06.09.05, 15:27
nasza 19 dniowa córeczke cierpi na ostre kolki lekarz przepisał jej czopki -
viburcol.wydaje się nam że pomagają mija druga doba i nie było ataku.a może WY
macie jakies doświadczenia odnośnie do tego leku za wszelkie inf.z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ania_bohdziun Re: viburcol 06.09.05, 17:00
      Witaj. smile)
      Mój pediatra przepisał nam te czopki kiedy mój synek ( 5 miesięcy ) miał
      podwyższoną temperaturę. Ja wykożystałam je także kiedy wyjechaliśmy na wczasy
      i mały nie mógł się zaklimatyzować. Sprawdziły się, jestem z nich bardzo
      zadowolona. Ogólnie mam ogromne zaufanie do leków homeopatycznych dla niemowląt
      bo są mniej inwazyjne.
      Pozdrawiamy
    • kontoani Re: viburcol 06.09.05, 18:05
      też używałyśmy tego przy atakach kolki i potwierdzam ze jest suuuuper skuteczne.
      Ale my używałyśmy nie zapobiegawczo tylko juz gdy był atak kolki. Starałam sie
      używać tego jak najmniej bo to lek uspokajający - jakos tak nie chciałam za
      bardzo "ogłupiać" mojego Hanulca (mimo ze homeopatyczny to nie chciałam jej do
      tego przyzwyczajać za bardzo). W sumie z kolką radziłam sobie ogrzewając
      brzuszek suszarką do włosów (spróbuj - polecam!) czasem dawałam Gripe WAter, a
      jak juz nic nie pomagało i Hania bardzo cierpiała wtedy dawałam Viburcol.
      Użyłyśmy chyba tylko 6 czopków a Hania ma 5 miesięcy. Ogólnie bardzo polecam,
      ale nie dawaj tego dzieciątku niepotrzebnie, bo po co? Viburcol stosuje sie też
      przy bolesnym ząbkowaniu (ale to raczej później smile)

pozdrawiamy,
      Ania i Hania
    • mam6lat Re: viburcol 06.09.05, 20:13
      a my używamy go u naszego boleśnie ząbkującego malucha;
      z zastrzeżeniem, że max. 2 czopki dziennie - nawet podzielone na pół, czyli w 4
      dawkach
      • misia97 Re: viburcol 07.09.05, 11:02
        JA UŻYWAM 2 CZOPKI NA DOBĘ ALE NIE WIEM JAK JE APLIKOWAĆ GDY MALEŃKA MA ATAK
        MACHA WTEDY STRASZNIE NÓŻKAMI.DLATEGO STARAM SIĘ JE APLIKOWAC ZANIM ATAK
        NASTĄPI.CZY TAKIE POSTĘPOWANIE JEST PRAWIDŁOWE?
        • kontoani Re: viburcol 07.09.05, 18:18
          tak jak juz pisałam - spróbuj jednak podawać czopek jak ma kolke a nie przed.
          Dwa czopki na dobe to sporo (to górna granica dawkowania a Twoja dzidzia jeszcze
          jest bardzo malutka)... Hania też się wykręcała i zaciskała pupkę, ale ja
          poprostu trzymałam nóżki (czasem mąż mi pomagał) i wkładałam czopek delikatnie
          czekając aż na moment rozluźni pupę. A moze spróbuj położyć ją na brzuszku tak
          by wypięła pupinę i tak wkładać? Ja tak nie robiłam bo udawało mi sie jak leżała
          na pleckach, ale moze to jest jakiś sposób? No i kolka ma takie
          charakterystyczne ataki - przez jakiś czas jest strasznie a po chwili jest
          moment spokoju -> w tym momencie można jej podać. Powodzenia!
    • ka-ja Re: viburcol 07.09.05, 13:56
      A u nas efekt był odwrotnywinkzamiast uspokoić jeszcze bardziej pobudzał;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka