Dodaj do ulubionych

problem z 6 miesiecznakiem

14.08.05, 23:20
Od 4 dni moja Toska jest bardzo pobudzona , nie wiem czy to ząbkowanie czy
inne problemy , mało śpi w dzień , często się budzi w nocy , jest marudna i
niespokojna, wszystko wsadza do buzki i probuje gryźc. Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • jagoda051 Re: problem z 6 miesiecznakiem 15.08.05, 00:22
      przeczekać- ząbki
      • mamaamelki1 Re: problem z 6 miesiecznakiem 15.08.05, 14:37
        Witaj,

Moja prawie 6 miesięzcna Amelka ma teraz too samo co twoj szkrab. To zęby sad

Smaruje jej dziąsła dentinox żel, daję wodny gryzaczek schłodzony w lodówce, a
        na noc dostaje czopek Viburcol.

Pozdrawiamy
        Kasia z Amelką
        • abba29 Re: problem z 6 miesiecznakiem 15.08.05, 19:43
          Mój 4,5mies synek ma podobnie - wogóle nie może spać w dzień - spi max 0,5h i budzi sie z wielkim płaczem. Tak naprawdę to ma zamknięte oczy i wrzeszczy - bo ból go wybudza, daję to samo co wy - dodatkowo Panadol. Nic mu nie pomaga jak tak dalej będzie idę z nim do pediatry - szkoda mi go, chce spać jest zmęczony ale ból go budzi może on coś przepisze na ukojenie.
          • slma Re: problem z 6 miesiecznakiem 16.08.05, 10:53
            ..widzicie, ja mam podobnie (opisałem to zreszta w jednym z postów)...Zreszta
            miałem tez tak ze starszym synem (teraz ma 5 lat i śpi cudownie) i wtedy
            pediatra dosżła do wniosku, że to nie żadne ząbkowanie było powodem płaczu i
            krótkich snów, tylko alergia..Radzę wiec dodatkowo skonsultować sie z
            alergologiem. pOzdrawiam /Sławek
          • agula82 Re: problem z 6 miesiecznakiem 16.08.05, 11:02
            nasz 4miesieczny wiktor mial podobnie,dodatkowo nie chcial ssac
            piersi.Podejrzenie padlo nie na zabki tylko na bakterie w moczu,a w efekcie
            okazalo sie ,ze ma zapalenie uszka./pozdrawiam/aga
      • kagorek Re: problem z 6 miesiecznakiem 15.08.05, 21:28
        na ząbki dostaliśmy chamomilla dagomed (nr 44) to homeopatia, tak jak viborcol,mozna kupic bez recepty- nam pomaga, rozpuszcza sie 5 kulek w lyżeczce wody,3 razy dziennie ( ja dochodze max.do 5 razy, bo nie zawsze uda sie wlac do paszczy cala porcjesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka