Dodaj do ulubionych

HUMANA vs BEBILON

31.08.05, 20:34
Drogie Mamy, powiedzcie mi które wg Was mleko jest lepsze dla 3 miesiecznego
bajtla ??? Mnie aptekarka poradziła humane ale po zakupie rozmawiałam ze
znajomymi i duzo mam wybrało bebilon.Teraz troche mam watpliwości.
Obserwuj wątek
    • zbrojwskas Re: HUMANA od 55 lat jest na rynku zachodnim 31.08.05, 20:37
      i my jestesmy bardzo zadowolone , ale bebilonu nie znam.
      pozdrawiam

• kreseczka123 Re: HUMANA vs BEBILON 31.08.05, 20:47
      My naszej 3 miesiecznej dzidzi podajemy bebilon (ph 5,7) ze wzgledu na kolki
      wczesniej podawaliśmy bebilon zwykły. Przy wyjściu ze szpitala ordynator
      noworodków poinformowal nas ze jezeli bedziemy podawac mleko modyfikowane to
      najlepiej bebilon.
    • zbrojwskas humana ma duzy asortyment 31.08.05, 20:51
      m.in mleko na biegunke , najlepiej sprobuj to i to .

• joasia33 Re: humana ma duzy asortyment 31.08.05, 21:10
        My przetestowaliśmy kolejno Bebiko, Humanę, Bebilon. Na nim jesteśmy do dziś, bo
        u nas był problem okrutny z zaparciami, a Bebilon zniwelował problem po jednym
        dniu. Teraz mała wcina już Bebilon 2, kaszki, kleiki, przeciery itp., więc dietę
        ma bogatą w rozmaitości i zaparcia jej nie męczą. Ale wiesz, co jednemu dziecku
        służy, to drugiemu niekoniecznie. Musicie przetestowaćsmile Powodzenia
        Pozdrawiam
        Asia&Julia
    • mynia0 Re: HUMANA vs BEBILON 31.08.05, 21:54
      my konsumujemy humanę. jestem zadowolona - córcia / 14 mies/. wypija po 300 ml
      bez mrugniecia okiem. mleko jest dobrze tolerowane i niezbyt drogie. musisz
      sama przetestować na dziecku, jak zareaguje i czy będzie mu smakowało nowe
      mleczko. moja córa na przykład bebika do ust nie weźmie.
      • sylwiawm Re: HUMANA vs BEBILON 01.09.05, 00:05
        Nasza 3 miesieczna córeczka po Humanie wymiotowała buzią i noskiem, dostała
        wysypki i miała okropne gazy. Teraz testujemy bebilon. Ladnie wygląda i dobrze
        smakuje. Jak na razie żadnych problemów. Jest to bebilon a priobiotykami.
        Kolejna zaleta to szczelnie zamykane pudełko.
    • zojka Re: HUMANA vs BEBILON 01.09.05, 01:32
      Ja mam wrażenie, że Humana jest mniej wydajna niż Bebilon. Pudełko mi się jakoś
      szybciej rozeszło. NIe mówiąc o tym, że zrobiły mi sie paskudne grudy parę razy.
      A Bebilon ma też zaletę, że ma duże opakowanie, które starcza na dłużej.
      Ale HUmana z kolei ma doskonałe opinie medyczne.
    • renata28 Re: HUMANA vs BEBILON 01.09.05, 02:18
      Przez pierwszych 10 miesięcy mała piła prawie wyłacznie Bebilon (oprócz
      krótkiego incydentu z Humaną SL - sojową, przy podejrzeniu o skazę białkową).
      Kiedy była malutka miała problemy z brzuszkiem i uznałam, że to mleko będzie
      najlepsze. Potem zaczęłam kupować Humanę 2 i jadła na zmianę (Humana jest
      jednak bardziej sycąca).
      Odkąd skończyła roczek pije wyłącznie Humanę 3R jako pierwsze śniadanie - chyba
      zachwyciła się tym mlekiem, bo wypija cała pełniutką butelkę, czyli pewnie
      trochę ponad 300.
      Poza tym polecam wam wszystkim kaszki Humany - są rewelacyjne. Niestety są
      tylko trzy smaki (jabłkowa - od po 10 mies., truskawkowa i waniliowa - po roku)
      i trudno je kupić, ale ja po przetestowaniu Hippa, Nestle, Bobovity, kiedy
      pierwszy raz zrobiłam kaszkę Humany i po mieszkaniu rozszedł się wspaniały
      zapach jabłek, natychmiast oddałam cały zapas kaszek innych firm, jak dla mnie
      nie ma porównania. Zawsze wylewałam, to czego mała nie zjadła, a teraz zawsze
      coś tam dla mnie skapnie i zjadam z przyjemnością.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka