Dodaj do ulubionych

Podnosi pupę

08.10.04, 15:50
Moja dzidzia (skonczone 4 m-ce) od paru dni jak leży na brzuszku to zaczyna podkurczać kolanka, podnosić pupe i niemal stawać na głowie. Nie da rady go zostawic choćby na chwile bo gotów zrobić fikołka.
Czemu tak robi?, czy w ten sposób próbuje wstać? Jak wasze dzieciaczki zabierały sie do wstawania czy siadania?
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: Podnosi pupę 08.10.04, 16:29
      to chyba przygotowania do raczkowania ...
    • komika Re: Podnosi pupę 08.10.04, 16:34
      Norma! Pati też tak robiła przez jakiś czas, do momentu jak wyczaiła, że jak
      sie jeszcze podeprze rączkami ( a nie głową i zegnie nózki w kolanach) to
      całkiem fajnie wszystko widzismile))a z tego momentu to juz całkiem blisko do
      raczkowaniasmile)Czyli najpierw podnosiła pupe,potem zaczeła podpierac sie
      rączkami, nastepnie był etap zabawnego dla nas bujania sie (jakby miała zamiar
      zaraz ruszycsmile) az do momentu kiedy skapowała ze jak bedzie odpowiednio
      przesuwac rączki i nóżki to sie przemieszcza i sie zaczełosmile)pozdrówki!!!
    • kasiaromek Re: Podnosi pupę 08.10.04, 16:36
      Cześć! Mój synek też tak robił i ja, tak jak ty zadałam pytanie na forum. Nie
      uzyskałam konkretnej odpowiedzi. Ale teraz juz wiem. Jest to przygotowanie do
      raczkowaia.
      Michałek najpierw podnosił pupę, potem zaczął prostować rączki. A teraz
      na "czworaka" huśta się w przód i tył. Jeszcze w ten sposób nie potrafi się
      przemieszczać, ale myślę że niedługo.....

Pozdrawiam
      Kasia i Michałek 18.03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka