mysza505 15.02.05, 15:54 Uff, właśnie skończyłam prasować wyprawkę dla mojej dzidzi. Czy ktoś wie, jak długo trzeba tak naprawdę prasować wszystkie ubranka dla noworodka? I chodzi wyłącznie o względy estetyczne, czy też zdrowotne? Pozdrawiam, mysza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melba76 Re: prasowanie 15.02.05, 16:10 Ja prasowałam do miesiąca życia dzidzi, pediatra pukał się w głowę Teraz prasuję tylko to, co chcę, żeby było ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: prasowanie 15.02.05, 16:13 Ja nie prasowalam w ogole. Chyba, ze ze wzgledow estetycznych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malaika7 Re: prasowanie 15.02.05, 16:13 Myślę, że do pewnego momentu zdrowotne, ale później już czysto estetyczne Mój Iwo ma 1,5 miesiąca i prasuję jego rzeczy, ale raz czy dwa się zdarzyło, że z braku czasu założyłam mu niewyprasowane i też mu nic nie było. Jednak wolę jak ma na sobie proste, a nie takie wymiętolone. Odpowiedz Link Zgłoś
blachara Re: prasowanie 15.02.05, 16:21 z ukończeniem drugiego mca życia Małej zbiegło się moje zaniechanie prasowania pajacyków, prasuję wyłącznie body od wewnętrznej strony i pieluchy tetrowe których używam przy karmieniu czy do podkładania pod głowę, w pajacykach staram się wyprasować ściągacze przy szyjce Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim Re: prasowanie 15.02.05, 16:53 a ja wyprasowalam tylko jak szykowalam ciuszki przed porodem. takto nie prasuje ich wogole. niestety szkoda mi czasu i tak jestem wystarczajaco zmeczona i mam co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1976 Re: prasowanie 15.02.05, 17:30 w pierwszych tyg wyręczała mnie tesciowa a teraz sama staram się prasowac chociaz od kilku dni patrzy na mnie sterta ciuchów. Prasuje tylko ze względów estetycznych sama jakos sie lepiej czuje w wyprasowanym a nie pomiętym ubraniu. Zdaża sie ze zakładam małemu niewyprasowane rzeczy ale to raczej tylko po domu w nich biega. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: prasowanie 15.02.05, 19:00 Prasuje sie, poniewaz wys temperatura zabija zarazki. Ja prasowalam tylko pierwszy m-c, a zeby ciuszki byly gladkie przy rozwieszaniu dokladnie je strzepuje. W ten sposob prasuje tylko pojedyncze egzemplarze, ktore nie poddaly sie mojemu strzepywaniu Odpowiedz Link Zgłoś
martynahpt Re: prasowanie 16.02.05, 11:00 Dokladnie tak samo. Wyprasowalam wszystko przed porodem a teraz juz wogole nie pracuje. Tez mam wystarczajaco duzo zajec a wolnego czasu nie bede sobie prasowaniem zaklocac. takze szkoda czasu uwazam. Pozdrowienia Marta mama Marcelka (04-11-2004) Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: prasowanie 15.02.05, 19:27 Ja nie prasuje w ogole (wyprasowalam tylko jeden raz przy przygotowywaniu wyprawki). Synek ma 3 miesiace i nic mu nie jest i nigdy nie bylo. No, moze poza przeziebieniem, ale ewidentnie zarazil sie od meza. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: prasowanie 15.02.05, 21:30 przez pierwszy miesiąc prasowałam ubranka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: prasowanie 15.02.05, 22:54 Młody ma 2 lata i 2 mies. a ja nadal prasuję i prasować będę sama nienawidzę pogniecionych rzeczy, więc i Młodemu takiej ''przyjemności'' nie będe fundować; Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: prasowanie 15.02.05, 23:14 moja Oli ma 9 m-cy i nadal prasuję i piorę w proszku dla dzieci i pewwnie tak mi zostanie jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: prasowanie 15.02.05, 23:27 Oliwka ma 4 miesiące. Używam Pampersów, więc pieluchy tetrowe nie... Ale ciuszki piorę jej od urodzenia w "Loveli" i zawsze prasuję. Chociażby dlatego żeby nie były wygniecone. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
black_currant Re: prasowanie 15.02.05, 23:28 Nie prasowałam i nie prasuję - totalnie nie mam na to czasu. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
maya13 Re: prasowanie 15.02.05, 23:51 Brakuje mi czasu na ważniejsze rzeczy...myslę, że małemu nic się nie stanie jak po domciu będzie chodził w artystycznej gniecionce. Poza tym wiekszośc ubranek, jak się ładnie rozwiesi jest niewygnieciona. Mój Kubulek Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: prasowanie 16.02.05, 08:44 Wyprasowałam wyprawke, bo w ciazy mialam czas Teraz tez mam, ale mi sie nie chce, poza tym niektore ubranka wyglądają gorzej po wyprasowaniu (przynajmniej moim) niż przed. Kiedy musiałam szeroko pieluchować, to prasowałam tą nieszczęsną tetrę, żeby była milsza w dotyku i nie miała za dużo fałdek - żeby dzidzi było wygodniej - ale do szerokiego pieluchowania potrzbena mi była jedna pielucha dziennie, więc nie było to takie straszne ) Teraz mała nosi rozwórkę i już nie muszę prasować NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
g27 Re: prasowanie 16.02.05, 14:53 ja prasowałam ubranka do czasu kiedy odpadł pępuszek - tak zaleciła położna. Odpowiedz Link Zgłoś