zbrojwskas
21.07.05, 10:01
rogie Mamy !!!
Chcialabym sie podzielic z Wami moja historia i doswiadczeniem !
Upragnione dziecko - Nicole rodzilam przez 3 dni i stosowano
przy mnie wszystkie metody na koniec wywolano mi porod poniewaz
bylam u kresu sil a przez ost piec godz wywalczylam tylko 1 cm rozwarcia...
Dziewczynka 3980 gr i 56 cm... cud .
Zaraz pp rzybiegla do mnie siostra i uczyla przykladac do piersi .
Niestety moja coreczka nie potrafila jesc z piersi nawet po 3 dniach kiedy mialam duzo pokarmu.
Dodam ,ze rodzilam w Niemczech.Przychodzila do mnie m.in doradczyni do spraw karmienia dzieci metoda naturalna.
Dostalam wykaz diety - prawie nic do jedzenia.
Pochlipajki czyli krupnik , rosol , ryz ,ziemniaki,makaron,slodkie jablko i marchewka.
Dostalam tez recepte do apteki na wypozyczenie pompki elektrycznej do odciagania pokarmu.
Przezylam pierwsza tragedie ... bo nie umialam nakarmic dziecko mimo pokarmu.Plakalam , odciagalam mleko przez 50 minut i podawalam z butelki
karmienie butla to kolejne 45minut a za 2,5 godz znowu odciagac.
Wyobrazcie sobie moja gonitwe! Zero zero czasu dla siebie a co najgorsze moja corka spala po 20 minut i wrzask!
Nie placz ,nie krzyk tylko wrzask .Przyjechala moja mama a ja Kleczalam przylozku i plakalam , bluznilam to znowu modlilam sie
horror. W nocy np. odciagalam mleko o 2 w nocy zaraz potem karmilam do 3 30 jak juz utulilam dziecko to za 20 minut znow
pompowalam. Wyczerpana bez snu , rozdrazniona , bez usmiechu - nie potrafilam sie cieszyc moim Malenstwem.
W nocy nicole spala 2 razy po 2,5 godz. Rano juz o 10 modlilam sie o to zeby byla noc. Codziennie krzyczalam do mamy zeby otwierala balkon to ja
wyskocze.
Pomyslalam to nic tylko te okrzyczane KOLKI ! Bylam w kontakcie z moja polozna , byxla u mnie chyba 10 razy!
Powiedziala mi ze miala tak samo i myslala ze swojego syna wyrzuci przez okno.
Sprobowalam SAB SIMPLEX !!!
Zyby lepiej skutkowal podawalam go przez 5 dni Przed jedzeniam po 5 razy ,4 dnia cztery i itd.
Pediatra - tu maja hopla na punkcie dzieci powiedzial mi ze dziecko SAMO musi ze wszysstkim sobie poradzic!!!
Nie posluchala bo on wracal po 6 godz do domu i sie relaksowal na tapczanie a ja odchodzilam od zmyslow.
Moja mama , widzac moje meki powiedziala mi ze tak dalej byc nie moze bo nie dam rady pompowac i karmic (dziecko jadlo wiecej i wiecej) wiec moze powinnam
pomyslec o karmieniu mlekiem sztucznym... nakrzyczalam na mame ze moja corka bedzie miala nierowne zeby bedzie chorowac itd
Wszyscy tu mowili mi cycek cycek a ja w glowie mialam tylko jedne mysli : MLEKO MLEKO MLEKO.
Tak trwalo 2 miesiace czyli 8 tygoni ... az zaczelam miec problemy z zebami madrosci... 3 do usuniecia ,jeden rosl w strone policzka. Jezdzenie po klinikch ,zastrzyki ,antybiotyki
musialam mleko odstawic ... tylko pompowac i dawac sztuczne .
Zdarzyl sie CUD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Moje dziecko spalo ... w nocy 5 godzin a ja sprawdzalam czy oddycha...
Myslalam ,ze nieprzytomna nie obudzilam sie na placz a normalnie jak smoczek jej wypadal to ja stalam na nogach!!!
MOJA CORKA WSTYD SIE PRZYZNAC byla caly czas glodna ... Moj pokarm byl JALOWY , malo jadlam i taki efekt.
Po ,, zebach'' znowu wrocilam do karmienia i dziecko mi wymiotowywalo , raz prawie by sie udusila.
Jadla duzo bo byla glodna a zoladeczek maly ...
Musialam przejsc na mleko sztuczne i moje dziecko w 8 tyg zycia spalo 8 godzin w nocy!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz ma 15 tyg i spiu 10 godzin bez karmienia.
UWAGA MAMY!!!
nie popelnijcie moich bledow ! Teraz wiem jak radzic sobie z biegunka ,zatwardzeniem i innymi.
Nie mylcie kolek z glodem
KOLKA TO NAGLY NAPAD PLACZU PO JEDZENIU , WRZASK NIE DO USPOKOJENIA , BRZUSZEK JAK BALON ,NOZKI DZIECKO KURCZY DO SIEBIE
POMAGA MASAZYK ,KAPIEL,HERBATKA KOPERKOWA ALE NIE SLODZONA BO CUKIER POWODUJE WZDECIA A W WIEKSZEJ ILOSCI BIEGUNKE ( PRZY MLEKU KOBIECYM)
lEPSZY O 100 PROCENT OD sab simplex jest lefax TEZ BEZ SKUTKOW UBOCZNYCH - KUPCIA FAJNA , LEPSZY SPOSOB DZIALANIA I EFEKT
SZYBKI A NIE JAK PRZY SAB SIMPLEX.
pilnujcie odbijania , NAWET PRZY PLACZU DZIECKO LYKA POWIETRZE , ODBIC MOZE DOPIERO PO PARU MINUTACH I NAWET 3 RAZY!!!
CZASAMI DOBRZE POLOZYC DZIECKO NA PARE MINUT I PODNIESC .
mAM TYLE SPOSTRZEZEN ,I PISZE CHAOTYCZNIE W RAZIE PYTAN : peter-21@tlen.pl albo zbrojewska@versanet.de
I jeszcze jedno DBAJCIE PANIE O SIEBIE I JESZCZE RAZ DBAJCIE!!!
Gdybym miala ta wiedze jak teraz to moja coreczka mniej by cierpiala.
POZDRAWIAM I SCISKAM