agaa2 26.08.04, 22:34 Poradzcie, proszę, co zrobić - moja córeczka w ogóle nie chce ssać smoczka. Po "wetknięciu" go do jej buzi - wypycha językiem i zaczyna krzyczeć. Jak ją przyzwyczaić do smoczka???? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: smoczek 27.08.04, 10:17 jesli nie chce to nie podawaj, bedzie mniej problemow ze zgryzem jak juz bedzie miala zabki. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa2 Re: smoczek 27.08.04, 15:38 no coż, na siłę nie chcę wciskać dziecku smoczka, ale moja córcia jest z gatunku "krzykawek" i to tych lubiących noszenie na rękach. Odłożona do łóżeczka/leżaczka/wózka - natychmiast krzyczy. Chciałam zapobiec jej zdzieraniu gardła np. na spacerze gdy wieje wiatr - i stąd pomysł smoczka. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ja_goda Re: smoczek 27.08.04, 10:39 A dlaczego tak na sile chcesz jej podac? Niektore dzieci nie lubia smoczkow. Moj synek byl smoczkowy do 2 roku zycia(nie ma problemow ze zgryzem), corka 5 mies. za nic nie chce smoczka. Tak to juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek51 Re: smoczek 27.08.04, 11:52 nie chce to nie podawaj,nic na siłę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: smoczek 27.08.04, 13:46 mozesz posmarowac swoim pokarmem i troche potrzymać. Popróbuj, ale spokojnie. Nic na siłę, choc nie ukrywam, że smoczek jest bardzo wygodny, a ssany dopiero powyżej 2 roku życia może powodować wady zgryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjusta Re: smoczek 27.08.04, 20:15 Spróbuj inny kształt smoczka. Nasz synek nie lubi tych o kształcie "anatomicznym" a tylko takie przypominające kuleczkę. Może Twoja mała też polubi inny kształt? Odpowiedz Link Zgłoś