szamanka2 06.01.05, 20:56 niebawem przyjdzie na świat mój synek. zastanawiam się ile pieluszek jednorazowych noworodek potrzebuje dziennie???i jakie są najlepsze??? dziękuje pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 21:02 Dla noworodka najlepsze są,według mnie Pampers Newborn(2-5kg). A ile ich potrzeba?Oj,dużo)) Nawet 10-12 na dobę(szczególnie,gdy dzidzia jest karmiona piersią i co karmienie jest rzadka kupka Później ten "przemiał" jest już mniejszy,na szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 21:20 Pampers Newborn(2-5kg) zdecudowanie bo mają siateczkę i kupka nie dotyka tak ciałka. Mnie wyszło koło 1 opakowania na tydzień niemowle.onet.pl/1095006,3,produkty.html Używałam też hugisy ale małej pasowały bardziej pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
syla.t Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 21:34 nie koniecznie tak duzo pieluszek musi isc to zalezy od dzidzi ja karmie caly czas piersia a malutka na poczatku robila kupki co 5 dni wiec z 4 na dzien mi szly.Tez polecam Pampers Newborn ale nie kupuj ich wiecej jak jedna paczke bo dzidzia szybko roznie ja zanim zuzylam ta paczke to polozna powiedziala ze sa juz za male.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 23:14 Mam córcię prawie 3-miesięczna. Od urodzenia do teraz na dzień używamy ok.10 pieluch "Pampers". Są spoko-jestem zadowolona. Chusteczki nawilżane tez "Pampers". Polecma. Pozdrawiam. Natalia z Oliwką Odpowiedz Link Zgłoś
monia767 Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 22:23 Polecalabym Huggies newborn - co prawda gorzej wchlaniaja kupke, ale skora lepiej w nich oddycha niz w Pampersach. Moja mala dorobila sie w Pampersach pieluszkowego zapalenia skory. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 22:31 ja używałam i pampersów i huggies`ów - jedne i drugie były ok. a z ilością - tak jak pisza dziewczyny - różnie bywa. noworodek karmiony piersią potrafi walnąć kupsztalka nawet po każdym karmieniu, czyli kilkanaście razy. mnie schodziło około 10 pieluch dziennie. aha - i jeszcze rada - nie zmieniaj od razu pieluszki po kupce - poczekaj kilka minut - noworodki kupkają na kilka rat. nauczyłam się tego dość szybko, jak przebierałam córkę w ciągu 10 minut 5 razy Odpowiedz Link Zgłoś
guinda Re: ILE PIELUSZEK??? 06.01.05, 23:53 My uzywalismy pampersow i bella happy. I te i te sa wg mnie dobre. Ale faktycznie radze na poczatek kupic max 2 opakowania, bo dziecko szybko wyrasta. Na poczatku tez szlo nam ok 10 a teraz ( dzis corcia skonczyla 5 mies!) znacznie mniej , to zalezy od dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe26 Re: ILE PIELUSZEK??? 07.01.05, 00:32 Ja tez uzywałam pampersów. Ale kupiłam jeszcze przed porodem taką dużą paczkę od 2-5 i o miałam niespodzianke bo mój synek urodził się 4100g i był do nich za duży. Rozdawałam potem w szpitalu. Pozdrawiam. I powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmgromacka Re: ILE PIELUSZEK??? 07.01.05, 11:31 pomimo ze chcesz uzywac pampersów kup sobie min. 30 sztuk tetry- przydaje sie praktycznie do wszystkiego. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mageria2 Re: ILE PIELUSZEK??? 07.01.05, 23:50 Kup jedno/dwa opakowania pampersów i ok. 20 pieluszek tetrowych (do podłożenia pod główkę, czy wytarcia czegoś). Reszte jednorazówek dokupisz później. W przypadku mojej niuni szybko sie okazało, że ma alergie na pampersy więc nie warto kupowac na zapas bo może trzeba będzie zmienić pozdrawiam małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: ILE PIELUSZEK??? 08.01.05, 01:19 Witaj, ja do szpitala kupiłam pampersy, uważam że są ok tylko mają taki chemiczny zapach teraz używam huggies freedom(wg mnie są najlepsze)ale wypróbowałam soft&dry i super flex i też nie mogę się do nich przyczepić. Na początku wycinałam w nich "okienko" na pępuszek , niestety jedne i drugie go nie mają. Tetrowych pieluszek mam 10 a flanelowych 5( też się przydają- ja kładę na przewijaku, u lekarza na przewijak...) i to wystarcza mi zupełnie. Życzę szczęśliwego rozwiązania ) Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: ILE PIELUSZEK??? 08.01.05, 01:22 Dodam tylko, że zużywamy ok 7-10 pieluszek( nie karmię piersią ),bo chcę żeby mała miała sucho. Odpowiedz Link Zgłoś