ania800 25.10.04, 21:53 Dziewczyny dzis kupilam bebiko omneo bo moj maly ma twadre kupi po jakim czasie to moze sie zmienic i kupki wroca do normy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taschika Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 08:31 U nas zmienilo sie to po jakichs 10 do 14 dniach chyba o ile pamietam. Musisz sie uzbroic w cierpliwosc) Ale moze u Twojego dziecka bedzie szybsza reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
alulka22 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 09:09 Ja swojego dzidziusia 3 tygodniowego też karmię Bebikiem OMneo> I również robi twarde kupki. Trzeba dziecko dopajać . Najlepiej kupić glukozę w aptece i na 100 ml dać łyżeczke tej glukozy. Nier musi wypić wszystkiego. Można wziąć termometr , jego końcówke posmarować oliwką i włożyćdziecku do odbutu. Można również kupić PLANTEX to taka herbatka dla dziecka . Ewentualnie czopki glicerynowe. Albo sątakie kropelki dodaje się po 2 dwa razy dziennie do pokarmu . Wszystkie te metody pomagają . Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 19:02 Pomagalam mu termometrem ale ile mozna pije glukoze herbatki a dzis juz po tym mleku tak sie nie prezy ale kupka jak byla twarda tak jest juz nie moge sie doczekac jak to sie skonczy bo nie moge patrzec jak on sie meczy Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 19:04 aaa przepraszam za bledy w temacie ale pisalam po ciemku(maly spal ) Odpowiedz Link Zgłoś
mmwwmm Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 20:19 Czesc, Z doswiadczen mojego synka wynika, ze Bebiko omneo na twarde kupki niestety nie pomaga. O ile pamietam ma w skladzie dodatkowy skladnik zageszczajacy (chleb swietojanski chyba, mozesz to sprawdzic na opakowaniu)ktory przeciwdziala ulewaniu sie pokarmu u niemowlat. Skutek uboczny tego zageszczonego nleka to wlasnie twardsze stolce. Mimo niewatpliwych zalet tego mleka, wlasnie z powodu zaparc zmienilismy go na Bebilon 1. To pomoglo. Pomoc moze tezczeste dopajanie dziecka zwykla przegotowana wode lub herbatka rumiankowa. moj Mis nie przepada za piciem i to nie rozwiazalo problemu, wiec zmienilismy mleko, A jakie mleko stosowalas dotychczas? Te wzbogacone w zelazo tez moga dawac zaparcia. Pozdrawiam serdecznie, Malgosia Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 20:55 wczesniej dawalam bebiko1 pisalam z dziewczynami z forum o chwala bebiko omneo po nim kupki zaczely byc normalne (tak pisaly) Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Do mmwwmm 26.10.04, 21:13 w skladzie nie ma czegos takiego a poza tym jest napisane ze: Bebiko Omneo lagodzi tj. kolka,wzdecia,zaparcia,ulewanie wiec juz sama nie wiem co myslec wiele osob pisze ze pomoglo na twarde kupki moze to zalezy od organizmu a jeszcze jest napisane ze zawiera secjalnie dobrany sklad tluszczow ktory ulatwia ich przyswajanie i sprawia ze stolce sa podobne do tych ktore wystepuja przy karmieniu piersia Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth17 Re: zaparcia 26.10.04, 21:36 --Wcześniej ci pisałam o probiotykach ( te bakterie np. trilac). O ile pamietam to to mleko ze wzgledu na te bakterie jest polecane przy zaparciach. Namawiam Cie to ich ztosowania ( wczesniejsze posty). Wczesniej jedna z mam pisała mączce chleba ś. - pewnie on też dodatkowo zagęszcza. Tymczasowo do kiedy sprawa się nie ureguluje polecam laktulozę ( zamiast czopków i okropnych termometrów, których się już nie poleca- na receptę w aptece ale może Ci sprzedadzą bez). jak brać trilac pisałam wcześniej. U mnie to naprawdę pomogło a długo walczyłam zanim odkryłam bakterie bo lekarze zawsze mówią - " no są takie dzieci zaparciowe...,albo to minie jak zaczenie soczki, zupki itp. mi nie minęło i sama się za to wzięłam. A jak słyszę o dopijaniu to.... Mój wypijał cysternę ( jak miał 6kg to pamietam,ze ok 1400) i nic. To naprawde pomaga i nie tylko mi. elizabeth17 Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 26.10.04, 22:45 Mi bebiko omneo doradziła pediatra , kirdy powiedziałam ,z ę mała ma trudności z robieniem kupki ( płacze, prężenie się...). Powiedział, że Omneo ma w swoim składzie składnik rozrzedzający kupkę. POmogło juz na drugi dzień - problemy z kupa przesżły jak ręka odjął Teraz pojawia się reguralnie ok. 10 rano bez bólu i kłopotów Odpowiedz Link Zgłoś
mama.miski Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 27.10.04, 19:08 ja tez mialam problemy z zatwardzeniami, az musielismy robic lewatywy. Przez 5 mies. karmilam piersia, potem dawalam NAN2 i zaczely sie problemy. Zmienilam na Bebiko Omneo i po 3 dniach kupka znowu zrobila sie luźniejsza, juz nie mam bobkow. Moge dodac jeszcze ze moja coreczka nie chciala w ogole nic pic, ale od jakiegos czasu zaczela po kilka kropelek herbatki HIPP ulatwiajacej trawienie i problemy kupki zniknely bezpowrotnie. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia32 Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 27.10.04, 21:22 Ja mojemu dziecku cały czas podaję Bebilon i nie narzekam jest zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarafal Re: Krora z was zmiwnila mleko na BEBIKO OMNEO 04.11.04, 22:33 Hej! Polecam herbatki na trawienie Hippa - z rumianku, z kopru, mix ziół, przeznaczone są dla dzieci od 1 m-ca. Ja podaję od urodzenia synkowi herbatki i nie ma problemu z kupką (im więcej się pije płynów tym lepiej się trawi...i wydala;o). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś