Dodaj do ulubionych

kp na lezaco

10.09.16, 23:19
Czy karmiac na lezaco unosicie jakos glowke dziecka? Po karmieniu czesto ma czkawke, wyczytalam, ze aby jej uniknac trzeba karmic z uniesiona glowka. Tylko jak to technicznie wykonac w pozycji lezacej? Dzieki za podpowiedzi x
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: kp na lezaco 11.09.16, 07:06
      Mój leżał i leży na płasko. Czkawkę miał czesto, nawet jak byłam jeszcze w ciąży wiec nie wiąże jej z karmieniem. Moze jednak inna pożyje ? Na leżąco to pewnie mozna jaka poduszeczkę, ale to nie bedzie duzo wyżej. A na siedząco to mozna zupełnie dpionizowac dziecko (zależnie jeszcze od wieku)
    • ela.dzi Re: kp na lezaco 11.09.16, 07:16
      Karmiłam na leżąco w taki sposób, że podkładałam rękę pod dziecko, a głowa dziecka była w zgięciu łokcia. Tak jakby w pozycji kołyskowej tylko na leżąco. Nie zauważyłam, że to miało coś wspólnego z czkawką.
    • mama_mil Re: kp na lezaco 12.09.16, 13:55
      A ile ma Twoje dziecko? Czkawka w pierwszych 3 miesiącach jest rzeczą naturalną i sama po tym czasie ustępuje lub zdarza się coraz rzadziej.
    • indjanek Re: kp na lezaco 12.09.16, 14:41
      Mój syn też miał często czkawki, w ciąży też. Pozycja do karmienia nie miała znaczenia.
    • rosynanta Re: kp na lezaco 15.09.16, 02:05
      Unosiłam na początku, bo inaczej się krztusiło - wsuwałam ramię pod dziecko, głowa leżała w zgięciu łokcia, dłoń pod pupą. Ale żadnej korelacji z czkawką nie zauważyłam - pojawiała się tuż po karmieniu, 2 h po karmieniu, podczas drzemki, podczas zabawy, podczas zmiany pozycji i bez zmian pozycji. Sama pomyśl: jesz na siedząco przez całe dorosłe życie, a czasem miewasz czkawkę, prawda? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka