14.12.04, 13:39
u mojego 7 tygofdniowego syna stwierdzono refliks kARMIŁAM GO ENFAMILEMAR
TERAZ PRZESZLISMY NA BEBILON AR DODATKOWO DOSTAJE CORDINAX DLA DZIECI
NADAL SOLIDNIE ULEWA. PO BEBILONIE ROBI RZADKIE KUPY CZY TO JEST NORMALE?
CZY KTOS MA PODOBNY PROBLEM JAK SOBIE RADZICIE
Obserwuj wątek
    • milinka Re: refluks 14.12.04, 14:52
      Witam!
      Mój synek ma 3 misiące i też straszliwie ulewa. Zazyna mnie to coraz bardziej
      przerażać. Pediatra stwierdził że to normalne i że ma prawo ulewać. Jesli
      dziecko przybiera na wadzę to mam się nie martwic. Jednak ilość jaka mu
      wylatuje bardzo mnie niepokoi i nie wiem co robić. Może moje dziecko też ma
      refluks??? Napisz mi proszę dokładniej na jakiej podstawie można to stwierdzić?
      Każde dziecko ulewające ma refluks? Zauważyłam jednak że nie zawsze ulewa,
      wszystko zależy od tego jak je i ile je. Karmiąc piersią nie mam kontroli nad
      ilością...jak podaję butelkę to nie ulewa bo zjada mniej.
      Odnośnie kupki to mogę Ci powiedziwć że mój synek też miał bardzo rzadkie
      kupki. Myslałam że to obiaw czegos złego ale pani od noworotków była u mnie w
      czasie zmiany pieluszki i stwierdziła że takie kupki są normą. Niepokoic ma nas
      wówczas jeśli zmieni barwe na zieloną.
      Pozdrawiam
      Dana
    • lunkalinka Re: refluks 18.09.14, 18:57
      Refluks to nieprzyjemna sprawa szczególnie dlatego, że jest to dyskomfort dla maluszka. Moja córcia bardzo mocno ulewała i również duże ilości, gastroenterolog zdiagnozował właśnie refluks. Dostaliśmy wytyczne co do karmienia - większa częstotliwość, mniejsze ilości oraz Debridat. Nie szczególnie to pomogło.Zagęszczałam też mleko Nutritonem. Powiedziała też aby jak najwcześniej wprowadzać stałe pokarmy i własnie wtedy była największa masakra bo córka ulewała mlekiem zabarwionym marchewką z obiadku więc ciuszki, dywany wszytko było w pomarańczowych plamach.Córka pod koniec szóstego miesiąca zaczęła mniej ulewać i teraz z każdym dniem jest lepiej, teraz ulewa sporadycznie i już niewielkie ilości. Prawda jest taka, że jeśli dziecko przybiera na wadze to tylko czas pomoże. Ulewanie może potrwać do 15 miesiąca, ale tak naprawdę lepiej będzie już koło 6-7 miesiąca. Trzeba przetrwać.
    • sunlife44 Re: refluks 19.09.14, 11:13
      ja na ulewania dawałam gastrotuss - wg zalecenia lekarza
      • jugutka Re: refluks 19.09.14, 11:52
        u mojej małej też kilka razy zastosowałam gastrotuss baby, dawał radę choc brzuszek trochę bolał Kote od tego ..
    • semi-dolce Re: refluks 19.09.14, 12:05
      Myślisz że dziecko autorki wątku nadal ulewa? Ma już prawie 10 lat...
      • sunlife44 Re: refluks 19.09.14, 12:28
        o kurcze... rzeczywiście ma już 10 lat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka