aurelia70 24.08.05, 13:18 Ciagle się na to natykam, że moje dziecko powinno już to umieć czy że powinnam się z nim w to bawić, a ja nie wiem co to jest? Może i umie, skąd mam wiedzieć? Jeśli któraś z Was wie, proszę, niech wyjaśni ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 13:24 Kosi kosi to = brawo = klaskanie w łapki )) Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 13:40 Tak, klaskanie w łapki w rytm wierszyka, który ma różne wersje. U nas leci tak: Kosi,kosi łapci (łapki) pojedziem do babci, (babki) a od babci do dziadka, po koszyczek i jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy34 Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 14:03 Ja znam taką wersję: Kosi Kosi łapci pojedziem do babci, Babcia da nam mleczka a dziadek ciasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 14:06 Kosi kosi łapci jedziemy do babci a od babci do taty tam jest piesek kudłaty )) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 14:08 W naszym przypadku jeszcze: Kosi kosi kosi, pojedziem do Tosi/Zosi w zależności od tego, do której babci się udajemy Odpowiedz Link Zgłoś
rzulietka Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 14:11 U nas tak: kosi, kosi, łapci pojedziem do babci babcia da nam kaszki a dziadek okraski Odpowiedz Link Zgłoś
krawczykasia Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 14:28 u nas tak: Kosi, kosi łapci pojedziem do babci babcia da nam mleczka dziadek cukiereczka kosi, kosi łapci pojedziem do babci od babci do cioci ciocia da łakoci kosi, kosi łapci pojedziem do babci od babci do mamy mama da śmietany kosi, kosi łapci pojedziem do babci od babci do taty tata da herbaty i dalej mozna sobie układać, byle było rytmicznie, wtedy lepiej sie bawić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 15:10 Kosi kosi to na poczatku klaskanie w swoje łapki. Potem klaskanie z kims - prawa os. A z lewa łapa os. B i odwrotnie, naraz, klaskanie na 2 pary rak. A jeszcze potem na krzyz na zmiane ze zwykłym jedno i dwuosobowym klaskaniem Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Co to jest KOSI KOSI? 24.08.05, 16:11 Jest jeszcze: Kosi, kosi łapki, Pojedziem do babci, Babcia da nam mączki, Upieczemy pączki. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia70 Re: Co to jest KOSI KOSI? 25.08.05, 13:58 hihi, bardzo dziękuję. Córka umie, uff Odpowiedz Link Zgłoś