kasiuld 09.03.05, 15:57 No własnie, który jest lepszy pod wzgl. bezpieczeństwa i wygody : Ramatti Venus Comfort czy też Maxi Cosi Priori????? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_sk Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 16:00 Ja mam Ramatti i chyba jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 16:11 chyba????? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisiaczka Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 16:14 osi ale niestety był za wąski i mój synek się nie mieścił . A w ramatti jest mu wygodnie i bardzo lubi w nim jeżdzić . Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisiaczka Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 16:16 Przepraszam ale gdzieś urwało mi początek tamtego postu . Ja też mam Ramatti , chciałam kupić Maxi Cosi ale był za wąski . Odpowiedz Link Zgłoś
morym Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 17:11 A ja mam fotelik Ramatti i ogólnie jestem zadowolona ....ale.........wykańczają mnie ciągle skręcające się pasy. Ale jak za tą cenę to można chyba przymknąć oko....Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 17:42 No własnie, a'propos pasów....czy ten fotelik nie ma systemu klick klick???? tzn montuje sie taką nakładke w samochodzie a potem tylko wczepia sie do neij fotelik, czy za kazdym razem trezbapasy zapinac? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_i_kijanka Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 17:44 a czy Ramati nie luzuje swojego mocowania gdy zmienaćie pozycję z siedzacej na lezącą? Byłam w sklepie mierzyłam ten fotelik do samochodu w poz. siedzacej poczym zaczełam oglądać i zmieniłam położenie siedziska fotelik zaczoł latać - wychylać o jakieś 10cm może uzytkowniczki napiszą więcej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 09.03.05, 23:11 do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_magda Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 10.03.05, 10:50 pod wzgledem opinii róznych instytutów i bezpieczenstwa Maxi Cosi jest bardziej renomowany, o czym tez swiadczy róznica w cenie. Kupowalam fotelik 2 tyg temu , ramatti kosztowal ok. 300 zl , a maxi Cosi XP ( jakas lepsza wersja ) ponad 700. Nie oszczedzalam na bezpieczenstwie , kupilam Maxi Cosi. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 10.03.05, 11:55 Ja polecam już kolejny raz, ale myślę że warto. Renolux Twist'go. Cena 450zł. Jest to jedyny fotelik z obrotowym siedziskiem, co bardzo ułatwia włożenie i zapięcie dziecka. Rozkłada się do spania, ma regulowaną oczywiście wysokość pasów, zaglówek, który się ściąga. Dla mnie bomba i nie muszę męczyć siebie i dziecka aby go dobrze zapiąć. Polecam naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
groniu85 do paulaula 10.03.05, 14:15 a czy moglabys podac jakis link gdzie mozan obejrzec ten fotelik,znalazalm strone z fotelimkami renolux,ale nie ma modelu o ktorym piszesz,chyba ze sie myle(to jest ta strona www.totamto.com.pl/?d=katalog&k_id=32&p_id=15)z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: do groniu85 11.03.05, 08:13 Na stronie www.akvatoris.pl znajdziesz wszystko o fotelikach renolux, opisy, gwarancje i zdjęcia, także o tym modelu co pisałam. Pozdrawiam serdecznie i naprawdę polecam. Biorąc pod uwagę jakośc, to chyba najtańsze na rynku foteliki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Maxi Cosi 10.03.05, 14:19 Fotelik Maxi Cosi przeszedł testy bezpieczeństaw i został oceniony na 3, Venus ramatti takich testów nie ma - ma tylko homologację i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: Maxi Cosi 10.03.05, 16:58 Ale ma przeciez jakiś tam unijny certyfikat bezpieczeństwa, to jak to z tym jest? kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mery73 Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 10.03.05, 21:28 Mysmy też długo zastanawiali się czy kupić Ramatti czy Maxi Cosi. Wybraliśmy ten drugi. Przekonało nas wypróbowanie obu. Maxi Cosi jest zdecydowanie stabilniejszy (chociaż węższy), a my dużo podróżujemy i bardzo na to zwracaliśmy uwagę. Wybraliśmy wersję Priori, bez dodatkowej stabilizacji XP, bo uważam,że i bez tego się sprawdza. Napraawdę szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mandosia Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 11.03.05, 10:16 Witam Mamy A co sadzicie o foteliku Bebe Confort Iseos? Czy któraś z Was jest posiadaczką takiego fotelika? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkamama Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 11.03.05, 11:17 no wlasnie! Ostatnio ogladalam i zastanawiam sie wciaz, czy ten system regulacji szerokosci siedziska jest rzeczywiscie wazny czy to po prostu marketingowy wymysl bebe confort?? Argumenty sprzedawcow brzmia niezle, ale moze jest ktos kto sie na tym konkretnie zna (bo cena jest taka, ze na eksperymenty nie ma miejsca ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: który fotelik samochodowy 9-18kg. jest leps 11.03.05, 23:27 I znowu do góry! Odpowiedz Link Zgłoś