Dodaj do ulubionych

ILE ŚPIĄ WASZE DZIECIAKI?

05.02.05, 09:53
Drogie mamy.Moja córka ma skończone 7 tygodni i przesypia w nocy 6-7 godzin.
Zastanawiam się czy to nie za długo. Czy budzić ją na karmienie? Jak to jest
u Was?
Obserwuj wątek
    • vika21 Re: ILE ŚPIĄ WASZE DZIECIAKI? 05.02.05, 09:59
      Cześć,moja córcia jak tyle miała, też tak długo spała w nocy, ale jej nie
      budziłam, bo spróbowałam raz i tak nie dało się nakarmić,ponieważ malutka była
      strasznie śpiąca i zdenrwowana że ja obudziłam i wcale nie była głodna. Ciesz
      się że maluszek tyle przesypia, bo to się może skończyć jak będzie większy i
      może potrzebować dodatkowego karmienia w nocy (u nas teraz tak jest).Twój
      maluszek przesypia książkowo, czyli 1-a przerwa na nocny sen trwa od 5 do 7
      godzin,tak że się nie przejmuj i wysypiaj się.
      Pozdrawiam
      Wiktoria
    • jk3377 Re: ILE ŚPIĄ WASZE DZIECIAKI? 05.02.05, 10:50
      Nic tylko sie cieszyć.Aby wszystko było ok a żołądek prawidłowo funkcjonował i
      nie bylo kolek w dzień powinny być przerwy miedzy posilkami 3 godzinne a w nocy
      wlasnie 6-7. Bardzo szybko nauczylas tego swoje dziecko, bo zazwyczaj wchodzi
      to dopiero ok 4 m-ca zycia.

Ukochany Szymuś

Wiek Szymusia
      • ewcialinka Re: ILE ŚPIĄ WASZE DZIECIAKI? 05.02.05, 14:37

JEJKU JAK MACIE FAJNIE !! MOJ 5 TYG SYNEK W DZIEŃ ŚPI 3,4 RAZY PO PÓŁ
        GODZINY !! W NOCY BUDZI SIĘ CO 2.TO JEST STRASZNE ,NIE WIEM DLACZEGO TAK MAŁO
        ŚPI NIEPOKOI MNIE TO JUZ
    • mpenzi Re: ILE ŚPIĄ WASZE DZIECIAKI? 05.02.05, 15:14
      Faktycznie jestes szcześciara. Moja córeczka też ma 7 tyg ale nie robi przerw
      większych niż 2 godz zarówno w dzień jak i w nocy. Gdybym spróbowała nie dać
      jej piersi na czas, zaczyna płakać ile sił w płuckach. Mam nadzieje że przerwy
      będąsię zwiększały bo przyznam że noce są ciężkie.
    • szachniewicz19 Re: ILE ŚPIĄ WASZE DZIECIAKI? 05.02.05, 15:23
      MOJA CÓRKA OD 10 TYGODNIA POTRAFI PRZESPAĆ 10 GODZIN W NOCY I MIMO TO DOBRZE
      BRZYBIERA NA WADZE PYTAŁAM SIĘ NAWET PEDIATRY CZY BUDZIĆ W NOCY JAK TAK DŁUGO
      ŚPI STWIERDZIŁ "A PANI BY CHCIAŁA ŻEBY PANIĄ W NOCY BUDZONO" OCZYWIŚCIE
      STWIERDZIŁAM ŻE NIE WIĘC ON MÓWI ŻE I DZIECKA NIE TRZEBA BUDZI C JA WIEM ŻE NA
      TEN TEMAT RÓŻNE OPINIE ALE MYŚLE ŻE NAJLEPSZY JEST INSTYNKT MAMY.JEŚLI UWAŻASZ
      ŻE DZIECKO DOBRZE ROŚNIE NIE MASZ CZEGO SIE OBAWIAĆ A WRĘCZ CIESZYĆ NIE JEDNS
      MAMA BY CHCIAŁA ŻEBY JEJ DZIECKO TYLE PRZESYPIAŁO ZNAM DZICI KTÓRE MAJA 7
      MIESIĘCY I CO 2 GODZINY SIE BUDZĄ W NOCY...POZDRAWIAM GORĄCO MAMA MARTYNKI
      16.10.2004 I NIKOL 9 LAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka