bang_bang30
04.08.15, 21:59
moje dziecię skończyło 3 mce. Wszystko git tylko mało sypia w dzień. Ma ze 4 drzemki, ale takie po 30/40 minut. Nie przepada za wózkiem - trzeba ją nosić na rękach / uczę się w chuście, idzie w miarę ok.
chcieliśmy jechać na wakacje we wrześniu - planowaliśmy to jeszcze zanim dzieć się urodził, bo oczywiście uważaliśmy, że 'nawet jak będzie dziecko to nic się nie zmieni'. No i dupa. Byliśmy ostatnio tydzień na działce i się umęczyliśmy.
I nie wiem teraz co robić. Mamy odłożone pieniądze, mamy urlopy, tylko zastanawiamy się czy jechać. I dokąd.
Pomysły:
1) jakaś stolica Europejska - może Barca - zwiedzanie z dzieckiem w wózku / chuście, ale na luzie we własnym tempie.
2) Sardynia i kitesurfing, plaża, itd.
3) półwysep Hel, kitesurfing, plaża - tu moglibyśmy jakąś opiekunkę może złapać dorywczą i faktycznie odpocząć.
Nie wiem, biję się z myślami.
A może znacie jakieś wakacyjne miejsce, gdzie dziecko takie malutkie można oddać pod opiekę komuś na kilka godzin dziennie? Tak, żeby można było popływać, albo po prostu 'odsapnąć' ? Wiem wyrodni rodzice z nas. Tak naprawdę to chcieliśmy na urlop sprzedać dziecko moim rodzicom, ale wiem ile to jest roboty i nie chcę ich obciążać w takim stopniu.