aga997 08.06.05, 16:26 Czy macie jakieś info na ten temat , miało być od czerwca (2005)i co nic nie słychać ,może któraś z was coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onna6 Re: BECIKOWE!! 08.06.05, 19:57 Mieszkam na Białołęce i dzisiaj w opiece społecznej dowiedziałam się, że ustawa nie została uchwalona. Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: BECIKOWE!! 08.06.05, 21:06 ja jestem ze śląska, a dokładnie z Bytomia. Trochę było z tym problemów, bo nikt się nie kwapił do tego kto ma to przyznać. Ale wiecie co? nie odpuściłam. Okazało się że becikowe u nas wypłaca MOPS, razem z rodzinnym na dziecko. Trzeba tylko wypełnić odpowiednie formularze i tyle. Pozdrawiam wszystkie emamy. Jakby któraś miała jakieś pytania, proszę nie nie krępować i pytać. Muszę powiedzieć, że nie często jestem na Forum, dlatego też zostawię swoje namiary: ameba1@interia.pl numer gg to: 1118706 pozdrawiam Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: BECIKOWE!! 08.06.05, 21:55 jeżeli chodzi o porodowe to każda mama, która ma prawo do rodzinnego dostaje teraz z MOPS-u 500 zł na każde urodzone dziecko. Jeżeli akurat nie łapie się przez pewien czas to ma prawo do odebrania tej kwoty w ciągu roku czasu od narodzin. Wypłacają do 15-ego nast. m-ca albo m-c później w przypadku złożenia wniosku zbyt późno.Aga Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: BECIKOWE!! 08.06.05, 23:38 mnie nie przysluguje w tej chwili nic - nawet zasilek wychowawczy - bo mialam za duze dochody w 2002r i przekraczam te magiczne 504 zl. dowiadywalam sie ze istnieje cos takiego jak dochod utracony. mam byc przez m-c bez zadnej kasy i ide do zakladu pracy, tam mi wystawiaja oswiadczenie ,ze w danym miesiacu moje dochody wyniosly zero. i wtedy mi przyznaja 400 zl + bodajze 43 (?)zl. czy moge sie starac o te 500?? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: BECIKOWE!! 09.06.05, 08:20 jezeli na chwile obecna dochody nie przekraczaja 548 zł na osobe to sie nalezy, trzeba złozyc zasw z zakł pracy od meza o zarobkach lub o zarejestrowaniu w up a twój dochód to jest własnie dochód utracony!! a 500 zł nalezy sie do skończenia przez dziecko roku czyli jak łapiesz sie na rodzinne jak dziecko ma 11,5 m-ca to sie nalezy. Ja jestem w trakcie załatwiania i trafiłam na super urzednika!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: BECIKOWE!! 09.06.05, 11:52 Jeżeli w 2002 zarabiałaś więcej niż w teraz to też możesz złożyć wniosek o dochodzie utraconym. Tak ma moj mąż. Potrzebne jest wtedy zaświadczenie o zarobkach za 3 ost. miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
czaroduszka Re: BECIKOWE!! 09.06.05, 12:06 Te zasiłki to co innego. becikowego ostatecznie nie uchwalono Odpowiedz Link Zgłoś