Dodaj do ulubionych

JAKI ROZMIAR...

24.02.05, 13:06
SUKIENKI DLA 8-MIES.DZIEWCZYNKI,CHCEM KUPIĆ NA PREZENT I NIE MAM
POJĘCIA.PODPOWIEDZCIE,POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 13:13
      lepiej kupic wieksza.moze 98 ?
      • groas Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 15:02
        98 - to bardzo duzy rozmiar
        ja proponuje 74-80 (większośc roczniaków taki rozmiar nosi)
        • anka1 Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 17:10
          rozmiary ostatnio powariowaly. ogladalam ostatnio bluzeczki i ta ktora miala
          metke 104 byla mniejsza od tej z metka 98. plotki chodza ze od rozmiaru zalezy
          vat - jak rozmiar mniejszy to vat 7 % jak wiekszy to 22 % i dlatego taki
          balagan sie zrobil.
          zreszta dzieciaczki sa rozne. jedne mniejsze drugie wieksze, jedne sa
          pulpecikami inne nie. najlepiej byloby po cichutku maluszka zmierzyc i dobrac
          rozmiar.
    • aaneta74 Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 18:21
      Moja corcia ma 8 miesiecy i nosi 68/74 ale ona jest bardzo drobna. Mysle ze jak
      kupisz 86 to bezdie ok. Zawsze lepiej kupic za duze niz za malesmile)
    • martolinip Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 18:58
      ja proponuje jednak 98. oczywiscie nie wiem jak duzym dzieckiem jest owa
      dziewczynka ale zawsze lepiej kupic wieksza. moj synek ma 6 miesiecy i rozmiar
      80-86smile
      • mamamartusi Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 21:33
        Dziewczynki sa mniejsze od chlopcow. Ja proponuje 74/80. Moja ma skonczone 9
        miesiecy, do malutkich nie nalezy i nosi ubranka na 74. A i w niektore 68 tez
        jeszcze wejdzie.
        Pozdrawiam
    • aniazm Re: JAKI ROZMIAR... 24.02.05, 20:14
      A może kupić pieluchy, np. megapaczka Pampersów? Ośmiomiesięczniaki ważą mniej
      więcej 8-10 kg, czyli rozmiar pieluch Pampers - 4. Inne marki pewnie też,
      musisz sprawdzić przedział wagowywink
      Ja osobiście wolę pieluchy, bo może ktoś nie trafić z rozmiarem ubranka... a
      pieluchy się nie zmarnująwink

Pzdr, Ania.

Ania i Antolek (07.06.2004.)
      Mój Antolek jest taki stary
      • kajda26 Re: JAKI ROZMIAR... 25.02.05, 21:16
        moja córcia skończyła dziś 8 miesi ecy i na styk są ubranka na 74 a zaczyna my kupować na 80.ale sukieneczka moze byc wieksza np.na 86-niedługo wiosna i zeby jeszcze była dobra.
    • rybalon1 Re: JAKI ROZMIAR... 26.02.05, 11:02
      a moj synek 5.03 zacznie czwary miesiąc i juz nosi ubranka 68/74 .. a nie jest
      gruby tylko długi - 60 cm się urodził .....
    • kamczaj Re: JAKI ROZMIAR... 26.02.05, 18:21
      moja corcia ma 5 miesiecy i nosi ubranka 74
    • jusienka Re: JAKI ROZMIAR... 26.02.05, 18:27
      Moja corcia od kilku dni ma 7 miesiecy, wazy ponad 8kg i nosi czasami jeszcze
      68/przecietnie 74/rzadko 80.
      Sugerowane 98 to zdecydowanie na wyrost, moim zdaniem. Moj poltora roczny
      siostrzeniec, wazacy 15kg, wlasnie wyrasta z tego rozmiaru.
      Ja to bym stawiala na rozmiar 80-86. Lepiej kupic wieksze niz mniejsze.
      Pozdrawiam :o)
    • syla.t Re: JAKI ROZMIAR... 26.02.05, 20:48
      alicja ma 1 marca 10 miesiecy i nosi rozmiar 86. przed cwila przymierzylam jej
      sukienke co dostala od cioci ktora ja jeszcze nie widziala 92 i jest duzo za
      duza nie da sie w niej jeszcze chodzic. pozdrawiam
      • maya13 Re: JAKI ROZMIAR... 26.02.05, 21:00
        ja bym obstawiała rozmiar 86. Mój mały nosi teraz 80 i dwa dni temu skonczył 8
        m-cy. Co prawda dziewczynki są przeważnie drobniejsze, ale zbliża się wiosna i
        lato i jakby co to dzidzia do ubranka dorośnie i będzie jak znalazł akurat na
        te cieplejsze pory roku. Rozmiar nie zawsze jest zgodny z tym na metce warto
        więc po prostu przy zakupie zmierzyć ciuszek.
        • marta.28 Re: JAKI ROZMIAR... 26.02.05, 21:58
          Mam chrześniak, który jest drobny ale kończy właśnie 3 latka i nosi rozmiar 98.
          A moja córka 9 miesięcy rozmiar 74.
          Zasada jest jedna. Ubranka "firmowe" są większe niż rozmiar na metce a polskich
          firm są mniejsze dużo mniejsze czasem 74 nie pasuje nawet na 62 i z tąd ta
          rozbieżność dziewczyn a oto moje spostrzeżenia i moja córka tak chodzismile
          np: 68 firmy H&M = 74 firmy "DANY" = 80 firmy "ewa" więc dlatego dziewczyny
          Najlepiej jak kupisz na 86 i takie z dużym dekoldem i wycięta pod pachami z
          koszulką najwyżej będzie krótsza. Myślę, że 98 to zdecydowanie za dużo.
          A czy widziałaś już tą dziewczynkę, jakieś wcześniejsze jej wymiary można
          sprawdzić w śadce centylowej jakie powinna teraz mieć.
          Powodzenie w kupowaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka