julusiak
19.06.16, 15:33
Witam,podczytuje forum od początku jak się urodziła moja córeczka i znalazłam wiele bardzo cennych wskazówek .Dlatego tez postanowiłam napisać i poprosić o pomoc rade czy wskazówki jak mogę pomoc mojej córce, ktora nie umie sama zasnac w ciagu dnia.Julka była dzieckiem ,,kolkowym, , i często miewala bezdech przez co wszyscy ją lulalismy kolysalismy na rękach. Od jakis 2miesiecy zasypia na rekach i odkladam ja w lozeczku .I tak też zasypia w dzień. Tylko ja bym chciala zeby SAMA ZASYPIALA.Wieczorem masaż kąpiel butla (nie karmie piersia) kołysanki zawsze ta sama do łóżeczka i zazwyczaj sama zasypia (trochę pogada, do reki daje smoka.) Tak nocny sen jest ok, staram się trzymać czasów czuwania ,ma 3 drzemki. Tylko wszędzie piszecie żeby kłaść jak pojawia się pierwsze oznaki senności tylko ja nie wiem jakie to są oznaki. Ogólnie Julka jest pogodnym dzieckiem ale cały czas musi ktoś przy niej być. Sama polezy 30min na macie i płacz. Nie ma okresu marudzenia z radość w ryk. Prosze pomóżcie mi jak mam nauczyć córkę zasypiania?chusta nie wchodzi w grę bo nie jestem do niej przekonana i wspomne jeszcze ze mam duże problemy z kręgosłupem i nie powinnam jej nosić. A nasz dzień wygląda tak: 6 pobudka przytrzymuje mała w łóżeczku do ok 7 , 9 pierwsza drzemka 30min , 11 druga drzemka to jest różnie czasami 40 min do 2godzin (od czego to może zależeć? )i ok 16 trzecia drzemka 30min i 19 kąpiel itd.Przepraszam ze tak chaotycznie ale chciałam jak najwięcej przekazać.