olala111 27.04.05, 15:29 czym myć butelkę po mleku i herbatce? do tej pory myłam zwykłym płynem do mycia naczyń i dobrze płukałam ale teściowa mi truje że tak nie można ale sama woda nie wystarczy butelka jest cała tłusta. czekam na wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: czym myć butelkę 27.04.05, 15:34 Hej, Ja myję w gorącej kranówie i wycieram do sucha. Butelki nie sa tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia271 Re: czym myć butelkę 27.04.05, 15:37 Witam. Ja mam 7 miesięcznego synusia i tylko na samym początku myłam samą wodą ( może z miesiąc góra dwa). Może jak masz zwykłe Bebiko to nie jest za mocno tłuste, ale jak masz sojowe albo Bebilon to rzeczywiście jest problem. Ja poprostu też zaczęłam myć w płynie, Ludwik ale taki rozcieńczony. A po za tym w gazecie bodajże "Dziecko" też był poruszany ten problem, fachowiec mówił że można myć detergentami. Tak na zdrowy rozum to jeżeli teściowa boi się że maluszek zatruje się płynem, to Ty zapytaj się czy lepiej zatruć dziecko nagromadzającymy się bakteriami. Ja po umyciu w płynie zalewam każdą butelkę wrzątkiem i zostawiam do wystygnięcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś