Dodaj do ulubionych

parówki!!

14.01.05, 09:39
czy dziecku 10 miesięcznemu można już dawać parówki? jeśli tak to jakie?
ugotowałam ostatnio jedną "bobaska", obrałam ze skórki, podziubałam na
kawałeczki i mały zjadł że uszy mu się trzęsły i chciał jeszcze. Czy mogę mu
dawać? co o tym sądzicie? które są najlepsze dla maluchów?
Obserwuj wątek
    • wiktorria Re: parówki!! 14.01.05, 10:00
      Możesz mu podawać, ale nie za często, bo parówki nawet te dla dzieci to nie
      jest mięsko jakieś specjalnie dobre gatunkowo. Lepiej gotowana czy duszona
      pierś z kurczaczka czy indyczka.
    • smallwitch Re: parówki!! 14.01.05, 10:21
      Hej
      Ja bym nie podawała w ogóle... Mięsa w parówkach jest naprawdę niewiele, a za
      to mnóstwo tłuszczu, konserwantów, soli i poprawiaczy smaku sad((((( Ostatnio
      testowałam na sobie parówki dla dzieci z morlin - i cały dzień mi się te
      parówki "przypominały", więc skoro mój dorosły zdrowy żołądek ma z nimi
      kłopoty, to co dopiero żołądek Maluszka...
      Ale ja to zawsze przesadzam w ostrożności....
    • weronikarb Re: parówki!! 14.01.05, 15:00
      Jesli dziecku nic nie bylo to mozesz codziennie rano lub wieczorem, ale wiadomo
      jak bedzie sie przesadzac z iloscia to zaszkodza, jak wszystk kazdemu. Moj
      synek tez je lubi (ale nie przepada) i dostaje tyle ile chce czyli jedna duza
      ale on ma 14 m-cy mysle ze pol wystarczy codziennie albo 1 co drugi dzien aby
      mu sie nie znudzilo
    • mirofa Re: parówki!! 14.01.05, 16:07
      Moj maly ma skonczone 10 m-cy i daje mu parowke w raczke.Kupuje drobiowe i do
      tej pory nie mialam problemow.Sa dni ze synek zje cala paroweczke a sa tez
      takie ze ugryzie raz a poznie sie nia bawi. Ja kupuje mu parowki z "Morlina" i
      jak na razie nie moge narzekac.Daje mu tez szyneczke i malemu bardzo smakuje.
      Pozdrawiam Rosanna
      • katklos Re: parówki!! 14.01.05, 17:52
        Nam lekarka zabroniła podawania dziecku parówek, gdyż jest to produkt
        niezdrowy.
    • mmara Re: parówki!! 14.01.05, 18:11
      Ja swojej 14 miesiecznej coreczce podaje parowki odkad skonczyla 10 miesiecy,
      sa to parowki "Gerbera" w sloiczku. Na poczatku podawalam jedna parowke w
      tygodniu a teraz raz lub dwa razy w tygodniu po 3 (sa wielkosci malego palca).
      Bardzo je lubi, napewno nie jest to najzdrowsze jedzenie ale dziewczyny, jakie
      jedzenie jest dzis zdrowe??? Powiem nawet ze mam wieksze obawy przed podaniem
      piersi kurczaka, ktory Bog wie czym byl faszerowany dla szybszego wzrostu i
      wiekszej wagi( chyba ze jest z wlasnej hodowli), niz przed podaniem parowek
      robionych specjalnie dla dzieci i przez dlugoletnia i renomowana firme.
    • lucy_ricardo Re: parówki!! 14.01.05, 18:30
      Strona dietetyczna parowek to jedna sprawa
    • cocosek1 Re: parówki!! 14.01.05, 23:08
      dziś zjadł dwa "bobaski" i nie mogłam go odpędzić od nich. nie będę przesadzać
      wiadomo (resztę paczki zjadł tatuś) no ale chyba będę mu dawać czasem bo jest
      zachwycony. Dzieki za opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka