25.03.15, 19:45
Osoby, które uważają ze forum potrzebuje nowego moderatora, bezstronnego chciałabym poinformować ze takowy juz jest. Murwa doskonale spełnia wytyczne jakimi ma posługiwać się moderator. Dla jasności moderatorem na tym forum jestem również ja.
Obserwuj wątek
    • babybump Re: moderator 25.03.15, 19:55

To jakaś prowokacja? Ty chyba żartujesz sobie pisząc to o murwie?
      • babybump Re: moderator 25.03.15, 19:55
        Zgłaszam Bieniewicką na moderatora!
    • zabka141 Re: moderator 25.03.15, 19:55
      Tzn. ten bestronny to ty, a murwa to na dodatek?
    • doromka Re: moderator 25.03.15, 20:01
      Murwa wszystko co niezgodne z jej wizją rodzicielstwa krytykuje, więc to chyba wolne żarty z tą bezstronnością. Myślałam, że to forum publiczne, a nie prywatne moderatorki murwy.
    • kopiko-lol Re: moderator 25.03.15, 20:18
      Murwa ma swoje racje i ich broni. Robi to w kulturalny sposób, nie obrażając nikogo. Ma prawo tak samo wypowiadać sie na forum jak inni. Moderowanych wątków jest przeciez bardzo malo wiec obwinianie jej za prowokacje na forum jest nie na miejscu.
      • babybump Re: moderator 25.03.15, 20:32
        my chyba inne forum czytamy
        • kremka2014 Re: moderator 25.03.15, 21:27
          Uderz w stół.....
      • nottymoni Re: moderator 25.03.15, 21:48
        Murwa akurat w wyjatkowo chamski sposob komentuje posty innych uzytkownikow.
      • hepisad Re: moderator 25.03.15, 21:52
        powiem tak, Pani Moderator Murwa, zważywszy, że raz jest widoczna na czerwono, a raz na czarno, niestety kojarzy się tylko z jednym, i to nie z czymś pozytywnym - tj. kojarzy się z wylewaniem jadu w stosunku do osób wyrażających inny pogląd aniżeli ona, poprzez atak personalny skierowany dokładnie do tych osób... niestety czasem to i jej własne wypowiedzi powinny podlegać moderacji, czego sama nie zauważa (albo nie chce zauważać - zresztą to normalne, że nie zauważa, skoro jest autorem danych wypowiedzi)... Moim zdaniem, jeżeli Pani Murwa chce nadal pisać na czarno w takim samym tonie, niech zaloguje się na inne konto, nie mające do czynienia z byciem moderatorem, np. z loginem "bliski.rodziciel" i tyle - może wtedy uda się oddzielić na tym forum nieprzyjemny posmak Pani Murwy-forumowiczki od Pani Murwy-moderatorki...
        • doromka Re: moderator 25.03.15, 21:57
          Lepiej bym tego nie ujęła
        • martatm5 Re: moderator 25.03.15, 22:34
          Także uważam że Mruwa nie nadaje się na moderatora ogólnego forum.
          Jad który czasami od niej płynie aż poraża, mam nadzieję że ktoś to w końcu zmieni.
        • murwa.kac Re: moderator 26.03.15, 05:40
          Pani Murwa, jak kazdy inny moderator, raz jest na czerwono raz na czarno albowiem poniewaz Pani Murwa jest, jak kazdy inny moderator, zarowno uzytkownikiem forum jak i moderatorem.

i jak kazdy inny moderator, Pani Murwa nie ma obowiazku posiadania dwoch kont.

natomiast jezeli ktokolwiek ma jakiekolwiek uwagi co pracy Pani Murwy (czy jakiegokolwiek innego moderatora) zapraszam na forum@agora.pl - tam mozna wszystkie swoje zale zglosic i wyluszczyc.
          • martatm5 Re: moderator 26.03.15, 09:50
            murwa.kac znowu udowodniła jak bardzo nie nadaje się do moderowania, zamiast łagodzić spory to je zaognia, a pisanie o sobie w trzeciej osobie i jeszcze Pani Murwa, to co poeta miał na myśli? Odwalcie się, jestem PANI MURWA nietykalna? Serio nie rozumiem intencji...
      • asiula1611 Re: moderator 26.03.15, 10:28
        Bezstronny!? To chyba jakiś żart.
    • eemcia82 Re: moderator 26.03.15, 09:20
      "Murwa doskonale spełnia wytyczne jakimi ma posługiwać się moderator"
      - bardzo proszę o podanie tych wytycznych ! bo chyba nie tylko mi wydaje się że właśnie Murwa ich zupełnie NIE spełnia sad
      • koralik37 Re: moderator 26.03.15, 09:32
        Murwa ja generalnie zastrzeżeń nie mam, acz nie śledzę wszystkiego. Jedno tylko małe - pisanie o sobie w trzeciej osobie w dodatku per Pani i do tego z dużej litery jest tak egzaltowane i hmmm "bucowate", ze aż do Ciebie nie pasuje. Odpuść i bądź murwa - taki masz login, lub Murwa. A generalnie pozdrawiamsmile
        • 1brygida Re: moderator 26.03.15, 09:51
          Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, ton wypowiedzi mruwy jest chamski i agresywny, a stosunek do wielu osób na forum co najmniej lekceważący.
        • hepisad Re: moderator 26.03.15, 12:54
          koralik37 - pisanie w trzeciej osobie per Pani to było odniesienie do mojego wątku, jak mniemam.. więc to akurat rozumiem i nie odebrałabym tego, jako bucowate wink
    • terefere134 Re: moderator 26.03.15, 10:38
      Nie wiem czy Pani Murwa jest bezstronna, ale widziałam już przynajmniej kilkanaście dyskusji, w które jako moderator powinna albo załagodzić albo dać ostrzeżenie, albo zamknąć... a ona była główną podjudzającą stroną pyskówki. Pani Murwa wypowiada się w tonie bardzo nieprzyjemnym i kategorycznym, często chamskim. Ma prawo wyrażać swoje opinie, jak każdy użytkownik forum, ale jest zbyt oddana swoim poglądom i zbyt impulsywna, żeby spojrzeć na temat obiektywnie. I to trochę dziwne, że moderator raz na jakiś czas powinna banować swoje posty.
      • hepisad Re: moderator 26.03.15, 12:55
        właśnie, właśnie - o to mi chodziło smile
        coś mi się wydaje, że modertorem wśród tylu bab na forum powinien być jakiś przedstawiciel męskiego rodzaju.... trzeźwo i obiektywnie patrzący na świat...
        • terefere134 Re: moderator 26.03.15, 13:14
          żartujesz? osiwiałby w przeciągu jednego dnia, biedaczek wink
          • koralik37 Re: moderator 26.03.15, 15:31
            Murwa jeśli tak jak Hepisad pisze to zwracam honor-no mówiłam że do niej nie pasuje.
            • babybump Re: moderator 27.03.15, 02:52
              murwa nie zostanie usunięta z funkcji moderatora dopóki zona_mi nie dostanie na nią skarg. Tak więc wiecie do kogo pisać.
              • zona_mi Re: moderator 27.03.15, 08:14
                Dziewczyny, wszystkim zależy na tym, by forum funkcjonowało dobrze oraz by konflikty rozwiązywać sprawnie i jak najmniej boleśnie dla wszystkich stron.
                Jeżeli ktokolwiek - czy to użytkownik, czy moderator - według kogoś wypowiada się nie dość stosownie, proszę o linki na priv.
                To bardziej rzeczowe, niż ogólne stwierdzenia i jest się na czym oprzeć. Jeśli kogoś ponoszą emocje, to warto nie wdawać się w dyskusje i eskalować konflikty, tylko zażegnywać je dzięki koszom i zgłoszeniom, to rozsądne.
                • eemcia82 Re: moderator 27.03.15, 08:26
                  kopiko-lol napisała " Murwa doskonale spełnia wytyczne jakimi ma posługiwać się moderator."
                  prosiłam o podanie tych "wytycznych" - ale niestety żaden moderator nie odp uncertain
                  • zona_mi Re: moderator 27.03.15, 08:40
                    forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476439.html
                    Szczegółowe zasady pracy moderatorów są im przekazywane, gdy obejmują funkcje opiekunów - potrzebujesz aż tak drobiazgowych informacji?

W skrócie chodzi o usuwanie reklam, spamu, dubli, przenoszenie wątków, pomoc użytkownikom w poruszaniu się po forum, zgłaszanie administracji problemów, jeśli zaistnieją, przenoszenie wątków na osła/usuwanie w zależności od potrzeb, zgłaszanie trolli i klonów itp.

Warto zajrzeć tutaj - więcej informacji o funkcjonowaniu (na) forum:
                    forum.gazeta.pl/forum/0,62499.html
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: moderator 26.03.15, 11:03
      Dobry żart tynfa wart! suspicious
      • stysia1987 Re: moderator 27.03.15, 10:53
        A w ogole,to ilu jest moderatorow? Bo cos czerwono tutaj wink
        • kremka2014 Re: moderator 27.03.15, 11:02
          No zaroiło się no!
          • zona_mi Re: moderator 27.03.15, 11:09
            Dwie moderatorki ma forum Niemowlę - wyszczególnione w czołówce - Kopiko i Murwa.
            • stysia1987 Re: moderator 27.03.15, 11:24
              Murwa czesto zabiera glos, a z kopiko jeszcze sie nje zetknelam wink

Mysle, ze do takiego spiecia musialo, predzej lub pozniej dojsc. Czy nie byloby dobrym pomyslem, stworzenie podforum nt snu niemowlaka? A w kwestii moderatorow, moze znajdzie sie trzecia dusz, chetna do opieki?

Ja rozumiem wszysykie glosy i tylu, ilu ludzi, tyle podejsc do wychowania dziecka. Popatrzmy na znajomych, mieszkajacych za granica. Inaczej sa wychowywane w takiej Danii, Norwegii czy USA. Ja optuje za swoboda wypowiedzi i wiekszym luzem. (Tak ja histeryczka). Wiele z was mi pomoglo, jasne, czasem piszac dosdniej.

Co do Mruwy, no zdarza sie ostry tekst, ale z drugiej strony, czytajac jiektore wpisy (pewnie i moje sprzed pol roku) mam ochote kims wstrzasnac qlbo zaproponiwac terapie czesania na oddziale zamknietym (w szpitalu psychitrycznym im Babinskiego, w ramach relaksu godzinami czeszą pacjentki, wiem z dobregomzrodla big_grin),
              • zona_mi Re: moderator 27.03.15, 11:35
                > dobrym pomyslem, stworzenie podforum nt snu niemowlaka?

Raczej nie, bo te kwestie znakomicie mieszczą się w tematyce Niemowlęcia - pielęgnacja i opieka.
                Kolejne forum, przy i tak wielu tematycznych, nie sądzę, by miało sens. Tu się rozmawia o (nie)spaniu maluchów, a jeśli ktoś nie chce korzystać z wyszukiwarki, tylko zakłada 192948574543 wątek na ten temat - no, to już uroki forum... Z kolei jeśli to kogoś irytuje, to też nie ma przymusu otwierania takich.

> Co do Mruwy, no zdarza sie ostry tekst, ale z drugiej strony, czytajac jiektor
                > e wpisy (pewnie i moje sprzed pol roku) mam ochote kims wstrzasnac qlbo zapropo
                > niwac terapie czesania na oddziale zamknietym (w szpitalu psychitrycznym im Bab
                > inskiego, w ramach relaksu godzinami czeszą pacjentki, wiem z dobregomzrodla big_grin

smile

Każdy, także moderator, ma prawo wypowiadać na forum swoje opinie i każdy, szczególnie moderator, ma obowiązek mieścić się w ramach kultury wypowiedzi.
                Jeśli tego nie czyni - każdy może doznać usunięcia wpisu/wątku, o ile administracja dostanie link i uzna, że naprawdę przekroczono granice. Spokojnie i bez linczu.
                • hepisad Re: moderator 27.03.15, 11:57
                  rozumiem, że każdy moderator ma prawo wypowiadać się na forum, i z tego co czytam / pamiętam, murwa ma coś do powiedzenia (napisania smile i trzyma się to, co pisze, kupy smile i często pomaga smile

ale - piszesz: "Jeśli kogoś ponoszą emocje, to warto nie wdawać się w dyskusje i eskalować konflikty, tylko zażegnywać je dzięki koszom i zgłoszeniom, to rozsądne" --> właśnie mamy tutaj brak zażegnania konfliktów, tylko czasem ich podsycanie.... i o to głównie tutaj chodzi..

co do wyszukiwarki, działa beznadziejnie..... to taka ogólna rada.
                  A co do nowych wątków, hmmm - bardzo długi wątek "do b..." liczy chyba kilka dobrych setek wpisów, z czego połowa to niestety jeden wielki konflikt.... jest tam sporo jakiś wypowiedzi na temat, ale nawet jak ktoś go znajdzie, to właśnie ze względu na to, że pierwsze setki to jakieś tam wzajemne wojny, to kończy czytanie.... podobnie jest z innymi wątkami... chociaż już chyba nie tak mocno, jak w tamtym właśnie...
                  • zona_mi Re: moderator 27.03.15, 12:16
                    > ądne" --> właśnie mamy tutaj brak zażegnania konfliktów, tylko czasem ich p

Jeśli tak jest - proszę o konkretne przykłady, bo trudno tak teoretycznie rozmawiać.
                    Dodam tylko, nie celem usprawiedliwianie ewentualnych uchybień, tylko tak zwyczajnie - moderator też człowiek, pracujący tu w czynie społecznym, no, zdarza się nawet świętym, że cierpliwości nie wystarczy, bywa. Jeśli weźmie się to pod uwagę i spróbuje - każda strona - opanować emocje, osiągniemy sukces.

> co do wyszukiwarki, działa beznadziejnie..... to taka ogólna rada.

Hm, u mnie działa dobrze, więc trudno mi to skomentować.

> A co do nowych wątków, hmmm - bardzo długi wątek "do b..." liczy chyba kilka do
                    > brych setek wpisów, z czego połowa to niestety jeden wielki konflikt....

> ze względu na to, że pierwsze setki to jakieś tam wzajemne wojny,

Mam nadzieje, że to nie tylko "wina" moderacji - bardziej lub mniej świeżo upieczone emamy działają pod wpływem zmęczenia, hormonów, (braku) kultury itp.
                    Obiecuję go przeczytać, ale proszę o trochę czasu. Rzeczywiście jest strasznie długi.
                    • stysia1987 Re: moderator 27.03.15, 12:44
                      Wersja mobilna nie posiada wyszukiwarki
                    • hepisad Re: moderator 29.03.15, 15:08
                      co do wyszukiwarki, nie podam teraz dokładnie o co chodziło, ale wiem, ze poszukiwałam swego czasu jakiegoś wątku i nie mogłam go odnaleźć.... jak coś znów będę szukać i nie znajdę, to podeślę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka