ewcialinka 01.02.05, 14:55 mój synek ma miesiąc i chcę zacząć go werandować.jak u was to wyglądało,kiedy zaczęłyście,ile trwało itd...dziękuję serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blamblam Re: WERANDOWANIE NOWORODKA -JAK U WAS TO WYGLĄD 01.02.05, 15:44 Ja werandowałam synka jak miał 3 tyg (wcześniej byliśmy w szpitalu wiec nie moagłam). wystawiałam go na balkon w ubranku jak na dwór codziennie na 10-15 min dłużej. Po kilku dniach wyszliśmy na spacer. dodam ze synek jest z końca października. Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: WERANDOWANIE NOWORODKA -JAK U WAS TO WYGLĄD 01.02.05, 18:07 Mój Szymuś urodził się w maju. Po 5 dniach byliśmy w domu.A w 13 dniu wyszliśmy pierwszy raz na spacer. Wczesniej ubieraliśmy go dużo cieplej i otwieraliśmy okno i tak spał. Wszystko zależy od pory roku. Ukochany Szymuś Wiek Szymusia Odpowiedz Link Zgłoś
annwasz Re: WERANDOWANIE NOWORODKA -JAK U WAS TO WYGLĄD 01.02.05, 18:30 moje dziecko jest z listopada i werandowałam ja dwa dni na trzeci dzien odbyłysmy normalny spacer miala wtedy jakies dwa tygodnie werandowałam ok. poł godziny dziennie ubierałam tak jak na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
delfinlex Re: WERANDOWANIE NOWORODKA -JAK U WAS TO WYGLĄD 01.02.05, 19:12 Witaj, mój Maluszek ma 7 tygodni i wychodzę z nim na spacerki odkąd skończył 3 tygodnie - bez żadnego werandowania I wszytsko jest jak najlepiej. Pierwszy spacerek trwał 1/2 godziny a każdy następny około 15 minut dłużej. A teraz to już właściwie bez ograniczeń, chodzimy codziennie, przez te 4 tygodnie nie byłam tylko 3 razy, jak była naprawdę fatalna pogoda. Proponuję Ci nie czekać dłużej, tylko dać Maluszkowi jak najszybciej pooddychać świeżym powietrzem ) Odpowiedz Link Zgłoś
1008brzos Re: WERANDOWANIE NOWORODKA -JAK U WAS TO WYGLĄD 01.02.05, 19:16 Hej )) Mój synek urodził się 02.01 - więc też skończył miesiąc. Werandować zaczęłam ok. 1,5 tyg. temu, chciałam wcześniej, ale było bardzo zimno, a dziś pierwszy raz byliśmy na spacerze. Ubranko - to co w domu + czapeczka, sweterek i ciepłe spodenki, przykryty kocykiem. Ja werandowałam najpierw po 10 min. i co dziennie wydłużałam jak poprzedniczka o 10-15 min. a dziś na spacerze byliśmy godzinkę, a jak wróciliśmy do domu to jeszcze się werandował w wózku do przebudzenia, czyli 2 godz. Zacznij jak najszybciej, to malucha zahartuje a ty się przy okazji dotlenisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: WERANDOWANIE NOWORODKA -JAK U WAS TO WYGLĄD 01.02.05, 19:49 Wystawiałam małego na balkon na 1-2 godziny i tam sobie spał cieplutko ubrany. Odpowiedz Link Zgłoś