kajaaa 03.05.05, 10:01 Dziewczyny, jaki preparat mozna stosować, żeby zabezpieczyć 5 miesięczne dziecko przed komarami...dzisiaj w nocy, pierwszy raz, strasznie mnie pocięły ( na szczeście tylko mnie)...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakw Re: Komary!!! 03.05.05, 11:46 A może jakaś moskitiera w oknie / na łóżeczku / na wózku ? Odpowiedz Link Zgłoś
nelja Re: Komary!!! 03.05.05, 12:44 Cześć. Też jestem zdania, ze moskitiery będą najlepszym rozwiązanie. Mam zamiar sobie sprawić, ale na razie nie wiem gdzie się takie rzeczy kupuje. Wszystkie srodki na komary mają dużo chemicznych paskudztw w sobie. Często sa to po prostu trucizny. A z naturalnych środków odstaszających to słyszałam o gożdzikach, tylko czy one sobie poradzą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia9916 Re: Komary!!! 04.05.05, 11:28 moze fenistil, ale nie wiem czy u takiech małych dzieci mozna smarowac... Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczek1 Re: Komary!!! 04.05.05, 14:55 Jest takia maść od 3 m-ca życia. Biała tubka i chyba w żółtym kółeczku czarny komar- taki chudy, he, he, tak mi coś kołacze, że nazwa jest jakaś dziwna (francuska?). Były kiedyś rekalmy tego specyfiku w "Dziecku" Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Komary!!! 04.05.05, 15:06 Witam.Polecam krem firmy Moutidose.Odstrasza komary,kleszcze,osy,muchy,mrówki.Dostosowany dla dzieci powyżej 1-go miesiąca życia.Cena 15zł.Pozdrawiam ania i 1m nadia Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: Komary!!! 04.05.05, 15:10 moutidose - masc dla dzieci od 1 miesiąca, a po pogryzieniu żel fenistil. A na noc to ja wkładam do kontaktu grzyba (takiego przeciw komarom) tylko że moje dziecko jest już starsze. Odpowiedz Link Zgłoś