Dodaj do ulubionych

CO NA KOLKI??????

07.09.05, 12:53
Bardzo proszę powiedzcie jak sobie radzicie z kolkami u swoich dzieci.
Podawałam INFACOL, żadnych efektów, herbatka koperkowa też nic nie daje.
Mały bardzo się męczy, ja jestem bezsilna. Proszę o pomoc!!
Obserwuj wątek
    • wisienka89 Re: CO NA KOLKI?????? 07.09.05, 13:05
      Moj synus do 3 m-ca miał kolki. Płakał a ja niemalże razem z nim. Ulge
      przynosiło mu picie herbatki z kopru włoskiego. Poza tym spróbuj stary sposób
      na suszarke. Ogrzewaj maleństwu brzuszek - przyłóz swoją rękę pod strumien
      powietrza i w ten sposob bedziesz czuła, że powietrze nie parzy maluszka. poza
      tym czesto kładłam maleństwo na brzuszek, to tez przynosiło mu ulgę. Trzymam
      kciuki!
      • basetla80 Re: CO NA KOLKI?????? 08.09.05, 20:56
        proponuje kropelki niemiecki Samb simpex, są rewelacyjne, ja kupiłam je od
        koleżanki ale z tego co mi wiadomo to mozna je zamowic w aptece. życze
        powodzenia. pozdrawiam
        • bemark76 Re: CO NA KOLKI?????? 08.09.05, 22:49
          slyszalam ze sab simplex i lefax to to samo co infacol i espumisan wiec nie
          wiem czy jest sens kupowa. Ja stosowalam infacol, esputicon, wode koperkowa,
          debridat i bez rezultatow
          Jak na razie dobre rezultaty daje stary jak swiat proszek troisty
    • zona_mi Re: Co na kolki 07.09.05, 13:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=20529950&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=27401388&a=27401388
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=27979869&a=27979869
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=27926720&a=27926720
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=14416971&a=14416971
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=27502547&a=27502547
      Przypominam przy okazji, że wielkie litery w necie oznaczają krzyk - proszę o
      nie nadużywanie Caps Locka bez potrzeby.
      Pozdrawiam
      Zona
    • kobajano Re: CO NA KOLKI?????? 07.09.05, 13:59
      Polecam Bobotic bo jest silniejszy od Infacola - w aptece przeczytaj wszystkie
      ulotki dostępnych środków i zwróć uwagę na stęzęnie espumisanu. A może
      Viburcol - homeopatyczne czopki uspakajająco-przeciwbólowe??
      zapytaj w aptece...
      • ania77 Re: CO NA KOLKI?????? 07.09.05, 15:11
        spróbuj zwykłego rumianku.U nas przynosił ulgę,gazy lepiej odchodziły.I
        suszarka pomagała.Reszta sposobów na nic,mieliśmy w domu chyba cała aptekę
        leków na tę dolegliwość i nic nie pomagało.Jak Madzia skończyła 2,5 mies to
        problem powoli zaczął znikać.I ustąpił zupełnie.Ale wiem jaka to
        udręka,pozdrawiam Was i cierpliwości choć wiem że trudno o nią w takich
        chwilach..
        • m_wita05 Re: CO NA KOLKI?????? 09.09.05, 14:50
          Moj Witus mial kolki do 3m-cy.Bardzo pomogl nam BOBOTIC uwazam ze jest
          rewelacyjny.Sprobuj.Kolki calkiem nie ustapia,ale napewno beda lagodniejsze.
      • ezagraj Re: CO NA KOLKI?????? 12.09.05, 23:05
        virbulkol dobry na stosowanie doraźne a nie prze cały czas i trochę ogłupia
        dziecko bo ze środkiem uspokajającym - wyciszającym jest, pomijając już cenę
        tych czopków. Ale przyznaje sporadycznie też używałam pomagało ale tylko na tym
        proponuję się nie opierać. Przy kolce chodzi o to żeby dziecku nie tworzyły się
        gazy w brzuszku bo to powoduje wzmożony ból stąd podaje się coś co ma mieć
        ciągłe działanie odgazowujące że tak powiem
    • kontoani Re: CO NA KOLKI?????? 07.09.05, 18:06
      suszarka na brzunio! dawałam tez Gripe Water (taka woda koperkowa), ale nie
      jestem pewna czy jakoś pomagała z to w ostrych stanach jak juz bardzo się
      męczyła to rewelacyjny jest Viburcol (czopki uspokajające). Powodzenia i staraj
      sie nie denerwowac - spokojna Mama to takze spokojna Dzidzia smile
      • kmyczek Re: CO NA KOLKI?????? 07.09.05, 20:53
        witam
        my tez wyprobowalysmy prawie wszystko: herbatki roznej masci, gripe water,
        infakol, debridat itp. W koncu pomogl proszek troisty
        pozdrawiam
    • kubona Re: CO NA KOLKI?????? 07.09.05, 21:07
      u nas pomógł espumisan podawany regularnie do mleka, przez długi okres czasu
      prawie miesiąc i gripe water również dodawana do mleka. poza tym spokój spokój
      i jeszcze raz spokój, zadnych kłótni, wymiany zdań nawet troche podniesionym
      tonem, żądnych wyrzutów do męża gdy akurat trzymasz malucha na rękach.kąpiel w
      porze kolki,spacer lub bujanie w wózku po wertepach, ciepła pieluszka na
      brzuszku, plantex lub inna herbatka koperkowa, jesli karmisz piersia to uwazaj
      na to co jesz, jesli butelka zwróc uwagę czy smoczek nie jest za duży, lub
      maluch nie je zbyt łapczywie - staraj się karmic gdy nie jest mocno głodny,
      wtedy będzie spokojniejszy. a na koniec pocieszę cię - kolka jest jak zima
      kiedyś przejdzie....nawet jak pozwolisz sobie na to by na chwilę zostawić
      malucha w łóżeczku i walić głową w ścianę w łazience.
    • lidek0 Re: CO NA KOLKI?????? 09.09.05, 07:20
      Koniecznie kładx maluszka na brzuszku, gazy ładnie odchodzą, do tego suszarka,
      Gripe Water.
    • ysssa Re: CO NA KOLKI?????? 09.09.05, 08:05
      a u mnie okazało się że nie było żadnych kolek, tylko miałąm za mało pokarmu i
      dziecko z głodu płakało sad(
    • gkjustyna Re: CO NA KOLKI?????? 09.09.05, 08:49
      u nas pomogl esputicon herbatki niezbyt ale sprobuj noi suszarkasmile bujanie
      malenswta brzuszkiem polozone na waszym ramieniu
      • gochna13 Re: CO NA KOLKI?????? 09.09.05, 10:40
        u nas pomógł debridat
    • scarlett11 Re: CO NA KOLKI?????? 12.09.05, 20:56
      ja walczylam z kolka 3,5 miesiaca wszystko wyprobowalam i nic pomagalo tylko
      jak go nosilam za brzuch czyli prawa reka za brzuch lewa pod klatke piersiowa
      czasami godzinami
    • koko8 Re: CO NA KOLKI?????? 12.09.05, 22:47
      debridat
    • ezagraj Re: CO NA KOLKI?????? 12.09.05, 22:59
      Ja osobiście proponuję DEBRIDAT w zawiesinie. U nas pomógł od ręki a kolki
      nabawiliśmy się dzięki mądrej pani lek. med. która dała 6 tygodniowemu dziecku
      antybiotyk bez osłony na żołądek . Wiem głupia byłam że tego nie dostrzegłam
      ale to moje pierwsze dziecko teraz już wiem. Lekarza już zmieniłam. Ponoć nie
      ma leku idealnego dla każdego bynajmniej tak twierdzi nasz lekarz ordynator
      pediatrii w szpitaliku dziecięcym.
      Jedyny ból to taki że to na receptę więc do lekarza trzeba się udac koszt
      około 19 zł za butelkę starcza chyba z tego co pamiętam na 2-3 tygodnie.
      Przydatność zawiesiny po zrobieniu coś około 3 tygodni .
      Pozdrawiam i proponuję spróbować naszym znajomym to też pomogło wody koperkowe
      i herbatki nie przynosiły efektów .
      Pozdrawiam Edyta
      • 27kasiek Re: CO NA KOLKI?????? 13.09.05, 13:53
        Hej
        nie sadze ze infacol i sab simplex to to samo, jest jakis jeden skladnik inny w
        infacolu.Nam infacol nie pomogl a sab simplex podawany regularnie i wg ulotki -
        pomogl - odpukac.........i oby nadal pomagal, byle do 3 miesiaca !!!
    • beatakaptur Re: CO NA KOLKI?????? 13.09.05, 15:28
      z mojego doswiadczenia wynika ze na kolke nie ma rady, moj syn ma teraz prawie
      trzy miesiace i juz w zasadzie kolka sie skonczyla... odpukac...dawalismy mu
      infacol, bobotic, espumisan i PLANTEX. Na poczatku nic mu nie pomagalo a ja
      eliminowalam po kolei wszystko ze swojej diety w koncu juz nie bylo co jesc.
      Ale juz jest dobrze...uff. Trzeba poprostu wytrwać.
    • monia1973 Re: CO NA KOLKI?????? 14.09.05, 09:25
      My bylismy u lekarza i przepisał debridat. Zdał rewelacyjnie egzamin, ale
      oczywiście jak karmiłam piersia to bardzo się pilnowałam.
      Pozdrawaim
      Monia
    • agnesza Re: CO NA KOLKI?????? 21.09.05, 10:28
      Na kolki polecam Grippe Water,nam bardzo pomagalo, niemalze natychmiast. Lek
      mozna podawac po skonczonym miesiacu, ale pediatra zgodzil sie mowiac, ze nie
      zaszkodzi. Dla mojej coreczki byl to najlepszy srodek na kolki. INFACOL nie
      dzialal, PLANTEX rowniez. Acha, ja dodatkowo pilam herbatki z rumiankiem, koprem
      i wspolnie z GW przetrwalismy te jej bole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka