Dodaj do ulubionych

w co ubrać do snu

27.06.16, 21:24
5 m-c niemowlaka w takie upały ?w domu mam 27 stopni w nocy czasami spdaa do 25 do tej pory zakładałam rampersa ale same nóżki przykrywałam tetrowa pieluszką + uchylone drzwi balkonowe całą noc , mała oczywiscie pieluszkę skopała a rano zimne nózki i rączki . Generalnie mam z nią problem bo za każdym razem jak się wybudzi to od razu ciagnie pieluchę , koc na buzie i nie zawsze potrafi się z tego wyplątać .Myślałam o spiworku ale na taki upał to raczej chyba za ciepły jak myslicie ?
Obserwuj wątek
    • indjanek Re: w co ubrać do snu 27.06.16, 21:42
      Używam bawełniany pajac długi rękaw i nogawki, bez przykrycia.
    • dwellajna Re: w co ubrać do snu 27.06.16, 22:18
      body i spiworek tetrowy u nas
    • liisa.valo Re: w co ubrać do snu 27.06.16, 22:46
      Rampers i śpiworek tetrowy - z niego się nie wykopie, a nie jest tak gorący jak tradycyjny
    • ela.dzi Re: w co ubrać do snu 27.06.16, 22:55
      Body z krótkim rękawem plus śpiworek Aden+Anais.
    • rosynanta Re: w co ubrać do snu 28.06.16, 10:33
      Zakładam body z krótkim rękawem i cienkie skarpetki, przykrywam kocykiem bambusowym 120×120 - jest na tyle duży, że trudno go skopać. Zresztą moje dziecko często ma chłodne dłonie i stopy i nie wygląda na to, żeby mu to przeszkadzało smile Póki nie są lodowate, to chyba nie ma problemu.
    • zmeczona_mama83 Re: w co ubrać do snu 28.06.16, 10:34
      W zależności od temperatury w sypialni: body krotki rękaw + spiworek Aden, sama pieluszka + spiworek albo tylko pieluszka bez spiworka jak było 30-31 stopni. Moj nie lubi jak mu jest za ciepło, wczoraj na noc ubralam mu body i spiworek to się obudzil i jeczal, ciągnął za spiworek, byl ciepły ale nie spocony, zdjelam body i zasnął od razu.
    • landora Re: w co ubrać do snu 28.06.16, 14:53
      Body z krótkimi rękawami i śpiworek muślinowy Aden Anais. W najgorszy upał bez przykrycia.
    • pomorzanka34 Re: w co ubrać do snu 28.06.16, 20:12
      dziękuję bardzo za odpowiedzi smile boje się ,że za bardzo ja przegrzeję tym bardziej , że po cc mam problemy z odczuwaniem ciepła przez pierwsze 3 m-c non stop było mi zimno choć w rzeczywistosci było ciepło .Muszę zainwestować w ten spiworek koniecznie do tej pory zimą przykrywałam ją kocykiem ale byłą bardzo malutka więc ją ten kocyk średnio interesowała a teraz istny obłęd w domu , na spacerze jak jest przykryta i się zorientuje to od razu w rączki i na buzię nakrywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka