droseria 28.12.16, 22:41 Hej Dziewczyny, czy któraś z Was myślała o zakupie kasku chroniącego głowę dla podnoszącego się niemowlęcia? Czy to dobry pomysł, doświadczone mamy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
droseria Re: Kask dla niemowlęcia 30.12.16, 11:28 Aby ochronić głowę w czasie upadków (na plecy). Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Kask dla niemowlęcia 30.12.16, 15:20 Ale po co? Upadnie raz czy dwa i się nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Kask dla niemowlęcia 29.12.16, 07:20 A poza tym wszyscy zdrowi w rodzinie? Nikt na głowę nie choruje? Poważnie myślisz o takim zakupie? Odpowiedz Link Zgłoś
juuuu7 Re: Kask dla niemowlęcia 29.12.16, 07:42 Utwierdzam sie w przekonaniu, ze jestes trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Kask dla niemowlęcia 30.12.16, 09:52 Moja znajoma miała coś takiego, po tym jak mała kilka razy walnęła się w głowę, to też zaczęłam marzyć o takim urządzeniu. Nie kupiliśmy go jednak, córcia się bardziej asekuruje niż na początku Odpowiedz Link Zgłoś
droseria Re: Kask dla niemowlęcia 30.12.16, 11:32 No właśnie o te niespodziewane upadki chodzi. To może już lepiej "pozwolić" czasem dziecku na nie i w ten sposób uczyć asekuracji, bo kontrolować dziecka non stop się nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Kask dla niemowlęcia 30.12.16, 22:19 To, czego dziecko nauczy się teraz, będzie procentowało w przyszłości. Na początku wstawania dziecko ma około 70-80cm. Upadek głowy z tej wysokości to niewiele. Na tym etapie dziecko uczy się asekuracji. Później, gdy będzie miało więcej wzrostu i będzie osiągało większe prędkości, głowa będzie zdecydowanie bardziej zagrożona, dlatego dziecko musi się nauczyć dbania o bezpieczeństwo jak najwcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Kask dla niemowlęcia 30.12.16, 13:21 Sama sobie posiedz w kasku caly dzien to zobaczysz czy fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Kask dla niemowlęcia 31.12.16, 21:58 Nie schodzą kaski w sklepie i wątek pod pozorem faktycznego zainteresowania ma na celu "złowienie" potencjalnych klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
droseria Re: Kask dla niemowlęcia 03.01.17, 22:13 Heh. Na kask przypadkiem natknęłam się gdzieś w sieci. Pomysł wydawał mi się kosmiczny, gdy o nim się dowiedziałam, od nikogo wcześniej o czymś takim nie słyszałam, dlatego tu Was zapytałam. Domyślam się, że dla dziecka noszenie kasku mogłoby być karą na miarę siedzenia w kojcu. Krzyk dziecka podczas upadku na plecy/głowę jest czasem przerażający, a gdy sytuacja się powtarza to nie jest fajnie, "więzić" dziecka w kojcu nie można, a pilnować non stop się nie da, ale domyślam się, że to kwestia czasu, by dziecko opanowało asekurację. Odpowiedz Link Zgłoś