Dodaj do ulubionych

Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO

25.10.04, 21:53
Dziewczyny dzis kupilam bebiko omneo bo moj maly ma twadre kupi po jakim
czasie to moze sie zmienic i kupki wroca do normy??
Obserwuj wątek
    • taschika Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 08:31
      U nas zmienilo sie to po jakichs 10 do 14 dniach chyba o ile pamietam. Musisz
      sie uzbroic w cierpliwoscsmile) Ale moze u Twojego dziecka bedzie szybsza reakcja.
    • alulka22 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 09:09
      Ja swojego dzidziusia 3 tygodniowego też karmię Bebikiem OMneo> I również robi
      twarde kupki. Trzeba dziecko dopajać . Najlepiej kupić glukozę w aptece i na
      100 ml dać łyżeczke tej glukozy. Nier musi wypić wszystkiego. Można wziąć
      termometr , jego końcówke posmarować oliwką i włożyćdziecku do odbutu. Można
      również kupić PLANTEX to taka herbatka dla dziecka . Ewentualnie czopki
      glicerynowe. Albo sątakie kropelki dodaje się po 2 dwa razy dziennie do
      pokarmu . Wszystkie te metody pomagają .
      • ania800 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 19:02
        Pomagalam mu termometrem ale ile mozna

pije glukoze herbatki

a dzis juz po tym mleku tak sie nie prezy ale kupka jak byla twarda tak jest

juz nie moge sie doczekac jak to sie skonczy bo nie moge patrzec jak on sie meczy
    • ania800 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 19:04
      aaa przepraszam za bledy w temacie ale pisalam po ciemku(maly spal smile)
    • mmwwmm Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 20:19
      Czesc,
      Z doswiadczen mojego synka wynika, ze Bebiko omneo na twarde kupki niestety nie
      pomaga. O ile pamietam ma w skladzie dodatkowy skladnik zageszczajacy (chleb
      swietojanski chyba, mozesz to sprawdzic na opakowaniu)ktory przeciwdziala
      ulewaniu sie pokarmu u niemowlat. Skutek uboczny tego zageszczonego nleka to
      wlasnie twardsze stolce. Mimo niewatpliwych zalet tego mleka, wlasnie z powodu
      zaparc zmienilismy go na Bebilon 1. To pomoglo.
      Pomoc moze tezczeste dopajanie dziecka zwykla przegotowana wode lub herbatka
      rumiankowa. moj Mis nie przepada za piciem i to nie rozwiazalo problemu, wiec
      zmienilismy mleko,

A jakie mleko stosowalas dotychczas? Te wzbogacone w zelazo tez moga dawac
      zaparcia.
      Pozdrawiam serdecznie, Malgosia
      • ania800 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 20:55
        wczesniej dawalam bebiko1
        pisalam z dziewczynami z forum o chwala bebiko omneo po nim kupki zaczely byc
        normalne (tak pisaly)
        • ania800 Do mmwwmm 26.10.04, 21:13
          w skladzie nie ma czegos takiego a poza tym jest napisane ze:

Bebiko Omneo lagodzi tj. kolka,wzdecia,zaparcia,ulewanie

wiec juz sama nie wiem co myslec wiele osob pisze ze pomoglo na twarde kupki
          moze to zalezy od organizmu
          a jeszcze jest napisane ze zawiera secjalnie dobrany sklad tluszczow ktory
          ulatwia ich przyswajanie i sprawia ze stolce sa podobne do tych ktore wystepuja
          przy karmieniu piersia
          • elizabeth17 Re: zaparcia 26.10.04, 21:36

--Wcześniej ci pisałam o probiotykach ( te bakterie np. trilac). O ile pamietam
            to to mleko ze wzgledu na te bakterie jest polecane przy zaparciach. Namawiam
            Cie to ich ztosowania ( wczesniejsze posty). Wczesniej jedna z mam pisała
            mączce chleba ś. - pewnie on też dodatkowo zagęszcza. Tymczasowo do kiedy
            sprawa się nie ureguluje polecam laktulozę ( zamiast czopków i okropnych
            termometrów, których się już nie poleca- na receptę w aptece ale może Ci
            sprzedadzą bez). jak brać trilac pisałam wcześniej. U mnie to naprawdę pomogło
            a długo walczyłam zanim odkryłam bakterie bo lekarze zawsze mówią - " no są
            takie dzieci zaparciowe...,albo to minie jak zaczenie soczki, zupki itp. mi nie
            minęło i sama się za to wzięłam. A jak słyszę o dopijaniu to.... Mój wypijał
            cysternę ( jak miał 6kg to pamietam,ze ok 1400) i nic. To naprawde pomaga i nie
            tylko mi.
            elizabeth17
    • ryza_malpa1 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 22:45
      Mi bebiko omneo doradziła pediatra , kirdy powiedziałam ,z ę mała ma trudności
      z robieniem kupki ( płacze, prężenie się...). Powiedział, że Omneo ma w swoim
      składzie składnik rozrzedzający kupkę.
      POmogło juz na drugi dzień - problemy z kupa przesżły jak ręka odjął smile
      Teraz pojawia się reguralnie ok. 10 rano bez bólu i kłopotów smile
    • mama.miski Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 27.10.04, 19:08
      ja tez mialam problemy z zatwardzeniami, az musielismy robic lewatywy. Przez 5
      mies. karmilam piersia, potem dawalam NAN2 i zaczely sie problemy. Zmienilam na
      Bebiko Omneo i po 3 dniach kupka znowu zrobila sie luźniejsza, juz nie mam
      bobkow. Moge dodac jeszcze ze moja coreczka nie chciala w ogole nic pic, ale od
      jakiegos czasu zaczela po kilka kropelek herbatki HIPP ulatwiajacej trawienie i
      problemy kupki zniknely bezpowrotnie. Bardzo polecam.
      • mamcia32 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 27.10.04, 21:22
        Ja mojemu dziecku cały czas podaję Bebilon i nie narzekam jest zdrowe
    • kasiarafal Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 04.11.04, 22:33
      Hej! Polecam herbatki na trawienie Hippa - z rumianku, z kopru, mix ziół,
      przeznaczone są dla dzieci od 1 m-ca. Ja podaję od urodzenia synkowi herbatki i
      nie ma problemu z kupką (im więcej się pije płynów tym lepiej się trawi...i
      wydala;o). pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka