mamaigora1 22.10.04, 14:47 Nasz maluch strasznie rozkopuje sie w nocy i postanowilismy kupić mu śpiworek do spania, czy możecie jakis polecic i na co zwrócic uwage przy kupnie ? Jola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaga_a Re: śpiworek dla niemowlaka 22.10.04, 15:37 Moja dziecina 11m-cy ma 2zwykłe spiworki na zamek bez rękawów...jeden jest cieplejszy a drugi cieńszy...nie wiem czy na coś trzeba zwracac uwagę przy zakupie...ja dostałam od teściowej te śpiworki...nie są nowe ze sklepu tylko odkupione od innej mamy....nie wiem co ci poradzić...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: śpiworek dla niemowlaka 22.10.04, 16:24 witam ! mam do sprzedania spiworek frotte z długim rekawem firmy HEMA po moim synku, malutko uzywany. Jak jestes zainteresowana to napisz na ewusek77@o2.pl a przesle Ci fotki. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
emi73 Re: śpiworek dla niemowlaka 22.10.04, 18:25 Śpiworki są super! Tylko ja polecam takie bez rękawów - maluszek czuje sie zdecydowanie swobodniej. A na bawełniany śpiworek narzucam jeszcze cienką kołderkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tarkosia1 Re: śpiworek dla niemowlaka 22.10.04, 19:55 Ja mam dwa spiworki, oba bez rekawkow - jeden polski firmy Sofija (bardzo polecam!), kupilam go niedawano (jestes z WWy? podalabym Ci adres sklepu), drugi firmy C&A, ten dostalam z zagranicy w prezencie, jest ladniejszy, ale gorszy. Ale warto miec dwa, bo niestety zdarza sie ze synek przekupcia pizamke i spiowrek wedruje do prania, zanim wyschnie, jest drugi. Na co zwroc uwage? Na to zeby suwaczek byl z boku, a nie na srodku brzuszka, bo suwak bedzie draznil malenstwo jesli polozysz je na brzuszku Na to by spiworek byl miekki, mily w dotyku, ten Sofiji wlasnie jest taki i widac, ze synkowi jest w nim super-wygodnie, moze kopac nogami ile chce. ten drugi wydaje mi sie troche za sztywny. na to by nie byl za wielki. Moj synek ma ok 74 cm wzrostu i teraz te spiworki sa w rozmiarze 90-92 cm. Ogladalam spiworek na 116 cm - syn by w nim utonal, bo rozciecia na rece byly zbyt szerokie pod pachami. Odpowiedz Link Zgłoś
zuberinio Re: śpiworek dla niemowlaka 22.10.04, 21:37 Ja tez sie dopiszę - jestem z W-wy, czy mogłabyś podac mi adres sklepu gdzie sa te śpiworki (Sofija)? Ile kosztują? Właśnie jestem na etapie poszukiwań. Z góry dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
tarkosia1 Re: śpiworek dla niemowlaka 23.10.04, 22:31 W moim ulubionym sklepie "Mama i ja" w Starych Babicach (to kolo Bemowa) ul. Rynek 15, cena - jesli dobrze pamietam - 43 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
monanan Re: śpiworek dla niemowlaka 23.10.04, 21:16 ja kupilam nowy na allegro - bez rekawow dl. 75 cm z polaru. cena ok 25 zl i sa suuuuper (sprzedajaca ma chyba nick filipinka5 albo jakos podobnie).Wzory tez ma swietne Teraz kupie jeszcze jeden bo jak ten piore to drugi jest potrzebny. A przy kupnie: - lepszy chyba bez rekawow - na zime polarek albo inny cieply (ja narzucam jeszcze lekki kocyk) w lato moze frotte - wez lepiej sporo za dlugi (z pierwszego w rozm. 68 cm synek mi wyrosl w 3 tyg) - patrz zeby nie byl taki szeroki jak worek bo wtedy dziecko sie placze strasznie, wsadza lapki do srodka i wybudza bo nie moze wyjac itd. - aha i najlepiej rozpinany na calej dlugosci, bo nie wsadzasz malca do niego tylko kladziesz na otwartym i potem zasuwasz Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: śpiworek dla niemowlaka 25.10.04, 11:07 Dzięki Monanan, śpiworek wart rozważenia...oglądałam juz na allegro Odpowiedz Link Zgłoś