Dodaj do ulubionych

Do mam które same robią zupki

• kalina_p Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.12.04, 22:37
      Musze sie pochwalic, jaka mi smaczna wyszla, wczesniej zrobilam z miesem i nie
      bardzo malej wchodzila a bez mieska wcina, az jej sie uszy trzesa. Chyba moj
      mikser wtedy niedokladnie zmiksowal te cielecinke i przez to niezbyt chetnie
      jadla. Ale jaka to radosc i duma, jak cora tak sie zajada MOJA zupka a nie
      sloikowa!!! Poza tym 5 sloiczkow (po zupkach Bobovita zreszta)za jakies 1,5zl.
      Super, bardzo sie ciesze!!!I bardzo mi sie ta ksiazka kucharska dla niemowlat
      przydaje, jak ktos chce to wysylam.
      Pozdrawiam.
      • bzura.1 Prosze o przyslanie 03.12.04, 14:22
        Za dwa miesiace taka ksiazka bedzie "jak znalazl"
        Z gory dziekuje
        Mama Pawelka
        bzura.1@gazeta.pl
        • kulka50 Re: Prosze o przyslanie 03.12.04, 15:19
          powiedziałam dzisiaj z dumą teściowej, ze zamierzam gotować zupki Julkowi
          wiecie co usłyszałam?
          tyle zarabiasz i żałujesz dziecku na zupki ze słoiczków !!!!!

myślałam że mnie szlak trafi!!!

a taka byłam dumna, ze mimo braku czasu będę dziecku gotować.....
          • kalina_p Re: Prosze o przyslanie 03.12.04, 15:50
            No wiesz...troche glupie ma kobieta podejscie, sorry... Gotuj, gotuj ale ja nie
            masz czasu to lepiej sie moze pobaw z malym a zupki kup? Ja gotuje, bo i tak
            nie mam nic lepszego do roboty smile i forsy mi bardzo szkoda...
            Pozdrawiam, jak chcesz to wysle Ci ksiazke kucharska dla niemowlat.
            • izunia228 Re: Prosze o przyslanie 03.12.04, 20:21
              ja również jeżeli mogę to proszę o książkę. z góry dziękuje izunia228@gazeta.pl
      • aga.lendzion Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.12.04, 23:32
        bardzo prosze o przeslanie na adres aga.lendzion@wp.pl
        dzieki
        kalina_p napisała:

> Musze sie pochwalic, jaka mi smaczna wyszla, wczesniej zrobilam z miesem i
        nie
        > bardzo malej wchodzila a bez mieska wcina, az jej sie uszy trzesa. Chyba moj
        > mikser wtedy niedokladnie zmiksowal te cielecinke i przez to niezbyt chetnie
        > jadla. Ale jaka to radosc i duma, jak cora tak sie zajada MOJA zupka a nie
        > sloikowa!!! Poza tym 5 sloiczkow (po zupkach Bobovita zreszta)za jakies
        1,5zl.
        > Super, bardzo sie ciesze!!!I bardzo mi sie ta ksiazka kucharska dla niemowlat
        > przydaje, jak ktos chce to wysylam.
        > Pozdrawiam.
        • kalina_p Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.12.04, 18:34
          wyslalam, pozdrawiam
          • kali_jj zupka 05.12.04, 11:18

• kali_jj zupka wekowana 05.12.04, 11:20
              ja robię tak :
              pęczek włoszczyzny + 4 marchewki + 5 ziemniaczków - pokroic w kostkę, zalać
              wodą tak aby jarzynki pływały, gotować ok. 1.5 godziny lub tak długo aż
              jarzynki będą miękkie. Dodać 2-3 łyżki stołowe oliwy z oliwek ( jak nie będzie
              oliwy to może być masło) i zmiksować.
              Nałożyć do słoików, zakręcić, wstawić do gara wyłożonego papierowym ręcznikiem,
              uzupełnic wodą do 3/4 i gotować - od momentu zagotowania wody 20 min. Wyjąć,
              ustawić do góry dnem na ręczniku, zostawić do wystygnięcia i potem do lodówki a
              potem do brzuszków Dzidziusiów smile)

dodaję potem do porcji zupki a to mięska, a to kalafiorka a to brokułka,a to
              kluseczek,a to czegos tam co mam.. Igo uwielbia tą s\zupke słoiczkowych już nie
              chce..
              teraz zamiast miksowac zacznę przecierac zeby do pogryzania się nadawała..bo
              juz pora gryźć..
          • lightlove Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.12.04, 17:00
            ja tez prosze o ta ksiazke...
            swiatelkomilosci@wp.pl
            dziekuje
            Basia
      • edith2 Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.04, 19:52
        prosze o przesyłke ksiażki kucharskiej dla niemowlaka
        Z góry dziękuję i pozdrawiam

Edith2
    • asiapildro Re: Do mam które same robią zupki 05.12.04, 21:05
      Mój Kuba ma prawie 10mies. i od chyba 3 miesięcy gotuję mu sama, plus słoiczki
      co pare dni, tak dla urozmaicenia bo mam skromny repertuar. Kuba na szczęście
      jest łakomy i chętnie je to co zrobię. Najczęściej warzywa (włoszczyzna kupiona
      w warzywniaku, ziemniaki) z piersią kurczaka, albo schabem. Do tego dodaję ze
      sloiczka brokuły albo szpinak. Aha mięso tez kupuję w osiedlowym sklepie.
      Uważam, że obecnie nikt nie jest w stanie zaoferować ekologicznych i zdrowych
      produktów. A dziecko i tak niebawem będzie jadło to co reszta rodziny (juz
      teraz otwiera dzióbka jak my coś jemy i chce). Używam wody z kranu (jestem z
      Łodzi) ale przefiltrowanej (Brita). Gotuję co dwa dni, ale może teraz po tych
      wiadomościach o zamrażaniu też zacznę.

Bardzo proszę prześlijcie mi książkę (wiecie którą) na adres:
      ardro@retsat1.com.pl

Z góry wielkie dzięki
      • kalina_p ZAMROZILAM i ok!!! 06.12.04, 21:51
        Hej! Ugotowalam zupke bez mieska (chwalilam sie juz...), zamrozilam i po
        rozmrozeniu byla ok, zadnych rozwarstwien itp. Czyli chyba wtedy miesko to
        spowodowalo? Mrozona malej tez smakuje (znaczy - rozmrozona juz i podgrzanasmile)
        wiec nie bede sie bawic w pasteryzowanie niczego...polecam mrozenie. Moze w
        takim razie miesko osobno...Pozdrawiam!
    • poranek4 Re: Do mam które same robią zupki 08.12.04, 23:07
      Dołączam się do kolejki oczekujących mam i proszę o przesłanie tej bezcennej
      książki kucharskiej.
      Z góry serdecznie dziękuję.
      Agnieszka
      agnieszka.z@autograf.pl
      • kalina_p Re: Do mam które same robią zupki 09.12.04, 09:00
        Wyslalam
        • ewas35 Re: Do mam które same robią zupki 09.12.04, 14:59
          czy ja bym mogła prosic o te książkę z zupkami dla niemowlat: ewas@tkdami.net
          z góry bardzo dziękuje
    • veronia Re: Do mam które same robią zupki 10.12.04, 20:06
      Ja też baaardzo poproszę tą książkę kucharską. Jeszcze nie dziś ale już niedługo się przyda smile Te dzieciaki tak szybka rosną... Dzięki z góry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka