antuanet1 17.02.05, 12:00 dziewczyny mam pytanie czy wasze maleństwa śpią na poduszkach czy bez i jeśli bez to do kiedy tak powinno być ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia2910 Re: na poduszce czy bez ? 17.02.05, 12:17 Mój synek spał bez poduszki, jedynie na kocyku lub rozłożonym śpiworku przez pierwszych 6-7 m-cy (nie pamiętam już dokładnie), później aż do teraz śpi na poduszce ale też prawie płaskiej od kompletu pościeli do łóżeczka. Naczytałam się o uduszeniach gdy się dziecko przekręca w poduszkę itd. i się bałam chociaż może nic by się nie stalo, nie wiem, jestem z natury nadgorliwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: na poduszce czy bez ? 17.02.05, 12:18 Młody śpi na poduszce odkąd skonczył 9-10 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta785 Re: na poduszce czy bez ? 17.02.05, 12:46 Moj synek spi na poduszce,jest ona w prawdie bardzo plascitka ale jednak,lekarz zalecil ze wzgledu na duze ulewanie po jedzeniu.z PODUSZKA nie jest juz tak zle,ale uwazam ze jezeli nic sie takiego nie dzieje to poduszka jest zbedna. Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: na poduszce czy bez ? 17.02.05, 16:07 Jeśli zależy ci żeby maleństwo było na podusi np przez ulewanie to są specjalne poduszki dla niemowlaczków. Są z gąbki które się nie zapada i mają kształt takiego trójkąta, jakby równia pochyła. Dzidzia ma prosto kręgosłup, nie udusi się podusią a główka jest wyżej niż reszta ciała. Ja dostałam taka w Geant'cie Odpowiedz Link Zgłoś
antuanet1 do mpenzi 17.02.05, 16:24 dokładnie to mój mały musi pospac na poduszce z 2 tygodnie bo ma napięcie mięśni karku i pediatra zaleciła żeby go układac na poduszce aby nie odginał główki do tyłu,myślisz,że ta poduszka byłaby dobra ? aha i powiedz mi czy te poduszki były na dziale dzięcięcym czy innym i czy dawno ją kupiłaś ? z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
janka741 Re: na poduszce czy bez ? 17.02.05, 23:26 Moja Michalinka ma 8 miesięcy i od urodzenia śpi bez poduszki - zgodnie z zaleceniem pediatru, w trosce o kręgosłup. Na materacu pod główką ma złożoną na pół flanelową pieluszkę, żeby było milej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: na poduszce czy bez ? 18.02.05, 10:39 Tak, kupiłam ją na dziale dziecięcym, tam gdzie sa wanienki i tego typu rzeczy. Myślę że byłaby dobra, gąbka nie zapada się więc dziecko nie ma raczej możliwośco odgiąć główki do tyłu. Możesz jej używac również potem bo wskazane jest żeby dziecko spało "uniesione", lepiej mu oddychać i się mu tak często nie ulewa a nie musisz wsadzac nic pod nogi łóżeczka. Kupiłam ja około miesiąca temu. Pozdrawiam ciebie i maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
antuanet1 Re: na poduszce czy bez ? 18.02.05, 13:18 bardzo Ci dziękuje za odpowiedź, pojadę dzisiaj i mam nadzieję,że kupię.Pozdrawiam Ciebie i dzidzię.pa Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: na poduszce czy bez ? 18.02.05, 13:22 Mama właśnie mi powiedziała że ostatnio jak była nie było ich juz w Geantcie ale widziała je w Carrefourze, więc może tam spróbuj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś