martimarti 06.01.05, 12:48 Mamy, które w ciąży przyjmowały fenoterol! Czy Wasze dzieci są od urodzenia bardzo spokojne, grzeczne? Zauważyłyście taką zależność??? Jest tak czy nie jest? Prawda czy fałsz w Waszym przypadku? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Fenoterol 06.01.05, 12:49 Fałsz. Ale sa przypadki, że sa klopoty z napieciem miesniowym u dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
krolik_80 Re: Fenoterol 06.01.05, 13:17 Mój synek jest bardzo nerwowy. Wszystkiego się boi i płacze o byle co. Pediatra powiedziała, że taka nadpobudliwość może być spowodowana fenoterolem, ale powinna minąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia_32 Re: Fenoterol 06.01.05, 13:18 FAŁSZ!!!!! Brałam w ciąży fenoterol a moja córeczka jest jak żywioł. Od urodzenia jest bardzo energicznym i żywym dzieckiem. Mam wrażenie, że ten lek wyciszył ją gdy była w brzuszku i teraz nadrabia stracony czas a kończy 7 miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
magan5 Re: Fenoterol 06.01.05, 13:23 a ja sama nie wiem..jak wszytko jest ok ( czyli wszelkie potrzeby zaspokojone ) to superdzidziuś..a jak cos mu nie pasuje to potrafi sie upomnieć..a fenoterol brałam od 5 miesiąca..ja bym się tam tak specjalnie związku nie dopatrywała.. Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: Fenoterol 06.01.05, 13:38 Fałsz. Mała jest niespokojna, bo są problemy z żołądkiem. Z tego powodu była też 4 dni w w szpitalu i pytałam tysiąca lekarzy o fenoterol. Nie ma wpływu na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: Fenoterol 06.01.05, 14:42 witam. brałam fenoterol między 32 a 37tc. urodziłam 5 dni po terminie. mój synek ma skończone 5 m-cy i jest bardzo żywym i energicznym dzieckiem. kolki trwały niecałe 4 tygodnie, nie zdiagnozowano też wzmożonego napięcia mięsniowego ( miałam takie obawy). Pediatra na pytanie o zależność między braniem fenoterolu a usposobieniem dziecka tylko się uśmiechnął i powiedział, że to nie ma wpływu. pozdrawiam, Ewelina i Mikołaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18194372&a=18194372 Odpowiedz Link Zgłoś
graszka25 Re: Fenoterol 06.01.05, 14:46 moja mała to różnie. jest grzeczna z reguły, ale jak coś jej sie nie podoba to płacze i złości się. wydaje mi się że normalnie sie zachowuje. jest wesoła, rozbrykana. w sumie od początku było ok. z napięciem mięśniowym problemów też nie miała. rozwija sie prawidłowo. ja też leżałam około 2 mie w ciąży pod koniec i wszystko jest ok a to też podobno żle wpływa na napięcie u dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
izelka Re: Fenoterol 06.01.05, 15:04 Ja jadłam prawie całą ciążę fenoterol +kroplówki w szpitalu bo ciąża była zagrożona, a moja córcia od urodzenia jest bardzo ruchliwym maluszkiem i aż strach pomyśleć co będzie sie działo jak zacznie chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
e-magda Re: Fenoterol 06.01.05, 15:48 Brałam fenoterol przez ponad 3 miesiące a mój synek jest strasznie żywym dzieckiem. W brzuchu zresztą też taki był. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Fenoterol 06.01.05, 19:42 Oj, mój Kubek to żywe srebro )) Także to chyba nie za bardzo prawda. A fenoterol brałam od 30 do 36 tc. Wczesniej faszerowałąm się nospa forte. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś