Dodaj do ulubionych

Chroniczne zapalenie ucha!

17.12.04, 15:26
Dziewczyny poradzcie mi bo juz sie gubie.Moj synek ma 15 miesiecy i wlasnie
przechodzi 5te w swoim zyciu zapalenie ucha.Zupelnie nie wiem jak temu
zaradzic.Wiem ze to moze byc alergia i to dziedziczna(sama tak mialam),ale
nie ma zadnych odczynow skornych.Lekarze nie wiaza tej dolegliwosci z alergia
tylko pakuja w niego antybiotyki.Co radzicie???
Obserwuj wątek
    • bognarek4 Re: Chroniczne zapalenie ucha! 17.12.04, 20:48
      Koniecznie idź do dobrego laryngologa!!! Może to być rzeczywiście przewlekłe
      zapalenie uszy z wysiękiem. Jeśli jest ropne - trzeba dać antybiotyk, w innym
      przypadku niekoniecznie. Natomiast jeśli się utrzymuje dłużej, być moze trzeba
      będzie założyć dreniki. Koniecznie trzeba też przebadać 3. migdał, zrobić
      tympanometrię. Przewlekłe zapalenie uszy grozi niedosłuchem!!!
      Pozdrawiam
      bognarek
      • mradford Re: Chroniczne zapalenie ucha! 18.12.04, 00:53
        Bardzo dziekuje za odpowiedz.Problem polega na tym ze nie mieszkam w Polsce a
        tutejsi lekarze nie chca kierowac do specjalistow i uwazaja sie za Bogow w
        kazdej dziedzinie.Nie jestem lekarzem ale wiem ze taka czestotliwosc zapalenia
        ucha o czyms swiadczy.Im to jednak nic nie mowi i mimo iz przy kazdej wizycie
        powtarzam to samo,o historii alergii w rodzinie (nie to ze chce z malego
        zrobic alergika ale dobry wywiad jest konieczny)to jak grochem o sciane!!Wiem
        ze sama bede musiala sie wystarac o skierowanie,i dziekuje za wsparcie!
        Wysiek rzeczywiscie nie zawsze jest ropny,ostatnio maly mial jakis wirus ,ucho
        oczywiscie czerowne,ale obylo sie bez antybiotykow.Dzieki jeszcze raz ,bede
        walczyc!
        Aha-laryngolog w Polsce stwierdzila ze jesli to tylko w jednym uchu a nie
        obustronne na raz to nie ma zwiazku z alergia.Sama juz nie wiem,jak madra
        pediatra na takie zapalenie przepisala antyhistamine i Diphergan to i zapalenie
        przeszlo,bez antybiotykow.Ech,wniosek jest jeden-szkoda dziecka....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka