qtiq 25.04.16, 22:02 Dziewczyny, czy Waszym zdaniem zakup rożka dla noworodka ma sens czy wystarczą kocyki? Niby na liście rzeczy do szpitala widnieje "rożek", ale dziecko chyba bardzo szybko przestaje się w nim mieścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angeika89 Re: zakup rożka 25.04.16, 22:47 Ja powiem szczerze, że kupowaliśmy rożek, ale syn był w nim może ze 2 razy i to gdy dziadkowie brali na ręce Moim zdaniem wystarczą kocyki. Jak leżał swobodnie w łóżeczku przykryty tylko kocykiem mógł swobodnie leżeć bez skrępowania i to mu zdecydowanie bardziej odpowiadało Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: zakup rożka 25.04.16, 23:42 Nam sie bardzo przydal-synek spal w rozku przez pierwsze dwa miesiace (urodzil sie maly 2,6kg). Noworodki lubia spac takie owiniete. Byl tez pomocny do brania na rece na poczatku. Potem sluzyl jako mata-synek ulewal, wiec gdy np kladlam go na naszym lozku po karmieniu nocnym, podkladalam rozek. Kocyki tez sa oczywiscie potrzebne, najlepiej miec kilka sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
indjanek Re: zakup rożka 27.04.16, 12:56 U nas tak samo mielismy taki bez usztywnienia, wygodnie sie opatulało, jak młody rósł poprostu służył za kołderkę, teraz lubimy sie na nim karmić i usypiać na drzemki ale też dostaliśmy po kimś, nie wiem czy byn kupiła. Młody ma 5 mcy. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: zakup rożka 26.04.16, 08:52 Dostałam, ani razu nie użyłam. Moim zdaniem w mieszkaniu jest zdecydowanie za ciepło. Na początku mały spał pod kocykiem, potem zawinięty w otulacz, a potem przyzwyczaiłam go do śpiworka. Na lato mam już przygotowany muślinowy śpiworek Aden Anais. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: zakup rożka 26.04.16, 09:31 Ja lubiłam i rożki i kocyki. U nas jest chłodno. Odpowiedz Link Zgłoś
czarmiki Re: zakup rożka 26.04.16, 09:44 u nas sprawdził się rożek ,później służył jako mata itp Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: zakup rożka 26.04.16, 19:55 U mnie przy wyłączonych kaloryferach zimą nie było zimniej niż 21 stopni w sypialni. Sąsiedzi grzeją. Rożek jest gruby jak kołdra, moim zdaniem za gruby do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: zakup rożka 26.04.16, 14:57 Przy żadnym z trojki nie używałam rożka. Miałam przy pierwszym ale po jednym razie wrzuciłam do szafy- sztywne to, gorąco dziecku i niewygodnie podnosić. Potem nieuzywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: zakup rożka 26.04.16, 20:13 Zbędny, starcza na krótko, jak dziecko chcesz opatulić /a nie masz pewności czy będzie mu to odpowiadało - bo nie każde maluchy to lubią/ to wystarczy kocyk, a do spania w nocy dużo lepszy śpiworek Odpowiedz Link Zgłoś
panizalewska Re: zakup rożka 27.04.16, 08:42 Co rodzice to opinia, wiesz My nigdy nie mieliśmy, jako gadżet typowo dzieciowy, który po dzieciach się do niczego nie przyda Mamy ze 3 cienkie kocyki polarowe, które w razie potrzeby składamy na dowolną żądaną grubość i zawijamy ile razy trzeba. A po dzieciach to będą normalne koce np przy oglądaniu bajek, czytaniu książki itp Odpowiedz Link Zgłoś
ani-a1987 Re: zakup rożka 27.04.16, 11:31 To zbędny zakup. A przy dużym dziecku rzeczywiście starcza na krótko. Mój syn jak miał dwa m-ce to już się nie mieścił a do tego urodził się w upalnym sierpniu więc było mu w nim za gorąco. Teraz w drodze drugie maleństwo, termin na początek grudnia to może jeszcze wykorzystam choć trochę. ----------------- Wituś ur. 20.08.2015r. Odpowiedz Link Zgłoś
maagda13 Re: zakup rożka 27.04.16, 14:10 My mielismy rożek, ze dwa razy użyty w szpitalu był. O wiele lepiej sprawdzało się otulanie w pieluszkę flanelową, albo w kocyk. Poza tym były upały, co eliminowało rożek z użytku, a syn urodził się duży i ciężko go było w rożku zawinąć. W domu rożka przez jakiś czas używaliśmy jako kocyka, na podłodze. Drugi raz bym nie kupiła, ale w szpitalu był na liście rzeczy do porodu i to mnie skłoniło do zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: zakup rożka 27.04.16, 16:44 Ja miałam rożek ale po kilku próbach uzycia wywaliłam. Synek strasznie się w tym złościł, usiłował się z tego wydostać. Odpowiedz Link Zgłoś