Dodaj do ulubionych

do mam gotujących zupki

05.05.05, 15:27
Z jakich warzyw gotujecie maluszkom zupki? Czy kupujecie w sklepach z
ekologiczna żywnością czy na bazarze?
Mam problem, bo na słoiczki już mnie nie stać a w sklepie eko pod domem
powiedzieli że warzywa z upraw ekologicznych będą sprowadzać dopiero za
miesiąc/póltora, no i teraz nie wiem co robić. (Krzyś ma teraz 4,5 mies.)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: do mam gotujących zupki 05.05.05, 16:04
      Hej,
      Kupuję warzywa w sklepie/ na bazarze/ w supermarkecie/ tam gdzie akurat robię
      zakupy. Myślę , że nie ma co przesadzać z ta ekologią ,wiadomo , że prawie
      wszystko jest pryskane/ nawożone. Potem dziecko odchoruje "zwykłą" marchewkę
      czy jabłko. Ale oczywiście każdy ma swoje metody żywienia.
      • marta.sk Re: do mam gotujących zupki 05.05.05, 16:15
        Ja też kupuje na bazarze, czy w supermarkecie.W lecie będę miała warzywa swoje,
        z działki.Do tej pory,a gotuje już pół roku, nie było z dzieckiem problemów.
        • juskapl Re: do mam gotujących zupki 05.05.05, 19:30
          ja gotuje bo lubie i tez z warzyw ktore kupuje w zwyklych supermarketach tez
          mala nie ma problemu.
    • karolina_244 Re: do mam gotujących zupki 05.05.05, 21:40
      W sklepie gotuje i dla siebie i dla synka ma 12 miesiecy przedtem tez tak było
      zdrowy i sliczny i nie choruje
    • mama.misia Re: do mam gotujących zupki 06.05.05, 09:16
      Ja też gotuję z warzyw sklepowych lub bazarowych bo swoje będę miała dopiero
      latem. Mój Michał jest alergikiem więc po prostu gotuję z warzyw na które nie
      jest uczulony: por, pietruszka, groszek, kalafior, brokuł, ziemniaczki, dynia
      (chociaż ta raczej na razie ze słoiczka). Ale możesz też dać marchew, seler,
      szpinak.

Agnieszka
    • misia_75 Re: do mam gotujących zupki 06.05.05, 10:07
      Mnie pediatra poleciła mrożonki,i wydaje mi sie że na tą pore roku kiedy nie ma
      jeszcze świeżych warzyw z gruntu ,jest to bardzo dobre rozwiązanie.
      Kupuje gotowe zupy jarzynowe(moja mała ma już rok i je większość warzyw),albo
      osobno np. brokuły , groszek i z tego gotuje zupke.
      • demika Re: do mam gotujących zupki 06.05.05, 12:11
        Mnie również pediatra polecił(w okresie zimowym)mrożonki.Kupuje gotowe zupki
        lub osobno kilka mrożonych warzywek i mieszam.Dzidzia zdrowa i nie choruje.
    • maja42 Re: do mam gotujących zupki 06.05.05, 22:08
      Nie choruje, bo od tego się raczej nie choruje. To nie oto chodzi, ze dziecko
      sie rozchoruje tylko o ołów itp przyjemne dodatki które bywają w warzywach. Od
      takich pierwiastków się od razu nie choruje tylko one sie odkładaja w organiźmie
      bo nie sa ani trawione ani wydalane. Wiadomo, ze im mniej sie tego odłzy tym
      lepiej dla zdrowia. Dlatego lepiej kupować warzywa z pewnych źródeł a nie z
      hipermarketów. Pytałam o to specjalistów od zywienia, pediatre i znajomego
      biologa - ekologa bo sama byłam ciekawa dlaczego taka panika dookoła tych warzyw
      nieekologicznych tudzież ekologicznych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka