werata 01.05.05, 12:26 Napiszcie przykladowy jadlospis np. z wczoraj. Co zjadly Wasze pociechy? Czekamy na wpisy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina_p Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 01.05.05, 15:15 mleko, kanapke z serem, banana, obiad gerbera, serek danio, mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
karina45 Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 01.05.05, 16:16 120ml kaszki na mleku, 200ml zupki + troszke tunczyka i salaty z naszego obiadu, 1/2 jogurtu, 200ml zupki + troszke naszej kolacji, 175ml soku, 200ml herbatki Hippa Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 01.05.05, 16:58 2 kromeczki weka (bez skórki) z serkiem białym, rosołek z mięskiem, deserek ze słoiczka, chrupki kukurydziane, biszkopt, herbatka , 2x pierś, 200ml mleka, w nocy też pierś chętnie sie dowiem co jescze jedzą takie maluszki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 02.05.05, 05:49 zuziarozia napisała: > 2 kromeczki weka (bez skórki) z serkiem białym A co to jest wek(a)? Odpowiedz Link Zgłoś
kajda26 Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 02.05.05, 14:08 22o ml.kaszki,jajeczko na parze+kromeczka chlebka z masełkiem,rosołek z makaronem i marchewką,pół serka,banana a do tego 2 butelki herbatki hipp i pół soku.na noc 220 ml.kaszki...smacznego.. Odpowiedz Link Zgłoś
joaska7 Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 02.05.05, 17:20 U nas alergia na mleko więc: 220 ml nutramigenu z kleikiem, kisiel z jabłkiem 160 ml, zupa z brokułami i królikiem 200 ml, nutramigen z kleikiem 160 ml + trochę jabłuszka, 200 ml nutramigenu z kleikiem. Chrupki i kawałek kartofelka, czy marchewki w międzyczasie. Do picia woda. pozdr Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 02.05.05, 23:23 ok.120ml kaszki mleczno-ryzowej z gruszkami, mleczko z obu piersi, zupka Bobovity ok.130ml: rosolek 'costam', w tzw. miedzyczasie 1/5 kajzerki i przed snem mleczko z obu piersi ostatnio u nas cieniutko z jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 03.05.05, 08:06 Mleczko z kleikiem 200ml.,jabko+kiwi+banan+jogurt nat.,zupka z papryczką i brokułami,kaszka amarantusowa ze sliwkami,figami i morelami,mleczko 200ml.Soczek,woda,chrupki lub chlebek w miedzyczasie. Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 05:20 mimi44 napisała: > Mleczko z kleikiem 200ml.,jabko+kiwi+banan+jogurt nat.,zupka z papryczką i > brokułami,kaszka amarantusowa hehe, ja to chyba jakas niedzisiejsza jestem, bo znow nie wiem, co to "kaszka amarantusowa"??? a weka to po prostu bulka pszenna, dzieki za wyjasnienie!!! pozdrawiamy cieplutko!!! piszcie, piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mutak Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 12:10 Hej, A możesz napisać w jaki sposób robisz jajecznice na parze? Pozdrawiamy Ania&Aleksandra Jestem coraz starsza... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 03.05.05, 18:42 Weka pszenna - taką nazwę podał producent, w niektórych rejonach to nazywa sie bułką wrocławską. Powinnam była chyba napisać ( kogo, czego- weki). Odpowiedz Link Zgłoś
anetakd Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 08:53 Wczoraj mój synek jadł: mleko z piesi 3x, pół dużego słoika dania Hippa chyba potrawka z królika, mały słoiczek gruszek Gerbera, troszke moich ziemniaczków z obiadu, biszkopta, ok 200 ml kaszki kukurydzianej na wodzie z dodatkiem soczku przecierowego z jabłka, moreli i dyni. Pił wodę Zywiec przgotowaną. W nocu cycuś. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Amarantus 04.05.05, 11:54 Mozna kupic w sklepach ze zdrową zywnością,są nasiona które sie gotuje i popping amarantusowy(nie wymaga gotowania),jest bardzo zdrowy i bogaty w vitaminy i inne składniki.Bardzo sobie chwale tą kaszke.)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia_32 Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 06.05.05, 13:30 Jakie serki i jogurty podajecie maluszkom? Ja daję desery owocowe gerbera z twarożkiem lub jogurtem, ale one są takie malutkie. Słyszałam, że danonki bardzo uczulają. Szukałam w sklepie serków dla małych dzieci, ale nic nie znalazłam. Poradźcie co wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 06.05.05, 13:38 mamcia_32 napisała: > Jakie serki i jogurty podajecie maluszkom? Ja daję desery owocowe gerbera z > twarożkiem lub jogurtem, ale one są takie malutkie. Słyszałam, że danonki > bardzo uczulają. Szukałam w sklepie serków dla małych dzieci, ale nic nie > znalazłam. Poradźcie co wybrać. Oprocz Danonkow sa jeszcze podobno Bakusie. Ja nie jestem jednak zwolenniczka ani jednych ani drugich. Za rada pediatry podaje twarozek Bieluch i jogurt naturalny np Bakomy. Najczesciej mieszam je z owocami ze sloiczkow. Jak beda swieze owoce to chetnie sie na nie przerzuce. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 12:48 180 ml Humanki z kaszką jajeczko gotowane na miękko+jogurt danie (zawsze robie sama)kurcak+ziemniaki+marchewka+brokuły (ok 240 ml) kaszka+deserek (tak w sumie 200 ml) 210 ml Humanki z kaszką piciu-soczek,herbatka w sumie ponad 300 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
asia422 Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 05.05.05, 11:52 Babsee - możesz podać kilka swoich przepisów , tak ze szczegółami ile czego? Będę wdzięczna. Stosuje zupy gerbera ale chcialam sama zacząć gotować, pierwsza próba nie wyszła pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 13:14 Wczoraj bylo troche lepiej. Piers, jogurt z owocami, zupka, piers, ziemniaczki z taty talerza, owoce ze sloiczka, kaszka mleczno-ryzowa i piers. Odpowiedz Link Zgłoś
kajda26 Re: do Mutak 04.05.05, 13:34 jajko na parze-gotuje w garnuszku wodę,stawiam na nim miseczke z rozbitym jajeczkiem i cały czas mieszma.po dłużeszej chwili zaczyna sie ścinać i twedy trzeba pilnowac zeby nie było za gęste bo po wystygniecie jeszcze bardziej się zetnie.życze smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mutak Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 16:08 Hej, Moja Olcia wczoraj jała tak: 6.30 - mleczko - 150 ml NAn2 Bifidus 10.30 - serek waniliowy BAKUŚ + 2 danonki waniliowe 14.30 - zupka - pomidorowa z makaronem + pałeczka z kurczaka 17.30 - deserek - deser BOBOVITA z biszkoptem, jabłkiem i bananem 21.00- kaszka NESTLE mleczno-ryżowo-morelowa - 210 ml W międyz czasie herbatka HIPP i soczki GERBER oraz chrupki dwa plasterki szyneczki. Pozdrawiam Ania&Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 04.05.05, 16:28 po przebudzeniu cycuś, kaszka ryżowa na wodzie 240 ml + 2 łyżeczki pomarańczowej herbatki Hippa, obiadek Hippa (półtora słoika, czyli około 350 g), deserek - płatki ryżowe z owockami, bądź same owocki, jak mam sok to kisiel, na noc kaszka ryżowa na wodzie przez butlę 120-240 ml(w zależności od dnia) i cycuś, w nocy cycuś i w ciągu dnia również. do picia nektar Hippa (nie chce soków), bądź woda Żywiec (nieprzegotowana...) niestety, ze względu na nietolerancję pokarmową, zero chlebka, nabiału (na szczęście tylko u niego), mleka modyfikowanego, czy kaszek smakowych... a tak w ogóle, to któraś wie, jakie jest zapotrzebowanie kaloryczne w tym wieku??? Odpowiedz Link Zgłoś
kkilanowicz Re: jeden dzien z menu 11-m-czniaka 06.05.05, 12:24 Witajcie, u nas wyglada to tak: do 9:00 cycuś ok.12:00 kaszka ryżowa z malinami badz bananem ok.200 ml. ok.15:00 obiadek lub zupka (najchetnie hipp) sloik 220 gr. ok.17:00 deserek(najchetniej owocowy sad)100 ml, czasem je 2 x po 100ml od 18 do woli cycus W między czasie codziennie 2 soki (2* 175 ml.)Jeden przecierowy np.jablko z marchwia i morela(i tm podobne kombinacje) drugi klarowany np. jablo z miętą, winogronowy z melisą i rumiankiem, jabłkowy lub gruszkowy + zwykła przegotowana woda, czasem biszkopty nestle z glutenem, kukurydziane chrupki, chlebek ryżowy Pozdr K Odpowiedz Link Zgłoś
ankabialy Re: jajecznica na parze 06.05.05, 14:54 jajecznica okazała się absolutnym hitem.Julka w zasadzie je wszystko ale jajecznicą się zachwycała a jak się skończyła to zaczęła płakaćpodałam jej z ziemniaczkami na obiadek,Rewelacjazwykle dodawałam jej jajko do zupki ale teraz częsciej bedziemy jadały jajecznice.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi44 Do Ankabialy 06.05.05, 15:05 Jak robisz jajecznice?Na parze? Ostatnio tez spróbowałam,ale dziwnie wyglądała...wiec nie wiem czy dobrze zrobiłam,nie podałam małej.Moze lepiej usmazyc na dobrej patelni bez oleju i masła? Odpowiedz Link Zgłoś
ankabialy Re: Do Ankabialy 06.05.05, 15:11 Mi konststencja tez się z początku nie podobala ale posmakowałam i smakowało jak jajko na miękko.Zrobiłam tak jak ktoś wyżej już pisał,do garnuszka wlałam wody,na to podstaweczek z jajkiem.Powoli jajko sie ścieło.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: Do Ankabialy 06.05.05, 15:19 no ale chyba można zrobić na patelni teflonowej, jak ktoś ma, nie? ja tak robię, tylko, że samo żółtko na razie i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś