ange25 29.04.05, 10:26 może znacie jakieś skuteczne sposoby na lejący sie katar, czy robi i z czego robi się takiemu dziecku inchalacje. Nie mogę dać sobie rady z tym katarem a moja córeczka bardzo się męczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karina126 Re: katar u 5-nej córeczki 29.04.05, 10:39 Hej Sprobuj smarowac pod noskiem mascią majerankową i wpuszczaj często sól fizjlologiczną (dostępne w aptekach). Powinno przyniesć dziecku ulgę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: katar u 5-nej córeczki 29.04.05, 22:05 Zwalcz ten katar natychmiat! moja córka od takiego potęznego kataru nie dosc, ze nie mogła oddychac, to jeszcze spływajaca wydzielina z nosa zaległa w płucach i zrobiło sie zapalenie(Teraz każdego gościa co ma katar wywale za drzwi!Tyle sie nacierpiała biedulka w szpitalu...Wenflony, cewnikowanie, rtg, i jeszcze raz wenflony...Takie małe dzieci nie umieja wydmuchać noska... Odpowiedz Link Zgłoś
kajaaa Re: katar u 5-nej córeczki 29.04.05, 23:13 Moja Ola(5 miesięcy) aktualnie również przechodzi (kończy) katarek...pomogły krople homeopatyczne Euphorbium compositum (krople do nosa), są na bazie soli fizjologicznej, 3-4 x dziennie po dwie dawki (zalecenie lekarki), naprawdę rewelacyjne...chwilkę po zaaplikowaniu dokładnie czyszczę nosek...kładź też małą wysoko (w dzień na leżaczku, w nocy podnieś łóżeczko, żeby wydzielina z noska nie spływała do płuc)...polecam również sposób mojej mamy (lekarza), inhalacje z czosnku : trzy, cztery ząbki czosnku rozgnieć i włóż do gazy, zawiąż (zrób taki kokonik) i przywiąż do szczebelków przy główce dziecka (oczywiście tak, żeby tego nie dostało)...można zrobić po obu stronach łóżeczka...naturalne i działa!!!...niestety bardzo śmierdzi...życzę szybkiego powrotu córeczki do zdrowia...pozdrawiam Kasia Moja Oleńka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20932569&a=22091133 Odpowiedz Link Zgłoś