Dodaj do ulubionych

Chce sie bawic w nocy!!!

06.09.05, 09:46
Moj 7-miesieczny synek przesypial noce jako 4-miesieczniak. Od czasu
wychodzenia pierwszych zabkow znow chce jesc w nocy. Do tej pory po jedzonku
zaraz zasypial. Niestety ostatnio budzi sie, wypija mleczko i jest calkowicie
wyspany!!! Gaworzy, chce sie bawic i spanie mu wcale nie w glowie. To trwa 2
godziny co noc, potem daje sie go jakos uspic... Czy ktos z was tez tak mial?
Macie jakas rade????
Obserwuj wątek
    • michalina7 Re: Chce sie bawic w nocy!!! 06.09.05, 11:04
      Mojemu 8-miesięcznemu synkowi tak sie czasami zdarza, nie co noc, ale od
      jakiegos czasu dosyć często. Po nakarmieniu, kiedy nie przejawia oznak
      zmęczenia, kładę małego do łóżeczka i udaję, ze go nie słysze. Czasami synek po
      jakimś czasie zasypia, czasami jednak muszę go wziąc do siebie, nakarmić jeszcze
      raz i wtedy próbuję utulić.
    • bursony Re: Chce sie bawic w nocy!!! 08.09.05, 16:24
      Mam to samo - mala ma prawie 8 m-cy - zaczela bardzo czesto sie budzic w nocy,
      chociaz kiedys przesypiala cala noc bez zadnej pobodki. Teraz czasem cycek
      zalatwi sprawe, a czasem nie i wtedy pelza po nas w lozku az zmeczy i padnie
      (czasem to trwa ponad godzine). Ja oczywiscie nie spie i rano jestem ledwo
      zywa. Nie wiem co robic.
    • buzinka1 Re: Chce sie bawic w nocy!!! 08.09.05, 20:14
      Hej dziewczyny!
      Widzę, że nie jestem sama z tym problemem smile
      U nas było podobnie, córcia od urodzenia przesypiała praktycznie całe noce. Do
      końca 3 m-ca budziła się raz w nocy na jedzenie i spała dalej. A teraz (10 m-
      cy) gdzieś od miesiąca zachowuje się podobnie jak Wasze, tzn. obudzi się w
      środku nocy (chociaż nie jest głodna, napije się wody)i chce się bawić. Gada do
      siebie zabawia poduszką, kocykiem.. Ale niestety musi mieć zapalone światło,
      choćby delikatne sad( To jeszcze by mi nie przeszkadzało (śpi w naszej sypialni)
      ale najgorsze jest to, że podczas swoich nocnych zabaw bardzo często wyrzuca
      smoczek z łóżeczka, który niestety muszę jej podawać bo jest krzyk.
      No i trwa to często po dwie godziny, nie co noc ale kilka razy w tygodniu.
      Całe szczęście, że nie muszę rano wstawać do pracy.
      Pozdrawiam.
    • mynia0 Re: Chce sie bawic w nocy!!! 08.09.05, 22:39
      miałam podobnie, tyle, ze córcia miała ok. 5-6 miesiecy. przerwa w spaniu na
      zabawę od 2 do 4 ./ z zegarkiem w ręku smile/ a potem spanko. przeszło samo.
    • gkjustyna Re: Chce sie bawic w nocy!!! 09.09.05, 08:47
      jakis czas temu zalozylam identyczny watek polecam usniej wreszcie mala sama
      zasypia i nie budzi sie w nocy ani na bawienie ani na jedzonlko czy tulanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka