26.02.15, 08:59
Czy ktoś inhalowal swoje dziecię olejkiem herbacianym? Córka ma 10 mcy, można? Pomaga? Domownicy chorzy i czuje że ją też bierze...
Obserwuj wątek
    • nothing.at.all Re: inhalacja 26.02.15, 09:32
      Ja inhalujemy tylko sola fizjologiczna. Pediatra mówiła ze najlepsza. O oleju nic nie słyszałam i nie używam.
    • jak-kania-dzdzu Re: inhalacja 26.02.15, 09:33
      Bezpośrednio dziecka nie inhalowałam, inhalacje tylko solą fizjo, ale dawałam po kropelce, dwie olejku eukaliptusowego do kąpieli jak syn miał okropny katar przy ząbkowaniu. I na noc dwie, trzy krople na pościel i mi i jemu się lepiej dzięki temu w nocy oddychało.
      • aniasamosia Re: inhalacja 26.02.15, 10:52
        Dzięki, spróbuje skropić posciel tym eukaliptusowm
        • murwa.kac Re: inhalacja 26.02.15, 11:38
          herbaciany na posciel tez mozesz.
          • kremka2014 Re: inhalacja 26.02.15, 11:41
            Ja robilam tak jak Kania czyli do kąpieli i na posciiel . Od 3miesiaca. Trzeba obserwować, bo potencjalnie może uczulac lub podrażniać
    • mila_b Re: inhalacja 28.02.15, 22:32
      Najbezpieczniej i najskuteczniej solą fizjologiczną, nie kombinowałabym z takim maluchemsmile
    • sunlife44 Re: inhalacja 01.03.15, 09:54
      my zawsze inhalujemy solą fizjologiczną. A jak lekarz zaleci to pulmicort i berodual ale to już jak mały chory.

jak widzę że coś go bierze to często też w pobliżu łóżeczka stawiam w kubku gorącą parującą wodę i wkrapiam tam kilka kropel olbas...
      dobry tez jest olejek majerankowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka