Dodaj do ulubionych

Grip Water a zaparcia...?

02.01.05, 14:06
Witajcie...od dwóch dni podaję mojej córeczce Grip Water i od tego momentu
mała nie zrobiła kupki (wcześniej robiła kilka na dobę)...podejrzewam, że
wynika to z zawartości glukozy, która ma właśnie takie działanie...czy u was
było podobnie, czy mam się martwić, jak długo może nie robić kupki?...nie
chciałabym odstawiać wody koperkowej bo wydaje mi się, że działa...doradźcie
coś...
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Kasia

Moja Oleńka
www.album.com.pl/zdjecie.php?p=0&pns=0&al=7630&lz=6&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=0&start_opinie=0&prestop=0&pr
es
Obserwuj wątek
    • kajaaa Re: Grip Water a zaparcia...? 02.01.05, 18:04
      Podciągam...to dla mnie naprawdę ważne...bardzo proszę o radę...
    • tristi Re: Grip Water a zaparcia...? 02.01.05, 19:13
      Hej, mojej córce woda koperkowa zawsze pomagała, zaraz po podaniu robiła kupkę a
      przynajmniej odchodziły jej gazy. To chyba niemożliwe żeby po Grip Water
      dostawała zaparć. Ale odstaw na razie i zobacz jak wtedy będzie się czuła Twoja
      córka. Dodam jeszcze że gdyby nie ta woda to nie wiem jak bym wytzrymała 2 i 3
      miesiąc jej życia, bo cierpiała z powodu bóli brzuszka, które łagodziła właśnie
      grip watrer.
    • marsau1 Re: Grip Water a zaparcia...? 02.01.05, 19:27
      Nie znam grip water, ale wiem jedno, małe dziecko (nie napisałaś ile ma Twoje),
      takie jak moje (4m) powinno (wg pediatry) robić przynajmniej raz dziennie kupę.
      • renata28 Re: Grip Water a zaparcia...? 02.01.05, 19:56
        To chyba nie do końca prawda, że dziecko musi robić codziennie kupę. Pediatra
        mojej córci (obecnie 5 miesięcy) powiedział, że dziecko karmione piersia może
        nie robić kupki nawet przez kilka dni, ponieważ kupka to to, czego organizm nie
        przyswoił, a będąc na cycy, większość składników przyswaja. Także jeśli twoje
        dziecko jest na piersi i kilka dni nie robiło kupy to naprawdę nic dziwnego,
        ciesz się, że masz dobry pokarm, który maluszek trawi w 100%. Ten sam pediatra
        powiedział, że kiedy już w końcu zrobi kupę, to będzie ona "po pachy".
        Oczywiście na wszelki wypadek możesz spróbować dać herbatki koperkowej albo
        plantexu, ale dwa dni to nic strasznego. Rekordem mojej małej był brak kupy
        przez 4 dni, ale jak już zrobiła, to dopiero był widok...
        • nataliamackowiak Re: Grip Water a zaparcia...? 02.01.05, 21:20
          1.Gripe Water pomaga też mojej 2,5 mies. córeczce, gazy ładnie odchodza, kupka
          raz dziennie.
          2.Dziecko karmione piersią może robic kupkę w każda pieluszke a może robić raz
          na 4 dni-to i to jest ok.Nie zgadzam sie do końca że jak pokarm mniej
          przyswajalny, to częściej kupka,ale mniejsza o to.
          3.Podawaj Gripe Water-zaparć od tego nie ma-pomagaj córci w oddawaniu gazów,
          zginaj nóżki, rób masaże brzuszka, itp.
          Pozdrawiam.
          Natalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka