 m? To chyba pod warunkiem że dziecko umie się już samo obracać na brzuch i z powrotem albo mama nie będzie spala tylko czuwala nad nim żeby się nie udusił.
          • panizalewska Re: spanie i ssanie:-( 21.07.14, 07:25
            Dziecko można kłaść na brzuchu jak juz samo podnosi głowę, a nie czekać, aż się samo zacznie obracać. Czyli praktycznie od pierwszych dni życia można.

Przepraszam za off topic
    • mruwa9 Re: spanie i ssanie:-( 20.07.14, 23:36
      szarpanie przy piersi moze byc skutkiem znajomosci ze smoczkiem.Dlatego bym sie go pozbyla.
      Poza tym nie rozumiem, w czym problem: normalne zachownie normalnego niemowlaka. Z tym sie nie walczy, to sie akceptuje. Minie. Zawsze mija.
      Mozesz karmic na lezaco, w swoim lozku, a gdy dziecko zasnie, zostawiasz je tam, gdzie zasnelo, bez przekladania, sama wstajesz i zajmujesz sie swoimi sprawami. Jesli potrafi tez zasypiac w wozku, to masz rozwiazana kwestie wyjsc i bezpiersiowego zasypiania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka