Dodaj do ulubionych

katar u 5-nej córeczki

29.04.05, 10:26
może znacie jakieś skuteczne sposoby na lejący sie katar, czy robi i z czego
robi się takiemu dziecku inchalacje. Nie mogę dać sobie rady z tym katarem a
moja córeczka bardzo się męczy
Obserwuj wątek
    • karina126 Re: katar u 5-nej córeczki 29.04.05, 10:39
      Hej
      Sprobuj smarowac pod noskiem mascią majerankową i wpuszczaj często sól
      fizjlologiczną (dostępne w aptekach).
      Powinno przyniesć dziecku ulgę.
      Pozdrawiam
      • madzia9916 Re: katar u 5-nej córeczki 29.04.05, 22:05
        Zwalcz ten katar natychmiat! moja córka od takiego potęznego kataru nie dosc,
        ze nie mogła oddychac, to jeszcze spływajaca wydzielina z nosa zaległa w
        płucach i zrobiło sie zapaleniesad(Teraz każdego gościa co ma katar wywale za
        drzwi!Tyle sie nacierpiała biedulka w szpitalu...Wenflony, cewnikowanie, rtg, i
        jeszcze raz wenflony...Takie małe dzieci nie umieja wydmuchać noska...
        • kajaaa Re: katar u 5-nej córeczki 29.04.05, 23:13
          Moja Ola(5 miesięcy) aktualnie również przechodzi (kończy) katarek...pomogły
          krople homeopatyczne Euphorbium compositum (krople do nosa), są na bazie soli
          fizjologicznej, 3-4 x dziennie po dwie dawki (zalecenie lekarki), naprawdę
          rewelacyjne...chwilkę po zaaplikowaniu dokładnie czyszczę nosek...kładź też
          małą wysoko (w dzień na leżaczku, w nocy podnieś łóżeczko, żeby wydzielina z
          noska nie spływała do płuc)...polecam również sposób mojej mamy (lekarza),
          inhalacje z czosnku : trzy, cztery ząbki czosnku rozgnieć i włóż do gazy,
          zawiąż (zrób taki kokonik) i przywiąż do szczebelków przy główce dziecka
          (oczywiście tak, żeby tego nie dostało)...można zrobić po obu stronach
          łóżeczka...naturalne i działa!!!...niestety bardzo śmierdzi...życzę szybkiego
          powrotu córeczki do zdrowia...pozdrawiam Kasia
          Moja Oleńka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20932569&a=22091133

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka