kalina_p Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.12.04, 22:37 Musze sie pochwalic, jaka mi smaczna wyszla, wczesniej zrobilam z miesem i nie bardzo malej wchodzila a bez mieska wcina, az jej sie uszy trzesa. Chyba moj mikser wtedy niedokladnie zmiksowal te cielecinke i przez to niezbyt chetnie jadla. Ale jaka to radosc i duma, jak cora tak sie zajada MOJA zupka a nie sloikowa!!! Poza tym 5 sloiczkow (po zupkach Bobovita zreszta)za jakies 1,5zl. Super, bardzo sie ciesze!!!I bardzo mi sie ta ksiazka kucharska dla niemowlat przydaje, jak ktos chce to wysylam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bzura.1 Prosze o przyslanie 03.12.04, 14:22 Za dwa miesiace taka ksiazka bedzie "jak znalazl" Z gory dziekuje Mama Pawelka bzura.1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kulka50 Re: Prosze o przyslanie 03.12.04, 15:19 powiedziałam dzisiaj z dumą teściowej, ze zamierzam gotować zupki Julkowi wiecie co usłyszałam? tyle zarabiasz i żałujesz dziecku na zupki ze słoiczków !!!!! myślałam że mnie szlak trafi!!! a taka byłam dumna, ze mimo braku czasu będę dziecku gotować..... Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze o przyslanie 03.12.04, 15:50 No wiesz...troche glupie ma kobieta podejscie, sorry... Gotuj, gotuj ale ja nie masz czasu to lepiej sie moze pobaw z malym a zupki kup? Ja gotuje, bo i tak nie mam nic lepszego do roboty i forsy mi bardzo szkoda... Pozdrawiam, jak chcesz to wysle Ci ksiazke kucharska dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś
izunia228 Re: Prosze o przyslanie 03.12.04, 20:21 ja również jeżeli mogę to proszę o książkę. z góry dziękuje izunia228@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aga.lendzion Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.12.04, 23:32 bardzo prosze o przeslanie na adres aga.lendzion@wp.pl dzieki kalina_p napisała: > Musze sie pochwalic, jaka mi smaczna wyszla, wczesniej zrobilam z miesem i nie > bardzo malej wchodzila a bez mieska wcina, az jej sie uszy trzesa. Chyba moj > mikser wtedy niedokladnie zmiksowal te cielecinke i przez to niezbyt chetnie > jadla. Ale jaka to radosc i duma, jak cora tak sie zajada MOJA zupka a nie > sloikowa!!! Poza tym 5 sloiczkow (po zupkach Bobovita zreszta)za jakies 1,5zl. > Super, bardzo sie ciesze!!!I bardzo mi sie ta ksiazka kucharska dla niemowlat > przydaje, jak ktos chce to wysylam. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.12.04, 18:34 wyslalam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kali_jj zupka wekowana 05.12.04, 11:20 ja robię tak : pęczek włoszczyzny + 4 marchewki + 5 ziemniaczków - pokroic w kostkę, zalać wodą tak aby jarzynki pływały, gotować ok. 1.5 godziny lub tak długo aż jarzynki będą miękkie. Dodać 2-3 łyżki stołowe oliwy z oliwek ( jak nie będzie oliwy to może być masło) i zmiksować. Nałożyć do słoików, zakręcić, wstawić do gara wyłożonego papierowym ręcznikiem, uzupełnic wodą do 3/4 i gotować - od momentu zagotowania wody 20 min. Wyjąć, ustawić do góry dnem na ręczniku, zostawić do wystygnięcia i potem do lodówki a potem do brzuszków Dzidziusiów ) dodaję potem do porcji zupki a to mięska, a to kalafiorka a to brokułka,a to kluseczek,a to czegos tam co mam.. Igo uwielbia tą s\zupke słoiczkowych już nie chce.. teraz zamiast miksowac zacznę przecierac zeby do pogryzania się nadawała..bo juz pora gryźć.. Odpowiedz Link Zgłoś
lightlove Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.12.04, 17:00 ja tez prosze o ta ksiazke... swiatelkomilosci@wp.pl dziekuje Basia Odpowiedz Link Zgłoś
edith2 Re: Pyszna zupke zrobilam!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.04, 19:52 prosze o przesyłke ksiażki kucharskiej dla niemowlaka Z góry dziękuję i pozdrawiam Edith2 Odpowiedz Link Zgłoś
asiapildro Re: Do mam które same robią zupki 05.12.04, 21:05 Mój Kuba ma prawie 10mies. i od chyba 3 miesięcy gotuję mu sama, plus słoiczki co pare dni, tak dla urozmaicenia bo mam skromny repertuar. Kuba na szczęście jest łakomy i chętnie je to co zrobię. Najczęściej warzywa (włoszczyzna kupiona w warzywniaku, ziemniaki) z piersią kurczaka, albo schabem. Do tego dodaję ze sloiczka brokuły albo szpinak. Aha mięso tez kupuję w osiedlowym sklepie. Uważam, że obecnie nikt nie jest w stanie zaoferować ekologicznych i zdrowych produktów. A dziecko i tak niebawem będzie jadło to co reszta rodziny (juz teraz otwiera dzióbka jak my coś jemy i chce). Używam wody z kranu (jestem z Łodzi) ale przefiltrowanej (Brita). Gotuję co dwa dni, ale może teraz po tych wiadomościach o zamrażaniu też zacznę. Bardzo proszę prześlijcie mi książkę (wiecie którą) na adres: ardro@retsat1.com.pl Z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p ZAMROZILAM i ok!!! 06.12.04, 21:51 Hej! Ugotowalam zupke bez mieska (chwalilam sie juz...), zamrozilam i po rozmrozeniu byla ok, zadnych rozwarstwien itp. Czyli chyba wtedy miesko to spowodowalo? Mrozona malej tez smakuje (znaczy - rozmrozona juz i podgrzana) wiec nie bede sie bawic w pasteryzowanie niczego...polecam mrozenie. Moze w takim razie miesko osobno...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
poranek4 Re: Do mam które same robią zupki 08.12.04, 23:07 Dołączam się do kolejki oczekujących mam i proszę o przesłanie tej bezcennej książki kucharskiej. Z góry serdecznie dziękuję. Agnieszka agnieszka.z@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewas35 Re: Do mam które same robią zupki 09.12.04, 14:59 czy ja bym mogła prosic o te książkę z zupkami dla niemowlat: ewas@tkdami.net z góry bardzo dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
veronia Re: Do mam które same robią zupki 10.12.04, 20:06 Ja też baaardzo poproszę tą książkę kucharską. Jeszcze nie dziś ale już niedługo się przyda Te dzieciaki tak szybka rosną... Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś