Dodaj do ulubionych

Na basen z dzieckiem

10.02.05, 23:45
Chciałabym się zapytać, czy z rocznym dzieckiem można tak normalnie wejść na basen, czy trzeba koniecznie się zapisywać na te specjalne nauki pływania dla maluszków?
Jeżeli jednak można, to czy w Warszawie są takie baseny gdzie w przebieralni można bez problemu przewinąć dziecko, ubrać itd (tzn. czy są jakieś przewijaki).
Obserwuj wątek
    • cyntia33 Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 08:35
      można iść z dzieckiem - to w końcu twój wybór. jeśli będziesz cały czas z nim -
      to co za problem? Przewijaki są np. na Kabatach ul. Wilczy Dół (www.ucsir.pl).
      Były też na Spartańskiej (ale nie wiem, czy ten basen jeszcze istnieje,
      chodziłam tam parę lat temu wink).
      • mimi44 Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 09:00
        Najlepiej zadzwonic i zapytac,czy są przewijaki itd.Ja byłam z córą pierwszy
        raz bez zadnych instruktorów,sami,jak miała 6 mies-cy.Basen na ul.Wilczy dół
        raczej nie polecam(bo byłam właśnie tam),był w szatni straszny przeciąg i mała
        po kąpanku az sie trzesła(chyba ze taka szatnia nam sie trafiła,ale wiecej tam
        nie pójde).
        • malgra Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 09:06
          w Ursusie przewijaków nie ma ale w szatni jest tak ciepło,że dziecko może
          siedzieć na ręczniku na podłodze.Jest też dostępne zamykane pomieszczenie na
          wózek.
      • cyntia33 Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 09:50
        To chyba wam się trafiło. My chodzimy od listopada co tydzień i jesteśmy
        zadowoleni.
    • betka4 Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 09:13
      ja chodzę na kasprzaka; są przewijaki i jest cieplutko; można iść z dzieckiem
      bez zapisywania się (na tzw. małą nieckę) tylko trzeba się dowiedzieć kiedy
      basen jest wolny bo często są właśnie zorganizowane grupy
      pozdrawiam smile
    • beata303 Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 11:53
      Bardzo fajny basen jest przy Trasie Toruńskiej. Szatnie ciepłe, nie ma co
      prawda przewijaka, ale jest stół, na którym można ubrać dziecko. My nie
      poszliśmy na zorganizowane zajęcia. Jest basen i brodzik gdzie woda jest
      cieplejsza i po prostu można tam z maluchem wejść. szczerze polecam - Miśka
      była zachwycona.
    • anek.anek Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 12:09
      chodzimy nawarszawiankę i nowy basen na Kabatach. W tym drugim w rodzinnej
      przebiralni ostatnio było pieruńsko zimno, ale mój młody jest lepiej
      zahartowany niż jasmile jak był w wieku Twojego dziecka to chodziłam zawsze do
      damskiej przebieralni. Teraz albo rodzinna, albo jak idziemy razem z mężem, to
      mały przebiera się w męskiej (ma trzy latka już)
      Nigdy nie zaposywaliśmy się na jakieś specjalne zajęcia: ze dwa razy syn w nich
      uczestniczył kiedy był pod opieką cioci, normalnie chodzimy z nim sami.
      Dla malucha na basen warto zaopatrzyć się w rekawki, ale nie polecam takich
      chińskich do zabawy, tylko np. speedo, robi też chyba Arena - są dwukomorowe, z
      dużo lepszego materiału i o wiele bezpieczniejsze. W niektórych basenach
      obowiązkowy jest czpek - my go używamy bez wzgledu na przepisy zawsze.
      Na warszawiance syn nie pływa tylko w tym duzym basenie - tam byśmy po prostu
      przeszkadzalismile A tak: deska w rękę i szaleństwo.
    • kalina_p Re: Na basen z dzieckiem 11.02.05, 12:12
      Nie czytam poprzedniczek, pewnie kogos powtorzesad
      Mozna samemu, my z mala chodzimy (ma 9 m0-cy), musisz sie dowiedziec, czy jest
      taki specjalny basenik dla maluchow, tam jest cieolejsza woda. Na pewno mozna z
      maluchami na Rokosowska, na Wilczy dól, na Potocka, na Oławska...Podzwon po
      prostu po basenach. Wszedzie tam, gdzie sa te baseniki dla maluchow sa rodzinne
      przebieralnie, gdzie mozesz wejsc z mezem i dzieckiem, przewijaki itp. Musi
      miec tylko specjalna pieluche.
      Bylismy kilka razy na Rokosowskiej, jest super, mily ratownik dal jakies
      zabawki, pileczki, koleczko, rekawki...polecam!!! I lepiej wpierw dowiedziec
      sie, kiedy mozna, zeby nie bylo akurat tlumow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka