Dodaj do ulubionych

problemy z wymiotami

13.01.05, 13:22
Mam nadzieje, że któraś mama mi poradzi. Otóż mój synek (9 m-cy) od ok. miesiąca codziennie wymiotuje, raz albo dwa razy dziennie, niezaleznie od pory dnia. Widze jak często ma odruch wymiotny, czasem uda mi się go zagadac i mu przechodzi ale czasem ostro nim szarpie, idzie przez nosek i dziecko cierpi. Miał niewielka infekcje, ale teraz lekarz twierdzi, że jest ok więc dlaczego wymiotuje. Karmie go nawet mniej niz wcześniej. Czy to może mu samoczynnie przejśc i czy powinam szukac porady u innego lekarza, nie wiem, doradźcie prosze.
Pozdr Asia i Kamilek
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: problemy z wymiotami 13.01.05, 13:28
      najlepiej idz do lekarza. moze to jest oznaka refluksu ?
    • puza1 Re: problemy z wymiotami 13.01.05, 13:33
      Mój Kacperek też wymiotował - zaczeło się jak miał ok. 8,5 miesiąca. Trwało
      około 2,5 tygodnia. Wymiotował jakieś 4 razy dziennie, szczególnie od rana, ale
      zdarzało sie tez i po południu i wieczorem. Biegaliśmy po lekarzach i nie
      wiedzieli co jest ... niby wszystko w porządku , w dodatku żadnej gorączki,
      nastrój całkiem miał ok. Juz prawie od zmysłow zaczełąm odchodzic, pewnego razu
      u lekarki popłakałam się z lęku o niego. W koncu zaczeło przechodzić (lekarka
      dala lek - nie pamietam teraz nazwy , ale był jakis na .... biegunki) -
      stosowanie tego leku zbiegło sie z tym ze wymioty zaczeły ustepowac ale ja
      jakos nie jestem przekonana ze to był efekt akurat tego leku. Wraz z
      ustepowaniem objawów zaczeły pojawiac się wysypka na główce, potem na buźce, az
      taka w koncu skorupka lekka z tego zaczeła sie robić, potem tez niewielkie
      zmiany na całym ciałku ... prawdopodobnie ALERGIA !!! Teraz mamy dietę zalecona
      przez lekarza + ketotifen (przeciwalergiczne). Teraz myśle ze to bardzo
      prawdopodobne ze te wymioty to był pierwszy objaw tej alergii...
      • asiaaa25 Re: problemy z wymiotami 13.01.05, 15:45
        chmm, objawów alergi nie widze- buźke ma gładziutką, jescze do tego synek ciągle ulewa, teraz juz mało bo zagęszczam nutritonem, obawiam się refluksu, są jego jakieś ewidentne objawy i jak się go diagnozuje, czy tylko w szpitalu????
        pozdr Asia
    • sylwia.ax Re: problemy z wymiotami 13.01.05, 16:20
      Pewnie zbyt Ci nie pomogę, ale mój Misio też wymiotował parę razy w podobnym
      wieku - zwykle bezpośrednio po karmieniu butelką lub nawet w trakcie. Okazało
      się, ze pomogło jak sadzłam go bardziej pionowo. Jak zdażyło się zbyt go
      przechylić do karmienia, to niestety ulaewał lub wymiotował. teraz ma prawie
      rok i przez jakiś czas znów to się zaczęło, ale na szczęscie od paru dni
      spokój. mam wrażenie, że u niego to się zbiega z intensywnym wyrzynaniem
      ząbków, choć nie jestem pewna czy to jest przyczyna (bo niby jaka?). Oczywiścei
      nie zaszkodzi spytac lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka