Watek zalozony abyscie sie podzielily swoimi pociechami w tym wieku i doswiadczeniem w ich wychowaniu

Moja młoda skonczyla dzisiaj 7 miesiac.
Raczej z tych bardzo wymagajacych, z charakterem, uwielbia poznawac swiat, szybko sie nudzi, jak sie zdenerwuje to na maksa, nie wysyla zadnych sygnalow ostrzegawczych, tylko jak placzemy, to na calego, ile sil w plucach

Z drugiej strony bardzo wesola, lubi byc w centrum zainteresowania. Od prawie 2 miesiecy sama przekreca sie z pleckow na brzuszek I odwrotnie. Nie wiem jak to robi, ale przemieszcza sie z kata w kat, mimo tego ze nie raczkuje jeszcze I nie siedzi bez oparcia.
Ma apetyt, jest karmiona piersia, od niedawna tylko w zasadzie rano I wieczorem, bo w dzien dostaje obiad I po popludniu podwieczorek.
Spi od 21:30/22:00 do 08:30-09:30 rano. Przesypia 10-12 ha, ale budzi sie w nocy z placzem I ciumka wtedy piers z minutke, czasami pare sekund I dalej spi.
Jest usypiana na raczkach na pilce w dzien przy odglosie suszarki, a wieczorem przy piersi.
Nie nawidzi jazdy samochodem, wytrzymuje gora 30 min, wszelkie dluzsze podroze odbywaja sie na noc. (Np Urlop gdzie trzeba pokonac 400-600km).
Nie zasypia w dzien w samochodzie, co najwyzej w nocy, ale to tez po dlugim placzu.
nie nawidzi lezaczkow, chust, nosidel.
Zaczela nas od kilku tyg nasladowac, jak sie bawimy to probuje te same odglosy robic.
Drzemki dzienne ma dwie, max trzy. Kazda trwa przewaznie 30-40 min, nie wiecej.
Ile wazy I mierzy to nie wiem, jutro idziemy do lekarza to bedziemy wiedziec

A jak wasze pociechy w tym wieku?