Dodaj do ulubionych

od kiedy nabiał?

18.09.04, 12:34
Jestem na diecie, ze względu na kolki Oli-ma 3 miesiące i mam juz trochę
dość kurczaka, ziemniaków, marchewki, chleba zytniego.Dieta to zalecenie
pediatry...
Myślę, ze powinnam próbować innych rzeczy-nabiał, ryby, itd.
Nie wiem tylko co wprowadzić najpierw, ile odczekać do następnej nowości..
Emamy!Poradźcie smile
ula
Obserwuj wątek
    • mamaaniolka Re: od kiedy nabiał? 18.09.04, 16:14
      Nie bardzo rozumiem, dlazego Cie pediatra wyslal na taka diete. Gdy dziecko ma
      kolki, to nalezy unikac produktow ciezkostrawnych i wzdymajacych, czyli
      smazonego, tlustego, warzyw straczkowych, kapusty itd. Dlaczego nie wolno Ci
      jesc nabialu i ryb??? Chyba ze Twoje dziecko ma uczulenie na nabial, ryby i
      czego tam jeszcze nie jesz. Ale same kolki, to za malo, zeby podejrzewac
      alergie. Jezeli Twoja Ola reaguje wysypka albo ma sluz w kupce, wymiotuje... po
      zjedzieniu przez Ciebie nabialu, to nie mozesz go jesc. W przeciwnym wypadku -
      wrecz powinnas! Karmisz i potrzebujesz jak najbardziej zroznicowanego
      pozywienia. Ostatnio niektorzy lekarze popadaja w przesade z tym wysylaniem
      matek karmiacych na diety. Tak bylo z moja kolezanka, ale ona zalecenia
      pediatry po prostu olala.
      Pozdrawiam
      Ola
    • aneta76 Re: od kiedy nabiał? 18.09.04, 18:38
      Jesli dziecko mimo ostrej diety i tak ma kolki, to nic nie da, ze Ty nie bedziesz nic jadla, wtedy nalezy jesc w miare normalnie pamietajac, zeby nie jesc rzeczy wzdymajacych itp. Natomiast jak na tej diecie jej jest lepiej, to mozesz probowac wprowadzac pojedynczo dalsze pokarmy poczekac trzy dni na rezultat i jesli ok, to dalej wprowadzac. Wszystko oczywiscie w umiarkowanych ilosciach, nie wskazane jest pierwszego dnie dla proby wypic pol litra mleka, ale na przyklad pol malego jogurcika naturalnego, jesli ok, to nastepnego dnia caly, podobnie z innymi rzeczami. I jak mi arealgolog powiedizal ZAPISUJ wszystko co jesz, bo pamiec jest zawodna. Pozniej mozna powoli "normalniec". Wymaga to troche cierpliwosci, ale scisla dieta rowniez, wiec powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka